Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Jak włączyć bluetooth?
Autor Wiadomość
BogdanK 



Marka: Renault
Model: Thalia
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2005
Wiek: 55
Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 238
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-02-15, 22:49   Jak włączyć bluetooth?

Kupiłem kilka miesięcy temu 3-letni komputer poleasingowy Dell E6320 Win7 (komp działa OK). Jedyny problem, to nie wiem jak włączyć bluetooth?
Np. klikam: Panel sterowania > Sprzęt i dźwięk > Urządzenia i drukarki > Komputer (po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na komputer wyświetla mi się m.in. 'Ustawienia Bluetooth", a po kliknięciu w te ustawienia bluetooth nic się nie dzieje - brak reakcji). Menedżer urządzeń (i wszystkie elementy Panelu sterowania) nie wyświetlają bluetooth. W zainstalowanych programach na kompie znalazłem m.in.: WIDCOMM Bluetooth Software wersja 6.3.0.6900 . Macie jakieś pomysły, co jeszcze spróbować, żeby włączyć / uaktywnić bluetooth?
 
Marek1603 


Marka: Dacia,
Model: 1300, Lodgy, Duster
Silnik: 1.3 8V, 1.6MPI, 1.6Sce 4x4 AT
Rocznik: 1981, 2014, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Wiek: 43
Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 7491
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2017-02-16, 05:41   

Sprawdź czy nie ma skrótu klawiszowego jak do włączania wi-fi. FN i któryś funkcyjny (F1 - F12).
 
 
czaju 



Marka: Dacia,Skoda,Seat
Model: Duster,Octavia,Ibiza
Silnik: 1.5@107,1.4@140,1.2@105
Rocznik: 2010,2015,2012
Wersja: Prestige
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 1967
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2017-02-16, 09:33   

W E6320 jest przyłącznik po prawej stronie z boku, jest on współdzielony z Wifi - jeśli wifi działa to i bt działa. Jesteś pewny że twój konkretny model ma BT? Na spodzie powinna być naklejona naklejka z Service Tagiem, co powinno nieco pojaśnić sytuację.
 
 
BogdanK 



Marka: Renault
Model: Thalia
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2005
Wiek: 55
Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 238
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-02-17, 00:49   

Marek1603 nie mam skrótu z BT na klawiaturze.
Czaju pozwoliłem sobie wysłać do Ciebie PW (jest przełącznik z prawej strony z Wifi i Wifi działa).
Ostatnio zmieniony przez BogdanK 2017-02-17, 00:58, w całości zmieniany 2 razy  
 
gregorisan 
openstreetmap.org.pl



Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2
Wiek: 38
Dołączył: 30 Sie 2015
Posty: 1373
Skąd: Racibórz
Wysłany: 2017-02-17, 09:37   

A masz zainstalowane sterowniki do BT?
Tutaj masz listę sterów do swego sprzętu:
http://www.dell.com/suppo...e-e6320/drivers
Dla BT:
http://www.dell.com/suppo...n&categoryId=NI
_________________
Fuel consumption - fuelstat.net

enjoy the silence
 
BogdanK 



Marka: Renault
Model: Thalia
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2005
Wiek: 55
Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 238
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-02-17, 22:54   

Dzięki za porady - tak zrobię.
 
BogdanK 



Marka: Renault
Model: Thalia
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2005
Wiek: 55
Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 238
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-03-04, 11:31   

Próbowałem samemu na różne sposoby włączyć bluetooth na kompie, ale bez powodzenia. Więc korzystając z istniejącej gwarancji udałem się do tej firmy w której kupiłem lapka (żeby mi go włączyli). Bluetooth jest mi potrzebny wyłącznie do przesyłania zdjęć z telefonu. W tej firmie, po sprawdzeniu kompa oświadczyli, że mój nie posiada bluetooth (ma tylko same WiFi), a zdjęcia bez problemu mogę przesyłać na kompa przez kabel.
 
Kauris 



Marka: Dacia
Model: Logan MCV Ph1
Silnik: 1.2 16v 73KM
Rocznik: 2015 27kkm
Wersja: Laureate
Wiek: 40
Dołączył: 21 Sie 2015
Posty: 230
Skąd: Poznań
Wysłany: 2017-03-04, 18:15   

Zawsze możesz dokupić za grosze.
_________________
 
BogdanK 



Marka: Renault
Model: Thalia
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2005
Wiek: 55
Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 238
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-03-04, 22:52   

Kauris dobry pomysł, tak zrobię.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne