Witam w temacie o posiadanym prze zemnie aktualnie samochodzie , na następnych stronach znajdziecie zdjęcia i opisy modyfikacji/napraw które przeprowadziłem
Wczoraj odebrany , wieczorem kilka modyfikacji zamontowałem , zdjęcia słabej jakości z garażu kiedyś wstawię lepsze
Muszę jakoś wykombinować w jaki sposób lepiej przymocować dywanik na tunelu centralnym , myślałem o rzepach ale jak je do gumy przymocuje ?
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-02-19, 00:07, w całości zmieniany 2 razy
Gratuluje autka, teraz tylko jeździć i się cieszyć. Niestety zauważyłem brak podstawowego pakietu klubowicza:
- uszczelki pod maską
- loga klubowego
a na nierówności docinania gumy na tunelu środkowym z tyłu, polecam patent z uszczelki kol. BLACHA 997 ładnie zamaskuje i wygląda dobrze.
Gratuluje autka, teraz tylko jeździć i się cieszyć. Niestety zauważyłem brak podstawowego pakietu klubowicza:
- uszczelki pod maską
- loga klubowego
a na nierówności docinania gumy na tunelu środkowym z tyłu, polecam patent z uszczelki kol. BLACHA 997 ładnie zamaskuje i wygląda dobrze.
Szerokiej drogi i gumowych słupów życzę.
Radze się przypatrzyć jeszcze raz , tym razem dokładnie
Co do logo to przyznaje się bez bicia .
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2012-04-05, 17:27, w całości zmieniany 2 razy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-04-05, 19:27
taśma rzepowa do dywaników? - klejem szewskim do gumy - odtłuścić gumę rozpuszczalnikiem (można powierzchnię klejenia przejechać nawet grubym i ostrym papierem ściernym,żeby poprawić przyczepność) porządnie posmarować nie żałując kleju, docisnąć czymś ciężkim, dać porządnie wyschnąć przed dobę - u mnie ten patent działa
przy okazji winszuję bliźniaka (no prawie bliźniaka z uwagi na niewielkie różnice anatomiczne )
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-04-05, 20:07, w całości zmieniany 5 razy
Nie wiem czy to normalne , ale przy jeździe na LPG czuję się około 10-20% spadek mocy
reszta w porządku . Po 1000 km mam się zgłosić na darmowy przegląd LPG wtedy może temu zaradzą .
Macie może jakiś sposób godny polecenia zabezpieczenia samochodu przed korozją ?
Tam wspominają o ułożeniu / docieraniu auta. Nie wiem jak to jest w przypadku fabrycznego LPG ale na forum jest o docieraniu i informacja z serwisów zazwyczaj jest taka aby docierać na Pb.
W instrukcji jest o tym dosłownie 1 zdanie :)
Zamierzam wymienić olej po 1000 km , obrazu przy okazji przeglądu gazu .
Trochę to bez sensu że robią przegląd gazu a trzeba na Pb jeździć
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2012-04-05, 22:32, w całości zmieniany 2 razy
pytałem o to docieranie przy okazji montażu i wg mojego gazownika nie ma to mega znaczenia na czym się jeździ byleby nie przesadzać z dawaniem w palnik. Na mój rozum gaz do regulacji. Ja przy przebiegu 26kkm zrobiłem prawie 300 na gazie i od początku różnica nie do odczucia, gdyby nie kontrolka to bym nie wiedział na czym jadę. No i ten wskaźnik poziomu paliwa tak uroczo stoi w miejscu
również tak kombinuję i nie zauważam mega znaczenia paliwa przy docieraniu, szczególnie że producent proponuje pierwszą wymianę po 20? 30? tysiącach km...
Wstawiam zdjęcia z nowymi felgami , według mnie samochód lepiej wygląda
a koszt alufelg taki sam jak najtańszych stalowych w ASO :)
Teraz zastanawiam się nad orurowaniem przednim
ktoś wie jaki był by koszt montażu w ASO wraz z kupnem ?
Zastanawiam się nad przyciemnianiem szyb bagażnika z powodu tej super rolety ;)
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2012-05-12, 16:17, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-05-12, 18:52
Karenzo napisał/a:
Co do orurowania to czy przy montażu poza ASO grozi mi utrata gwarancji ?
Raczej nie, ale popytaj konkretnie w ASO. Inna sprawa to zakup orurowania które posiada homololo Inna inszość to przydatność takiego akcesorium, bo jeśli tylko dla wyglądu to trochę nie po daciowemu, ale o gustach się nie dyskutuje
raczej te rury mi na otarcia parkingowe i na kamienie z drogi lecące w chłodnice
faktycznie zastanawiam się co to użyteczności
ale na małe zadrapania wydaję się dobry
brałem pod uwagę takie rozwiązanie
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2012-05-12, 19:37, w całości zmieniany 3 razy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-05-12, 20:00
o oryginalnych alu można powiedzieć z pewnością,że są bardzo solidne i masywne (kwestia urody to faktycznie rzecz gustu - mnie się bardzo podobają). To ma niewątpliwie znaczenie ,gdy jeździmy po dziurach, krawężnikach albo wertepach.
Na twoim miejscu zamiast w rury zainwestowałbym raczej w szerokie nakładki ochronne na drzwi - przydają się - sprawdziłem to już nieraz
drzwi.jpg
Plik ściągnięto 532 raz(y) 122,32 KB
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-05-12, 20:05, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum