Wysłany: 2017-07-01, 14:56 Demontaż zbiornika spryskiwaczy Dacia Logan I
Witam. Mam taki problem.
Pod kratką, poniżej przedniej szyby, w komorze gdzie znajduje się zbiornik płynu spryskiwaczy, jest po deszczu pełno wody. Zbiornik, pompka, wtyczka od pompki, wszystko pod wodą. Wniosek, zapchany odpływ wody. Jestem na Mazurach, gdzie jest dużo śmiecących drzew i podejrzewam że te śmieci zatkały odpływ wody. Chciałem ten odpływ udrożnić. Wymontowałem plastikową kratkę, poodpinałem rurki gumowe, odkręciłem jedną śrubę którą zbiornik jest przykręcony, zbiornik można kiwać, ale coś go trzyma od strony błotnika. Nie chcę robić nic na siłę, a nie widzę żadnego elementu który jeszcze trzyma ten zbiornik. Może ktoś już wymontowywał ten zbiornik i może mi poradzić jak to zrobić. Bez wymontowania zbiornika nie da się udrożnić odpływu wody. Bardzo proszę o poradę, pozdrawiam.
Zbiornik trzyma się tylko na tej jednej śrubie i po jej odkręceniu powinien dać się wysunąć ku środkowi auta, a potem przekręcić przednią krawędzią ku górze:
Zbiornik trzyma się tylko na tej jednej śrubie i po jej odkręceniu powinien dać się wysunąć ku środkowi auta, a potem przekręcić przednią krawędzią ku górze:
http://largus-mcv.ru/html/snyatie-omyvatelei.html
Na jednej z fotek widać ząbek, który zapiera się o prawą burtę.
Bardzo dziękuję za poradę. Obrazki małe, mało czytelne ale opisane, więc jutro spróbuję, bo dziś już wszystko zmontowałem gdyż deszczyk popaduje.
Faktem jest że próbowałem przesuwać ten zbiornik w kierunku środka, nawet podważałem go delikatnie, ale nie dawał się ruszyć z miejsca, chociaż dawał się bujać na boki.
Może najpierw go przekręcić, na ile się da i dopiero potem pociągnąć w kierunku środka?
Najtrudniej, jak się nigdy tego nie robiło.
Kiedy pierwszy raz wymieniałem filtr powietrza, też miałem podobne problemy, bo pod spodem też jest zaczepiony i trzeba wiedzieć co i jak.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum