Pamiętaj że liczy się także głębokość ;) i warto byłoby przed zakupem otworzyć maskownice głośników i pomierzyć sobie wszystko.
_________________ LOGAN 1.5 DCI (niestety troszke się poobijał i został sprzedany)
Przejechane 97000km, Only ON BP ULTIMATE.
Pozdrawia Krystian
gram w http://www.speedimspeed.pl
Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1,5 dCi 85 KM
Wysłany: 2007-12-08, 21:14
Mam pytanko - czy w Loganie MCV są standardowo instalowane głośniki (wiem, że radia nie ma). Niedługo odbieram swojego i zastanawiam się co z audio zrobić u siebie? I jeszcze jedno - jeżeli nie ma głośników, to co najlepiej zainstalować u siebie? A także czy nie stracę gwarancji jak będę instalował głośniki i radio poza ASO?
Też jeszcze nie mam ale na rozmowie w salonie byla rozmowa że może dorzucić radio z głośnikami lub zimowe opony wybrałem opony-jest poprowadzona instalacja i można samemu zakupić i podczepić radio i głośniki,odnośnie glośników coś było na forum
_________________ DACIA LOGAN MCV 1.4M 65000 km :)
Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1,5 dCi 85 KM
Wysłany: 2007-12-09, 09:28
Czyli mamy 2 wersje - jedna to, że są 2 głośniki fabryczne, a druga to, że jest tylko rozprowadzona instalacja do podłączenia. Ciekawe jak u mnie będzie. Mam nadzieję, że nie będzie 3 wariantu, że ani to ani to. Zobaczymy w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam wszystkich.
Kupiłem wreszcie radyjko i głośniki. Zdecydowałem się na:
Sony CDX-GT710
i do tego głośniki:
Sony XS-F1335
Radyjko pierwsza klasa, ustawień tyle że miesiąc będę instrukcję czytał, kapitalnie wygląda i kapitalnie gra, fajnie wyglądają animacje na wyświetlaczu.
Radyjko zamontowali u Głowacza i niezgadniecie wzięli za montaż 26zł i jeszcze poszedłem i poprosiłem tą babkę z serwisu czy po montażu radia, nie zmierzyli jeszcze raz poboru prądu, odparła że nie ma problemu. i na koniec szok wystawiła fakturę na tylko 26zł nie policzyli wogóle tego mierzenia. Jestem tym wszystkim mile zaskoczony. No i pobór prądu bardzo ładnie wyszedł 0,06A po zamontowanym radiu.
Cytat:
głośniki kupiłem na razie na przód i powiem że fajnie grają.
Radio kosztowało 729zł, a głośniki 129zł.
Myślałem czy kupować za gotówkę, ale jak się dowiedziałem że siorka ze szwagrem wzieli LCD w euro i faktycznie raty są 0%, bez żadnych ukrytych opłat, to też się zdecydowałem, szkoda wydawać taką kasę od razu a tak rata 85 z groszami na miesiąc.
A drugie to mnie zaskoczył serwis Głowacz, odnośnie montażu radia, bo wzięli tylko 26zł i nawet gratis zmierzyli pobór prądu przy wyłączonym silniku
Za te pieniądze to pewnie gra świetnie...
Ja szukam czegoś za połowę tej ceny...
...chociaż z drugej strony to silniczek tak fajne pogwizduje, że poco mi radio...
Hmmm do przodu te głośniki średnio się nadają. Grać będą, ale zestaw woofer + tweeter zawsze lepiej z przodu zagra, a powyższe głośniki polecił bym już do tyłu z konieczności.
_________________ 102 000km zadowolenia za kierownicą Dacii.
Moc radia nie przekracza 25W na kanał, głośniki do wykorzystania ich potencjału wymagają 40W. Może być, ale nie będą grały pełnymi 90Db i na pewno nie zagrają basem w paśmie 35-50Hz. Do wykorzystania ich pełnych możliwości będzie już potrzebny mały wzmacniacz. Przeciętnej jakości syczek pizoelektryczny. W sumie "na dzień dobry" może być.
Radio ma masę fajnych opcji - faktycznie. Może w przyszłości posłużyć do zbudowania bardziej ambitnego zestawu audio. Tylko te 4x52W mocy mnie śmieszy na moim Alpine napisali nawet 4x60 - śmiech na sali, radio nie ma szans dać takiego prądu na głośniki.
Może i prawda to co piszecie, ale kogo to obchodzi, w końcu to miałbyć sprzęt do logana, a nie do maybacha. Pozatym ja lubię posłuchać radia w kabinie, a nie żeby na dworze ludzie słyszeli. Z głośnikami to fakt nie są za mocne ale, do dziury w drzwiach pasują tylko 13cm, lepsze by były 16cm tam już można poszaleć no i 16-sto centymetrowe dają znacznie lepszy dźwięk. No ale co zrobić jak auto na gwarancji i nie można w nic ingerować.
Ja pisałem o watach tylko po to by przedstawić dopasowanie do radia To prawda, że im większa średnica głośników, tym lepsze brzmienie, ale dobrej jakości, dobrze dopasowane do zasilania 13tki zagrają już jak przeciętne, albo źle dopasowane 16tki.
Nie no chłopaki macie rację ze wszystkim co piszecie , tylko co my biedaczki możemy zrobić jak otworek w drzwiach ma możliwość wepchnąć 13-to centymetrowe, a o jej powiększeniu można pomarzyć na gwarancji. Chociaż słyszałem o przejściówkach z 13 na 16cm, ale jak dla mie za dużo kombinatoryki, w końcu to Logan, a nie jakaś E klasa.
hłehłe, przyjemnie mi się zrobił przed chwilą, bo dzwoni ktoś na komóreczkę, odbieram a tu pani z serwisu Głowacz, i pyta czy wszystko w porządku z radyjkiem czy dobrze gra nic się nie dzieje. Jestem mile zaskoczony obsługą
Super serwis! Ja znam taki w Gdańsku, co się pytają, czy na obiad nie podwieźć gdzieś do miasta na czas naprawy. Nazywa się Autoexpert i gorąco go polecam.
Ej nie ma się co załamywać, że mamy 13tki w drzwiach, takie audi 80 ma 10tki!! A 13 tka potrafi naprawdę ładnie zagrać i to za niewygórowane pieniążki. Bez wzmacniacza i innych bajerów i tak szału nie będzie, ale można uzyskać przyjemne brzmienie umiarkowanym kosztem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum