Marka: Dacia
Model: Sandero Open
Silnik: 1.2
Rocznik: 2016 Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Paź 2016 Posty: 639 Skąd: Wro
Wysłany: 2017-11-07, 09:53 Assistance - Polska i Europa - jaki?
Potrzebny mi porządny assistance na Polskę i Europę. Z autem zastępczym w przypadku awarii oraz holowaniem albo do miejsca zamieszkania albo przynajmniej 1000 km. Ktoś coś poleci? Najlepiej jak najtaniej Chciałbym wydać około 350 zł jakby się dało.
Marka: Peugeot
Model: 206
Silnik: 1.1 Pomógł: 4 razy Dołączył: 17 Kwi 2017 Posty: 410 Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-11-07, 19:54
Ja miałem assistance w Generali wersja lux i jest ok W Polsce w przypadku awari holowanie d najbliższego ASO natomiast w przypadku kolizji do wybranego ASO. W przypadku Europy holowanie do najbliższego ASO. Co do ceny to nie wiem bo miałem to w pakiecie.
ja mam coś takiego dodatkowego dokupione https://mleasing.pl/ubezpieczenia/assistance/ do ubezpieczenia OC,AC,NNW
Juz raz korzystałem dostałem roczną octawie kombi w ciagu 1,5h od holowania auta :)
Ps w tej cenie za 350zł to moim zdaniem nic nie znajdziesz a holowanie to przewaznie robia do najbliższego ASO
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Ostatnio zmieniony przez wieza 2017-11-08, 13:02, w całości zmieniany 1 raz
Ja mam Hestia Car Assistance w wariancie prestiż. Dopłacałem 250zł w porównaniu do niższej wersji.
na terytorium Rzeczpospolitej
Polskiej bez limitu, dodatkowo poza
Polską limit 1000 km
(limity łączą się)
holowanie pojazdu
– organizacja i pokrycie kosztów załadunku pojazdu na pojazd pomocy drogowej,
transportu z miejsca wystąpienia wypadku na odległość przewidzianą w wybranym wariancie do miejsca
wskazanego przez Ubezpieczonego i rozładunek ubezpieczonego pojazdu z pojazdu pomocy drogowej.
W przypadku holowania na większą odległość koszty holowania powyżej limitu pokrywane są przez
Ubezpieczonego. Do każdego zaistniałego wypadku przysługuje jedno holowanie;
Ostatnio zmieniony przez zwirz 2017-11-09, 13:04, w całości zmieniany 1 raz
PZU Assistance "Pomoc w drodze" PWD SUPER PL + EU z dodatkowym rozszerzeniem limitu holowania do 1200km (do granicy PL, a nstępnie w Polsce bez limitu). Na mojej tegorocznej kalkulacji ubezpieczenia mam to wyszczególnione jako 330 PLN. Czyli pewnie jest to kwota dopłaty do standardowego "darmowego" Assistance od PZU które dodają do AC.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum