Marka: Dacia
Model: Duster II Techroad
Silnik: 1.6 4WD
Rocznik: 2019
Wysłany: 2016-07-04, 20:01
W każdym normalnym kraju wojsko finansowałoby badania nad takimi właśnie pojazdami, aby mieć przewagę nad ewentualnym przeciwnikiem. A w Polsce? No w Polsce to musi wszystko być na głowie postawione.
Marka: Dacia
Model: Duster II Techroad
Silnik: 1.6 4WD
Rocznik: 2019
Wysłany: 2016-07-05, 09:19
A po kego czorta ktoś w wojsku zastanawia się nad normą spalin ich samochodów? Czy za naszą wschodnią granicą ktoś się przejmuje ilością CO2 emitowanego przez czołg? Wojsko to nie wyścig aut ekologicznych...
Już widzę, jak Hummery posiadają jakąkolwiek normę EURO...
Co do tego auta w jednej z informacji podana była masa własna tego pojazdu i wynosiła ... 7 ton. Jeśli to nie błąd a nie wyglądało to na błąd ja się pytam z czego oni ten pojazd zrobili. Bo o opancerzeniu nie było tam mowy z tego co czytałem. Jak na terenowy pojazd 7 ton to olbrzymia waga. Unimog ma podobną masę. Tylko że to ciągnik.
To jest po prostu dość duże, filmik nie do końca oddaje skalę. Koła 24 cale, prześwit 60 centymetrów. Znaczy i tak wydaje mi się do dużo, ale technicznie możliwe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum