Wszystkie hotele grupy accor (ibis,novotel,mercury itp ) są już pozajmowane a inne hotele nie przyjmują rezerwacji jeszcze .
Ktoś ma sensowny pomysł jak zarezerwować hotel , gdzie i ewentualnie dojechać ?
Już rozważałem rezerwacje w bielsko białej i dojeżdżać codziennie samochodem
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2015-06-30, 21:27
Co do spania w Krakowie to wypróbowałem kiedyś akademiki AGH. Było OK.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Ostatnio zmieniony przez jan ostrzyca 2015-07-02, 06:51, w całości zmieniany 1 raz
tu nocowałem kiedyś pare nocy
sa tez dwojki
ja bylem w 6tce z jakimis nieznajomymi , mozna korzystac z kuchni wspolnej, jest internet i knajpka z alkoholem i kawa itp, b. blisko rynku , jak dla mnie rewelacja :)
ceny tez dobre
Tak jak pisałem, tylko ktoś wykasował - na pewno będzie parafialny couchsurfing - noclegi w prywatnych mieszkaniach nieodpłatnie zaoferowanych przez ludzi z okolicy, warunki zapewne różne, ale w porównaniu z noclegiem z całkiem obcymi osobami w pokoju to chyba nie będzie gorzej. I za darmo. A na alkohol i tak pewnie będzie szlaban.
Jest odpowiedni temat aby było weselej. Nazywa się "humor".
Życie nie jest takie szablonowe przez pisanie komentarzy również się poznajemy, nawet jeśli czasem odbiegamy od tematu nieco, dzięki temu stanowimy pewną społeczność ludzi skupionych wokół Dacii lecz o różnych poglądach i spojrzeniu na świat. A to jest według mnie wartość dodana tego forum.
P.S. Powyższą wymianę zdań też możesz przerzucić do innego wątku, żeby wątku nie zaśmiecać koledze Karenzo
Ostatnio zmieniony przez benyo 2015-07-02, 13:53, w całości zmieniany 1 raz
Swego czasu w tym budynku na dole mieli pokoje dwuosobowe ze wspólna łazienką czajnikiem i radiem. Było za około 40 PLN - ale jak jest teraz nie powiem.
google street view
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2015-07-02, 18:48, w całości zmieniany 4 razy
Nie przesadzajcie mimo że jeżdżę dacią tak biedny nie jestem .
Ogólnie potrzebuje noclegu 2 os + łazienka w pokoju
i na PL uważam że założony budżet do 200 zł za noc / pokój jest nader wygórowany .]
Ale na ten wyjątkowy termin (28-31.07.2016 )
Za takie pieniądze można spać w samym ceterum warszawy w novotelu na marszałkowskiej .
Jeżeli pejsciarze z grodu kraka za nędzny motel na obrzeżu chcą 2 razy tyle to ja wole rayanerem za 300 zł polecieć do rzymu i tam oglądać papieża za te same koszty .
Rok temu byłem za dobry markowy hotel płaciłem 250 zł
Jak nic nie zarezerwuje do końca tego miesiąca to rezygnuje z krakowa
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-07-02, 19:41, w całości zmieniany 1 raz
Takie są prawa popytu niestety. Ostatnio byłem w Wawie, akurat w dniu gdy był finał Ligi Europy.Miejsce w hotelu kosztowało ponad 1000 Pln, chociaż w innym czasie zdarzało się i za 100 Pln coś znaleźć. Nie zniechęcaj się tak łatwo, poszukaj coś poza Krakowem.
Fakt ale ....
Warszawa to nie jest miasto turystyczne , raczej czysto biznesowe dlatego zaplecze hotelowe jest dość skromne i wyspecjalizowane
Kraków mimo wszystko ma się za miasto turystyczne
No i bez jaj , ja szukam noclegu rok wcześniej i nie mogę znaleźć , normalnie to każdy rezerwuje miesiąc wcześniej
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-07-02, 20:20, w całości zmieniany 2 razy
Kraków ma się za miasto turystyczne, ale niestety baza hotelowa wcale nie jest bogata. Dlatego też nie dostali EURO 2012. (Pisałem o tym wątku, który ktoś skasował (pozdrowienia dla Marka ))
Rozważ np. Tarnów. Dzięki autostradzie to rzut beretem do Krakowa.
Swego czasu w tym budynku na dole mieli pokoje dwuosobowe ze wspólna łazienką czajnikiem i radiem. Było za około 40 PLN - ale jak jest teraz nie powiem.
google street view
W latach 80-tych był to akademik dla studentów dewizowych i polonijnych. Piast się chyba nazywał.
Ceny w specjalnych dniach tak światowe dni młodzieży są zawsze wysokie, bo się dzieje raz na jakiś czas tzn. raz na 2-3 lata lub dłużej, a tak na co dzień ceny są niższe. Taka jest polityka biznesowa. Po prostu chcą zarabiać na tych wyjątkowych dniach.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Wracam do tematu
Mam możliwość nocowania u dalekich znajomych na zakopiance .
Mimo wszystko wolał bym znaleźć cos na swoją rękę .
Na to chwile jestem gotowy dać ok 300 zł za noc interesuje mnie termin od 28 do 31 lipca 2016 roku czyli 3 noce .
Zastanawiam się czy nie lepiej kupić nocleg w porządnym hotelu np novotelu w katowicach i codziennie dojeżdżać (ok 60 km )
Koniecznie z parkingiem
Tylko 2 os , żadnych dostawek.
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-10-25, 15:42, w całości zmieniany 3 razy
Zamiast 500 zł w krakowie za noc znalazłem sobie ibisa za 160 zł noc z zabrzu
100 km dojazdu ale nadal 2 razy taniej
autostrada jest więc w godzinę powinno się udać przejechać
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2015-10-25, 17:21
Cieszy mnie Twój optymizm na odcinku Katowice-Kraków masz bramki w Mysłowicach i Balicach. A jak się będą zjeżdżali ludzie na te Dni plus stali bywalcy, że się tak wyrażę to godzinka i owszem ale czekania na jednych bramkach, do tego ciągnące się w nieskończoność remonty.
no to co tu robić
wyboru dużego nie mam
500 + noc to najmniej w krakowie
daleko z kolei dojazdem lipa
a tak mam 160 noc
40 za autostrada
+ 200 km do krakowa czy 22 L LPG czyli 44 zł
co daje ok 250 zł za noc co w krakowie pewnie nawet spanie na ławce jest droższe
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2015-10-25, 17:40
A drogi alternatywne? ja regularnie bywam w Krk i zasuwam tylko drogą krajową 780 i już nie pamiętam kiedy jechałem A4. Wychodzi to niewiele dalej i dłużej czasowo a bez korków i za darmo.
Ostatnio zmieniony przez arczi_88 2015-10-25, 17:46, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum