Wysłany: 2016-08-20, 12:47 Kolor ognista czerwień zamiast tzw. arktycznej bieli
Miał być biały Logan, ale jak zobaczyłem na placu 20 białych dacii to decyzja, zmieniamy kolor wybór padł na czerwień ognistą.
Mam pytanie na temat tego koloru jest on taki na jaki malowano stare kangoo czy jeszcze jest to inny odcień czerwonego ?
Ostatnio zmieniony przez brzuch0 2016-08-20, 16:59, w całości zmieniany 2 razy
Ważne aby nie był jawniejszy niż ten knago, a nie mam gdzie zobaczyć na żywo tego koloru na dacii, jeszcze w grę wchodzi niebieski cosmo, ale żonie za bardzo się on nie widzi.
Marka: Dacia
Model: Logan II
Silnik: 0.9 TCe Easy-R
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Mar 2016 Posty: 248 Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-08-21, 18:10
brzuch0 napisał/a:
Ważne aby nie był jawniejszy niż ten knago, a nie mam gdzie zobaczyć na żywo tego koloru na dacii, jeszcze w grę wchodzi niebieski cosmo, ale żonie za bardzo się on nie widzi.
Niestety nie jest to tak intensywny odcień jak w Renault Clio... ale może się podobać.
Jakby się bardzo uprzeć to Dacia może pomalować ci auto na dowolny kolor z palety Renault / Nissan. Koszt niestety jest adekwatny do życzenia :)
Ostatnio zmieniony przez franius 2016-08-21, 18:10, w całości zmieniany 1 raz
A to oklejają tak super dokładnie czy może będzie wyglądał jak auta DHL?
to zależy kto, za ile i jak folia
No właśnie słyszałem od ludzi, którzy oklejali mi szyby, że dobre folie i dobre oklejenie jest rzadkie i bardzo drogie. Podobno sami się rozglądali za folią do swoich aut i wyszło, że za ceny cirka fabryczny lakier, czyli przedział cenowy 1500-3000 pln to świetnie to wygląda na chwilę i z daleka, bo z bliska już widać niedokładności, a ponadto są problemy ze zdjęciem foli, bo potrafi zejść z lakierem. podobno są takie folie i miejsca gdzie świetnie to wygląda i td, ale koszty są niebotyczne.....nie wiem ile w tym prawdy, ale jak usłyszałem o 6-7 tys. to mi przeszła ochota na folie.... Zaznaczam, sam nie drążyłem tematu, tylko słyszałem taką opinie w serisie, gdzie oklejałem szyby. PS. Czerwień ładniutka, widziałem na żywo i jest jeszcze lepiej niż na zdjęciach
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Ostatnio zmieniony przez Domel2250 2016-08-29, 20:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum