Marka: w planach
Model: w planach
Silnik: w planach
Wysłany: 2017-11-22, 22:57 "Naklejki"
Czy znacie jakiś fajny warsztat, gdzie można kupić gotowe bądź zrobić na zamówienie jakieś duże boczne naklejki. Coś w stylu np. kompas, błoćko i napis 4x4. Wydaje mi się, że niestety lakier jest dość miękki i poza fajnym wyglądem dodatkowo takie coś fajnie by go zabezpieczało.
Każdy większy punkt poligraficzny który ma ploter tnący Ci to zrobi. Zrobi co zechcesz o ile dostarczysz wzór a jeszcze lepiej gotowy projekt w jakimś standardowym pliku wektorowym.
Ale im mniejszy ten punkt tym niższa cena - chyba że masz duże zdolności negocjacyjne.
Ale uważaj naklejka powoduje zmianę odcienia lakieru już po jednym sezonie.
bezpieczniej jest okleić cały element folia przeźroczysta a ewentualne "Twoje pomysły" naklejać na ta folie , lakier się mniej odbarwi a różnica wyglądu lakieru ( zazwyczaj po naklejkach trzeba ostro polerować) po odklejeniu będzie znacznie mniejsza - mniej się utleni i zdegraduje .
Bez przesady. Niedawno usunąłem naklejkę z pierwszego zlotu Dacii i nie było pod nią śladu odbarwienia, czy jakiejś różnicy odcienia lakieru.
Co do naklejek - jak kupowałem na Allegro naklejkę ostrzegającą o dziecku w aucie, to widziałem, ze wiele firm podawało, że poza proponowanymi wzorami naklejek mogą wykonać indywidualną, pod zamówienie klienta. Możesz więc poszperać tam za kimś, kto ten Twój pomysł zrealizuje.
Ostatnio zmieniony przez Lajkonik 2017-11-24, 07:15, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Sandero Open
Silnik: 1.2
Rocznik: 2016 Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Paź 2016 Posty: 639 Skąd: Wro
Wysłany: 2017-11-24, 07:31
ken-wawa napisał/a:
Co do magnesów, o jakich magnesach mówimy?
Nie wiem jak to opisać reklama/napis jest drukowana na cieniutkim magnesie, który przyczepiasz do karoserii. Łatwo zdjąć, gdy od czasu do czasu zdejmiesz to lakier się nie będzie odbarwial. Co do kradzieży - po co komu twoja reklama?
Znalazłem ofertę na plakat samoprzylepny (link niżej) zamawiany przez Internet. Grafikę lub zdjęcie można przesłać przez stronę. Jeden problem - piszą, że do użytku wewnętrznego, ale nadruk jest na folii PCV i można to wielokrotnie odklejać i naklejać. Może warto zaryzykować i spróbować?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum