Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-09, 22:32
Też mam taki dylemat, ale popatrzyłem sobie na mapę zasięgu DAB w Polsce i wyszło , że nie będę mógł odbierać poza miastami. Więc po co mi to. Zastanów się gdzie chcesz odbierać.
Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2014
Wysłany: 2018-07-09, 23:00
paul7 napisał/a:
Też mam taki dylemat, ale popatrzyłem sobie na mapę zasięgu DAB w Polsce i wyszło , że nie będę mógł odbierać poza miastami. Więc po co mi to. Zastanów się gdzie chcesz odbierać.
zasieg na mapie to jedno, w rzeczywistosci jest jeszcze gorzej :) ja niby w zasiegu jestem a nie lapie mi radio nic. no i druga sprawa: zobacz co w tym DAB nadaja
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-07-10, 05:42
Valwit napisał/a:
paul7 napisał/a:
zasieg na mapie to jedno, w rzeczywistosci jest jeszcze gorzej :) ja niby w zasiegu jestem a nie lapie mi radio nic. no i druga sprawa: zobacz co w tym DAB nadaja
A ja powiem że nie jest źle jeśli chodzi o zasięg. Przynajmniej w mojej okolicy.
Gorzej faktycznie z zawartością, mnie jednak ratują stacje niemieckie ale bardziej jako ciekawostki.
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Wysłany: 2018-07-13, 20:10
d3mol3k napisał/a:
A ja powiem że nie jest źle jeśli chodzi o zasięg. Przynajmniej w mojej okolicy.
Gorzej faktycznie z zawartością, mnie jednak ratują stacje niemieckie ale bardziej jako ciekawostki.
Na zachodzie jest już cyfrówka, u nas coś tam , grzebią. Pamiętam parę lat temu jeżdżąc po Berlinie odbierałem kilkadziesiąt kanałów cyfrowych na kieszonkowym telewizorku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum