Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2020-06-30, 20:46
Hmmm, jeśli wierzyć, że jest to w miejscu co podaje google to miejsce łączenia przewodów klimy z nagrzewnicą na ścianie grodziowej od strony zewnętrznej silnika. Przynajmniej na to mi wygląda po wpisaniu w google zawór rozprężny Dacia
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-07-01, 12:23
Sam zawór rozprężny klimy w Daciach wygląda podobnie jak i w innych samochodach:
Przykręcony do parownika klimatyzacji. Natomiast te plastikowe dysze- na żadnym znanym mi schemacie osobno nie występują. Ale musi to siedzieć wewnątrz przewodów klimy.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2020-07-01, 12:44, w całości zmieniany 3 razy
No ok wszystko rozumiem tylko czemu tego nigdzie niema po wpisaniu na autodoc czy części24pl czy coś podobnego nie ma tego metalowego zarorka tylko ten plastikowy kocopol wyskakuje to mnie zastanawia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum