Temperaturą [powietrza wentylacji] steruje się za pomocą mieszalnika.
Hmmm. jakiś inny patent? czy bez klimy też jest mieszalnik ? do tej pory miałem styczność z otwieranym zaworem w pokrętle lub suwaku temu mnie deczko zaskoczyłeś no ale nie szkodzi uczymy się całe życie a i tak umieramy nie douczeni można poprosić o schemat budowy tego właśnie ogrzewania i mieszalnika? będę wdzięczny i mądrzejszy o kolejny detal
RowerekCombi sa auta, modele sterowane zaworem/ami i sa strowane mieszalnikiem jak pisze laisar.
Spoko rozumie shreku dacie dopiero poznaję więc laisar i wszyscy chyba zrozumieją moją nie wiedzę w tej materii, chciałem podpowiedzieć gdzie jeszcze płyn zostaje lub gdzie znika po niby prawidłowym odpowietrzeniu a po kilku km znów go brakuje ale to nie ten model i nie tentego to rozwiązanie Poproszę schemat tego mieszalnika i ogrzewania bo muszę to zobaczyć jak to wygląda w dacii. Ale powiem tak ze jestem pod wielkim wrażeniem wiedzy laisara zjadł człek chyba zęby na tych daciach wszelkiej maści wielki ukłon dla niego
Drogi Rowerku, obecnie mało które auto ma zawór jak to bywało np. w Polonezie. Klapy sterują ogrzewaniem Obieg płynu jest cały czas, tylko powietrze idzie "przez" nagrzewnicę lub ją omija. Nie jest to żadna nowość, pierwsze z brzegu. Passaty B4, pełnoletnie obecnie np. tak miały. Ale sam wpis ma sens i tak, bo w przypadku całkowitego opróżnienia układu własnie nagrzewnica będzie głównym źródłem problemu z zapowietrzeniem. I nie ma tu znaczenia czy jest zawór czy go nie ma.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2017-10-18, 19:57
RowerekCombi napisał/a:
shrek napisał/a:
RowerekCombi sa auta, modele sterowane zaworem/ami i sa strowane mieszalnikiem jak pisze laisar.
Spoko rozumie shreku dacie dopiero poznaję więc laisar i wszyscy chyba zrozumieją moją nie wiedzę w tej materii, chciałem podpowiedzieć gdzie jeszcze płyn zostaje lub gdzie znika po niby prawidłowym odpowietrzeniu a po kilku km znów go brakuje ale to nie ten model i nie tentego to rozwiązanie Poproszę schemat tego mieszalnika i ogrzewania bo muszę to zobaczyć jak to wygląda w dacii. Ale powiem tak ze jestem pod wielkim wrażeniem wiedzy laisara zjadł człek chyba zęby na tych daciach wszelkiej maści wielki ukłon dla niego
Nie mozeny wiedziec wszystkiego, ani byc nieomylni. A guru to juz chyba ze trzeci komplet zebow zjada przez dacie
Ostatnio zmieniony przez shrek 2017-10-18, 19:59, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki, ale to żaden wyczyn - informacje dostępne w sieci plus ogarnięcie wyszukiwania plus trochę pamięci
No wiesz to też trzeba umieć i się orientować w wirtualnym świecie. A głowa moja jest w innym wymiarze teraz więc niewiele do mnie coś innego dociera. Zycie
A bo zapomniałem dzięki za schemat
_________________ RowerekCombi
Ostatnio zmieniony przez RowerekCombi 2017-10-19, 13:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum