Wysłany: 2016-07-05, 17:01 Dacia dokker. Pływa przy prędkości 110-120 .
Nowe auto, jadąc po autostradzie z prędkością 110-120 mam wrażenie że cały czas myszkuje jak by wiał wiatr boczny. Czy to normalne? Czy każdy dokker ma stabilizator osi przedniej?
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2016-07-05, 17:20
Mój jak jest fajna, bezwietrzna pogoda jedzie jak po sznurku ale jak już konkretnie wieje to jeździ jak chce. Nie raz jak się wyjechało zza ekranów na autostradzie to zajmowałem dwa pasy i to wszystko na prostej kierownicy
Wysoki prześwit + duży skok + miękkie sprężyny = może być normalne, ale na pewno warto sprawdzić luzy (w pierwszej kolejności: końcówek i drążków kierowniczych), bo z tych samych powodów zawieszenie bardzo pracuje i dostaje w kość (metal).
Mam te same uwagi co kol. swissman: "bez bocznego wiatru żadnych problemów nie odczuwam... przy silniejszym wiaterku trochę trzeba mocniej trzymać kierownice w lapach..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum