Marka: ..
Model: ....
Silnik: ...... Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Maj 2016 Posty: 197 Skąd: ziemia łódzka
Wysłany: 2016-10-28, 11:45 Tajemnicze "tryknięcie" po przekroczeniu 40 km/h
Pytam z ciekawości, może ktoś z was ma podobnie.
Nie jest to coś co mnie niepokoi, nie jest to coś co wskazywałoby na jakąś nieprawidłowość.
Ot, zawsze po uruchomieniu samochodu i rozpoczęciu jazdy,
gdy pierwszy raz przekraczam prędkość 40 km/h, słychać takie ciche, delikatne "TRYK"
Tak jakby jakiś czujnik się załączał, coś się przełączało, blokowało... może chodzi o aktywację jakiegoś systemu odryglowywania drzwi w czasie kolizji?
Ostatnio zmieniony przez Wojciech-EL 2016-10-28, 15:04, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.0 ECo-G, był 1.6 SCe 115 4x4
Rocznik: 2024, był 2015
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 7 razy Dołączył: 22 Sie 2015 Posty: 316 Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2016-10-28, 18:44
Wojciech-EL, mam to samo Przy przekraczaniu właśnie 40 km/h (lub podobnie) mam zawsze takie "tryk" w dolnej okolicy deski rozdzielczej. Już się tak do tego przyzwyczaiłem, że przestałem to słyszeć .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum