Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
[Lodgy]Zmiana kierownicy
Autor Wiadomość
m81wwski 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 LPG
Rocznik: 2014
Dołączył: 17 Gru 2016
Posty: 23
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-08, 23:13   [Lodgy]Zmiana kierownicy

Cześć,

Mam Lodgy z 2014 roku z kierownicą "gumową". Czy mogę zmienić ją na http://www.allegro.pl/Sho...item=5684091269 . Czy poduszka będzie pasować?
Nadmienię że mam wersję tylko z ogranicznikiem prędkości.

Pozdr
Marcin
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 2358
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-08, 23:43   

Chyba masz za 20 zł drożej taka z kompletem przełączników. Poduszka powinna pasować.
_________________
Podoba Ci sie to co robię ?
Polub mnie na FB
www.facebook.com/mediapik/
 
m81wwski 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 LPG
Rocznik: 2014
Dołączył: 17 Gru 2016
Posty: 23
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-09, 06:34   

Tylko co zrobię z drugimi przełącznikami. Czy można ich do czegoś użyć?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 2358
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-09, 08:38   

Znając życie i "Dacię" , zapewne wystarczy jeszcze wymienić przełącznik na trójpozycyjny, podpięcie CLIP-a i będziesz miał działający tempomat. :-D
Ale to ty będziesz to mógł sprawdzić i opisać na klubie.
Okaże się wtedy że za niewielkie pieniądze będziesz miał o klasę wyższe auto :-D
_________________
Podoba Ci sie to co robię ?
Polub mnie na FB
www.facebook.com/mediapik/
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2276
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-09, 09:41   

Niestety tempomat wymaga innej wersji ECU:
http://www.daciaklub.pl/f...1683136#1683136
Do sprawdzenia.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 2358
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-09, 09:53   

Czyli trzeba sprawdzić jaki siedzi ECU. Bo jeśli się okaże że właściwy to będzie blisko.
_________________
Podoba Ci sie to co robię ?
Polub mnie na FB
www.facebook.com/mediapik/
 
Kubuch 


Marka: Dacia / Fiat
Model: Duster / 500
Silnik: 1,6 SCe / 1,2
Rocznik: 2016 / 2015
Wersja: [Inna]
Dołączył: 03 Lut 2016
Posty: 228
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: 2017-01-09, 09:55   

Daj obszyć tą co masz - efekt będzie o wiele lepszy niż ta Daciowa oryginalna skóra.
_________________

 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne