Wysłany: 2011-10-30, 19:47 Nie działająca wycieraczka tylna i spryskiwacz?
Dzisiaj odmówiły pracy tylna wycieraczka i spryskiwacz,a o dziwo działają wycieraczki przednie i jeśli się nie mylę to są zabezpieczone jednym bezpiecznikiem F1,nie miałem możliwości sprawdzać coś więcej bo już było ciemno.Może ktoś już miał taki przypadek albo co sprawdzić zanim udam się do ASO?
Wysłany: 2018-07-07, 22:43 Nie działająca wycieraczka tył dokker Van
Odnośnie nie działającej wycieraczki tył w dokker Van 1.5 DCi z 2013 R.
Wycieraczka czasami działa a czasami w ogóle nie reaguje na przełączanie.
Ostatnio przez ponad dwa miesiące w ogóle nie działała wycieraczka tył.Bezpieczniki sprawdzone, kable też ok.Płyn idzie normalnie i wycieraczki przednie tez bez zarzutów. Postanowiłem sprawdzić moduł zespolony w kabinie. Za wycieraczki tył odpowiada wtyczka brązowa i czarna w module.(wtyczka brązowa- D4,D11. Wtyczka czarna- A2, A5, A6.) Wystarczyło poruszać tymi wtyczkami co przywróciło wycieraczkę do życia. Nie wiem na jak długo ale w moim przypadku to pomogło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum