Witam !
Zastanawiam się nad kupnem nowej dacii duster lub 3-letniej suzuki grand vitary.
W związku z tym mam kilka pytań do znawców tematu:
1.Czy jest regulacja oparcia tylnej kanapy jak np. w suzuki vitara ?
2. Czy siedziska tylnej kanapy są składane jak np. w suzuki vitara ?
3. Czy można zamontować podłokietnik gdy są otwierane elektrycznie tylne szyby ?
4 Jezdzi ze mną pies, więc jest potrzebna kratka odzielająca bagażnik (inne samochody np. mondeo mają specjalne uchwyty, więc jej montaż- demontaż trwa 10 s.)
W akcesoriach dustera znalazłem kratkę (310 zł) ale przeraża mnie jej montaż, a pózniej demontaż. Czy po jej zamontowaniu można złożyć tylne siedzenia ???
Czy ktoś ma coś takiego ?
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-02-15, 17:53
Ad 1 - kąta pochylenia nie
Ad2 - w 4x4 tylko oparcia, podłoga jest w miarę płaska
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-02-15, 17:54, w całości zmieniany 2 razy
Czy jest regulacja oparcia tylnej kanapy jak np. w suzuki vitara ?
W dusterze jest zero-jedynkowa: położenia normalne i kanapa złożona.
jurlong napisał/a:
Czy siedziska tylnej kanapy są składane jak np. w suzuki vitara ?
Nie wiem, jak jest w vitarze, ale w dusterze siedzisko (całe jednocześnie) można podnieść i postawić do pionu, opierając o przednie fotele - aczkolwiek nawet bez tego oparcia tylnej kanapy kładą się niemal na płasko, natomiast nawet po podniesieniu siedziska nic więcej z oparciem i tak zrobić nie można: zapada się tylko trochę głębiej i tyle.
jurlong napisał/a:
Czy można zamontować podłokietnik gdy są otwierane elektrycznie tylne szyby ?
Tak.
jurlong napisał/a:
W akcesoriach dustera znalazłem kratkę (310 zł) ale przeraża mnie jej montaż, a pózniej demontaż
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum