Marka: Dacia
Model: MCV , Logan
Silnik: 1.5 dci 68 KM
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 222 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-06-08, 13:50 osłona fotela czy jest??
Witam , mam pytanie.
Po opadnieciu eufori po zakupie mcv ZAUWAŻYŁEM , że fotel pasażera od stony tunelu ( wewnętrznej ) nie ma osłony plastikowej prowadnicy fotela. Nie zwróciłbym na to uwagi , ale fotel kierowcy ma i pasażera po stronie drzwi także . Obejrzałem sobie foty i na nich widać tak jakby...była. Zwróciłem się z reklamacją do Renault Karasiewicz i otrzymałem informację ,że takowej osłony NIE MA w notach katalogowych . Ponieważ z gostkiem miałem spiecie , a na zdjeciach osłona jest więc zastanawiam się czy faktycznie w ostatnich MCV jej nie ma , czy mnie wkręcają , tymbardziej mnie to wkurza ,że osłona może kosztować grosze.
U mnie też nie ma tej osłony. I na pewno nie było, chociaż zrobiłem o to prawie awanturę dzwoniąc do serwisu po montażu podłokietnika z pytaniem gdzie zgubili brakującą osłonę Ale miły Pan po konsultacji z mechanikiem (nie było tam k... żadnej osłony! ) i po obejrzeniu nowego egzemplarza w salonie potwierdził że nie ma.
Poza tym osłona skrzypi przy ocieraniu się o tapicerkę na dole fotela, więc brak tej przy fotelu pasażera to zawsze o jednego świerszcza mniej...
Marka: Dacia
Model: MCV , Logan
Silnik: 1.5 dci 68 KM
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 222 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-06-08, 17:49 dzieki , kamień z serca
Dzięki , ale z drugiej strony co za oszczędność , powiem ,że z osłoną lepiej by to wyglądało . A zdjęcie- to te zdjęcie z katalogu reklamowego , gdzie widać wersję arktica ( szare plastiki ) , widać jak wól szarą listwę z dołu fotela .. chyba ....że tylko wersje full wypas dla faszszystów takie robią. A w ogóle to chciałbym postawić tezę czy są różnice w jakości wykonania na poszczególne rynki , czy też nie , bo widziałem foty wersji francuskiej z super tapicerką . Bo moja MCV niby na zamówienie , ale....
U mnie też nie ma , pytałem w aso o tę sprawę , sprawdzili w kompie i okazało się że ma nie być. Trochę dziwne fotel kierowcy ma a pasażera nie - pewno oszczednosci tak jak z brakiem gumowej uszczelki na dolnej krawedzi szyby od 08-2009
A może tylko w fotelach z regulacją wysokosci jest ten plastik po stronie tunelu ?
Ostatnio zmieniony przez Jarosław P 2010-06-08, 19:56, w całości zmieniany 1 raz
Oczywiście, że jednostkowa oszczędność jest niewielka - jako część zamienna, czyli z narzutem pewnie ze 200-400% względem montażu fabrycznego, osłona kierowcy kosztuje 35 zł brutto.
Tyle że Ty, kubalonek, chciałbyś tę osłonę, ale inni chcieliby akurat jakieś inne bajery - i summa summarum, podliczone wszystkie razem, bajery z Twoją osłoną składają się w pewnej części na różnicę cenową, jaka dzieli MCV-kę od np Zafiry...
O różnicach wyposażenia w różnych krajach też już dyskutowaliśmy - właściwie ich nie ma, te same elementy są takie same na wszystkich rynkach. Aczkolwiek w niektórych krajach są dostępne pewne opcje - lub nawet całe wersje Daciek - których u nas nie ma. Z bliżej nieznanych powodów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum