Coś chyba namieszali. Właśnie że można w konfiguratorze wybrać 16" felgi do Prestige'a, bo czas oczekiwania może wtedy ulec skróceniu nawet o 2 miesiące w porównaniu z 17", których faktycznie nie ma.
Reanult dało ciała bo okazało się że 1.2Tce bez GPF nie mieści się w normach które od 09.2018 obniżono dla cząstek stałych. Stąd nowy silnik który te nowe normy spełnia.
Przy okazji pewnie bezie spełniał nowe wersje Euro 6:
https://spidersweb.pl/autoblog/euro-6-temp-normy-emisji-spalin-zmiany/
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2018-04-19, 09:50, w całości zmieniany 1 raz
Reanult dało ciała bo okazało się że 1.2Tce bez GPF nie mieści się w normach które od 01.2018 obniżono dla cząstek stałych. Stąd nowy silnik który te nowe normy spełnia.
Przy okazji pewnie bezie spełniał nowe wersje Euro 6:
https://spidersweb.pl/autoblog/euro-6-temp-normy-emisji-spalin-zmiany/
No tyle to każdy wie, ale Dacia oficjalnie nic nie mowi kiedy bedzie u nich silnik w ofercie. O to mi chodzilo :)
No tyle to każdy wie, ale Dacia oficjalnie nic nie mowi kiedy bedzie u nich silnik w ofercie. O to mi chodzilo :)
Bo ogólnie sami do końca nie wiedza jak będzie z ich silnikami - gdzieś czytałem że jak dobrze pójdzie na badaniach we wrześniu to pod koniec roku nowe silniki będą w ofercie.
Przeglądałem teraz też facebooka i nie denerwujmy się ale Grecy też mają problem z felgami - też dostają 16 jak się zgodzą :(
Cytat:
A perfect car indeed... too pitty that the Prestige Edition comes without the 17'' Alloys and wears the 16'' "Cyclade Alloys".. :(
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2018-04-21, 14:32, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-04-20, 22:45
Zatem szczęśliwcy wygrali los na loterii renault, że udało się im zamówić dusterka z 1.2tce i jeszcze w wersji prestige. Gdybym się napalił na ten samochód, a producent by nagle wywinął taki numer chyba bym poszukał innego pojazdu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum