Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Najgłośniejsza dacia w polsce ;)
Autor Wiadomość
shrek 
Shrek



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 40 razy
Wiek: 37
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2468
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-09-20, 05:30   

Wykonac Podglad parametrow w czasie rzeczywistym( cisnienie paliwa, powietrze, praca czyjnikow). Jak pali to bedzie najprawdopodobniej zyc.
Sprawdzic 100 razy czy wszystkie wtyczki dobrze wpiete.
Filtr paliwa zmieniony?
Rozrzad wymieniony( dobrze ustawiony).
Zaslepic na chwile egr i sprawdzic.
 
cherokee 


Marka: Dacia Renault
Model: Logan MCV, grand scenic
Silnik: 1.5dci 1.9dci
Rocznik: 2008,1999
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 75
Skąd: Nadarzyn
Wysłany: 2017-09-20, 10:45   

z egr mieli walczyć i sprawdzać. filtry wszelkie nowe. Rozrząd sprawdzany 3 razy. Jeszcze jak nic nie pomoże kupię drugą przepływkę (30-50zł mogę zaryzykować) i sprawdzę na drugiej. Wszystko pływało w oleju (rzygało z odmy turbo miało urwany wirnik strony zimnej) zobaczymy. Jak jej nie przejdzie to będę się najwyżej męczył z niemocą. Na zawody i dookoła domu jakoś przeżyję. Gorzej że auto musi przyjąć na garba dodatkowo 200-300kg sprzętu mam nadzieję że pod górkę na jakimś wiadukcie ruszy :cry:

Komp którym dysponujemy niestety nie pokazuje odczytów danych rzeczywistych. (delphi)
Ostatnio zmieniony przez cherokee 2017-09-20, 10:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
shrek 
Shrek



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 40 razy
Wiek: 37
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2468
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-09-20, 12:54   

Jak dla mnie to nie przeplywka. Zreszta latwo sprawdzic w delphi. Jest pompa paliwa w baku? Zobacz cisn8enie paliwa przy przyspieszaniu.
 
cherokee 


Marka: Dacia Renault
Model: Logan MCV, grand scenic
Silnik: 1.5dci 1.9dci
Rocznik: 2008,1999
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 75
Skąd: Nadarzyn
Wysłany: 2017-09-20, 22:44   

komputer delphi podobno nie ma podglądu live data więc nie mam jak sprawdzić.

P.S.
Właśnie zamówiłem kółka... może jej przejdą dąsy i zacznie jeździć. Miały być duże koła ale trafiły się takie nie za duże bo 17" w dobrej cenie więc zamówiłem. Felgi 17x8 et 35
_________________
Najgłośniejsza Dacia w polsce :)
http://www.daciaklub.pl/f...1755222#1755222
 
shrek 
Shrek



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 40 razy
Wiek: 37
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2468
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-09-21, 06:29   

Co to za delphi "kalkulator".?
 
cherokee 


Marka: Dacia Renault
Model: Logan MCV, grand scenic
Silnik: 1.5dci 1.9dci
Rocznik: 2008,1999
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 75
Skąd: Nadarzyn
Wysłany: 2017-09-21, 11:13   

Już wszystko wiem. Nie dogadałem się z kumplem. Livedata jest i ją sprawdzał. Wszystkie parametry są ok. Pompki wstępnej w zbiorniku nie ma. Ciśnienie w układzie wtryskowym ciśnienie doładowania wszystko ok. Nie znamy jedynie normy z przepływki. Przy pełnym bucie podaje zakres coś pomiędzy 600 a 700l nie pamiętał dokładnie. Czyli wszystko jest ok.... a samochód nie ma siły jechać :/

Dodam jeszcze że sprawdzany był cały dolot w poszukiwaniu nieszczelności ale wszystko z nim ok. Pomysły się kończą... auto nadal bez życia. Pojadę na hamownię w końcu zobaczymy co tam wyjdzie.
Ostatnio zmieniony przez cherokee 2017-09-21, 11:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
shrek 
Shrek



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 40 razy
Wiek: 37
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2468
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-09-21, 13:07   

Ile przeplywka na wolnych i jaki statys egr na wolnych i na bucie. Przeplywka chyba( nie pamietam dokladnie) 500 na wolnych
Ostatnio zmieniony przez shrek 2017-09-21, 13:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
cherokee 


Marka: Dacia Renault
Model: Logan MCV, grand scenic
Silnik: 1.5dci 1.9dci
Rocznik: 2008,1999
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 75
Skąd: Nadarzyn
Wysłany: 2017-09-21, 22:55   

przepływka przy bucie ma pomiędzy 600 a 700 a na wolnych jak dobrze pamięta okolice 200.


A z moich ostatnich zakupów do autka.

Koła



Mam nadzieje że będzie miała siłę nimi obracać
Ostatnio zmieniony przez cherokee 2017-09-21, 23:18, w całości zmieniany 2 razy  
 
shrek 
Shrek



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 40 razy
Wiek: 37
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2468
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-09-21, 23:51   

Jutro sprawdze ma dephi u mni i napisze.
 
cherokee 


Marka: Dacia Renault
Model: Logan MCV, grand scenic
Silnik: 1.5dci 1.9dci
Rocznik: 2008,1999
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 75
Skąd: Nadarzyn
Wysłany: 2017-09-22, 00:04   

shrek napisał/a:
Jutro sprawdze ma dephi u mni i napisze.


Będę wdzięczny. Masz wersję 68 czy 85km?
 
shrek 
Shrek



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 40 razy
Wiek: 37
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2468
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-09-22, 05:54   

Ja mam 110, ale na wolnych patametry beda zblizone.
 
cherokee 


Marka: Dacia Renault
Model: Logan MCV, grand scenic
Silnik: 1.5dci 1.9dci
Rocznik: 2008,1999
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 75
Skąd: Nadarzyn
Wysłany: 2017-09-24, 18:57   

No więc tak... przepływka zamówiona Dwa głośniki sprzedane więc będzie zmiana sprzętu... Mam nadzieję że wszystko pójdzie zgodnie z planem i że daćka zacznie jeździć normalnie.
_________________
Najgłośniejsza Dacia w polsce :)
http://www.daciaklub.pl/f...1755222#1755222
 
shrek 
Shrek



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 40 razy
Wiek: 37
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2468
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-09-24, 19:06   

u mnie przeplywomierz wskazuje okolo 320 na wolnych. Przyjzy sie na egr. Odlacz przeplywomierz wtedy egr sie zamknie pod warunkiem ze jest sprawny.
 
cherokee 


Marka: Dacia Renault
Model: Logan MCV, grand scenic
Silnik: 1.5dci 1.9dci
Rocznik: 2008,1999
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 75
Skąd: Nadarzyn
Wysłany: 2017-09-26, 16:14   

shrek napisał/a:
u mnie przeplywomierz wskazuje okolo 320 na wolnych. Przyjzy sie na egr. Odlacz przeplywomierz wtedy egr sie zamknie pod warunkiem ze jest sprawny.


Przepływka wymieniona poprawy brak. Czas zmienić warsztat może oni coś wymyślą
 
shrek 
Shrek



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 40 razy
Wiek: 37
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2468
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-09-26, 19:40   

Rzadko sie zdarza ze map sensor obcina moc.
Ja bym zaczal jeszcze raz od sprawdzenia wtyczek, kompresja,rozrzad( na blokady), powietrze w ukladzie paliwowym.Nie pomylil nikt wtryskow miejscami
Ostatnio zmieniony przez shrek 2017-09-26, 19:45, w całości zmieniany 2 razy  
 
cherokee 


Marka: Dacia Renault
Model: Logan MCV, grand scenic
Silnik: 1.5dci 1.9dci
Rocznik: 2008,1999
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 75
Skąd: Nadarzyn
Wysłany: 2017-09-27, 19:11   

shrek napisał/a:
Rzadko sie zdarza ze map sensor obcina moc.
Ja bym zaczal jeszcze raz od sprawdzenia wtyczek, kompresja,rozrzad( na blokady), powietrze w ukladzie paliwowym.Nie pomylil nikt wtryskow miejscami


Zamiana wtrysków miejscami jest możliwa ale wtryski były kodowane na nowo. Auto z warsztatu zabrałem bo miałem dość. Na tą chwilę się pierze ale plamy z oleju nie zejdą i nadal brudzą. Jest słabo non stop pod górkę. W tym miesiącu jeszcze szyba w tylne drzwi i koniec prac (brak $). Przez zimę do pracy może będę się nią toczył. Jak finans pozwoli to wstawię do gościa co pracował w ASO może on coś wymyśli.
 
cherokee 


Marka: Dacia Renault
Model: Logan MCV, grand scenic
Silnik: 1.5dci 1.9dci
Rocznik: 2008,1999
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 75
Skąd: Nadarzyn
Wysłany: 2017-10-01, 16:59   

Nowe obserwacje zachowań auta. Mocy jak nie było tak nie ma nadal ale... komputer spalania pokazuje mi spalanie na zimnym silniku 1.8l po rozgrzaniu 0.3-0.4. po dodaniu gazu spalanie powinno wzrastać natomiast mój komputer pozostaje niewzruszony i nadal pokazuje 0.4l. Jakieś pomysły?

I jedno aktualne zdjęcie. Auto po praniu trochę przejaśniało. Plany z oleju niemal zeszły nie ma dramatu. Ale to tyle z pozytywów na tą chwilę. :cry:

Ostatnio zmieniony przez cherokee 2017-10-01, 17:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
arczi_88 
jestem innym Tobą



Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus
Pomógł: 51 razy
Wiek: 30
Dołączył: 22 Lut 2015
Posty: 1682
Skąd: Lędziny
Wysłany: 2017-10-01, 17:06   

Całkiem, całkiem wygląda z tymi felgami ;)
_________________

 
cherokee 


Marka: Dacia Renault
Model: Logan MCV, grand scenic
Silnik: 1.5dci 1.9dci
Rocznik: 2008,1999
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 75
Skąd: Nadarzyn
Wysłany: 2017-10-01, 17:13   

jak by jeszcze jeździła jak wygląda (czyli nie najgorzej) to już by był miód
_________________
Najgłośniejsza Dacia w polsce :)
http://www.daciaklub.pl/f...1755222#1755222
 
kicpra 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV Outdoor
Silnik: 0.9 tce
Rocznik: 2017
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Cze 2017
Posty: 571
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-10-01, 18:09   

Nie lepiej było kasę wydać na naprawę zamiast na alusy ;d?
 
cherokee 


Marka: Dacia Renault
Model: Logan MCV, grand scenic
Silnik: 1.5dci 1.9dci
Rocznik: 2008,1999
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 75
Skąd: Nadarzyn
Wysłany: 2017-10-02, 13:24   

kicpra napisał/a:
Nie lepiej było kasę wydać na naprawę zamiast na alusy ;d?


Widzę kolega czyta dokładnie co piszę od początku. Co mi po naprawie skoro wszystkie opony były do wywalenia? nie było zapasu... A jeździć mam czym. Koła kupiłem za 550zł z ładnymi oponami. Nie czekałem. Kupiłem założyłem cieszą oko. A auto naprawię. Jak ktoś mi powie co mu dolega.
 
shrek 
Shrek



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 40 razy
Wiek: 37
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2468
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-10-05, 22:56   

cherokee napisał/a:
Nowe obserwacje zachowań auta. Mocy jak nie było tak nie ma nadal ale... komputer spalania pokazuje mi spalanie na zimnym silniku 1.8l po rozgrzaniu 0.3-0.4. po dodaniu gazu spalanie powinno wzrastać natomiast mój komputer pozostaje niewzruszony i nadal pokazuje 0.4l. Jakieś pomysły?

Komp oblicza spalanie chwilowe na podstawie czasu otwarcia wtryskiwaczy i chyba przeplywomierza. Silnik nie ma mocy, nie zglasza bledow nie swieci cheka. A moze komp leci w ch..a.
Ostatnio zmieniony przez shrek 2017-10-06, 00:18, w całości zmieniany 2 razy  
 
cherokee 


Marka: Dacia Renault
Model: Logan MCV, grand scenic
Silnik: 1.5dci 1.9dci
Rocznik: 2008,1999
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 75
Skąd: Nadarzyn
Wysłany: 2017-10-12, 10:14   

shrek napisał/a:
cherokee napisał/a:
Nowe obserwacje zachowań auta. Mocy jak nie było tak nie ma nadal ale... komputer spalania pokazuje mi spalanie na zimnym silniku 1.8l po rozgrzaniu 0.3-0.4. po dodaniu gazu spalanie powinno wzrastać natomiast mój komputer pozostaje niewzruszony i nadal pokazuje 0.4l. Jakieś pomysły?

Komp oblicza spalanie chwilowe na podstawie czasu otwarcia wtryskiwaczy i chyba przeplywomierza. Silnik nie ma mocy, nie zglasza bledow nie swieci cheka. A moze komp leci w ch..a.


Przepływkę zmieniłem na inną mocy nadal brak. Komputer nie widzi błędów. Check się nie śweci. Dziwna historia.
 
shrek 
Shrek



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 40 razy
Wiek: 37
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2468
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-10-12, 10:56   

No to albo egr albo komp, bo jezeli nie widzi bledow a mocy bie ma. No chyba, ze przesiadlas sie z 500 koni na 1.5 dci to wredy sprawa jasna ;-) .
 
cherokee 


Marka: Dacia Renault
Model: Logan MCV, grand scenic
Silnik: 1.5dci 1.9dci
Rocznik: 2008,1999
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 75
Skąd: Nadarzyn
Wysłany: 2017-10-14, 12:14   

shrek napisał/a:
No to albo egr albo komp, bo jezeli nie widzi bledow a mocy bie ma. No chyba, ze przesiadlas sie z 500 koni na 1.5 dci to wredy sprawa jasna ;-) .


bez przesady. jeżeli na 5tym biegu przy 80 wciśniecie gazu w podłogę nie powoduje żadnego przyśpieszenia... to chyba jednak coś jest nie tak ;) na kilku km prostej na S-ce udało się rozbujać do 125 i na tym koniec :D
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne