Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
[BAJER] tuning optyczny - nowe ramki zegarów Dacia Duster
Autor Wiadomość
corrado 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCi 86KM
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate
Pomógł: 24 razy
Wiek: 37
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 3050
Skąd: Warszawa
  Wysłany: 2018-06-12, 16:14   [BAJER] tuning optyczny - nowe ramki zegarów Dacia Duster

Zanabyłem drogą kupna zegary z dustera ph1 z auta z rynku zagranicznego ( rosja + Wlk Brytania) za kwote 10+16pln przesyłka . Licznik posiada w odróznieniu od np. Polskich zegarów dustera , ramki w czerni lakierowanej jak na fotce z chromowana linia:





W odróżnieniu standardowe zegary z polskiej Dacii Duster mają takie ramki :

Chyba widac roznice ?

Z wymiana sobie kazdy powinien poradzic.
Mysle, ze 25 pln to nie duzy wydatek dla lekkiego stuningowania starego dustera ; )
 
BoloSr 
Moderuje DusterKlub



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 90KM (115KM/260Nm)
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate
Pomógł: 7 razy
Wiek: 43
Dołączył: 29 Lip 2012
Posty: 1265
Skąd: Koszalin
Wysłany: 2018-06-12, 16:49   Re: [BAJER] tuning optyczny - nowe ramki zegarów Dacia Duste

corrado napisał/a:
Zanabyłem drogą kupna zegary z dustera ph1 z auta z rynku zagranicznego ( rosja + Wlk Brytania) za kwote 10+16pln przesyłka . Licznik posiada w odróznieniu od np. Polskich zegarów dustera , ramki w czerni lakierowanej jak na fotce z chromowana linia:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

W odróżnieniu standardowe zegary z polskiej Dacii Duster mają takie ramki :
Obrazek
Chyba widac roznice ?

Z wymiana sobie kazdy powinien poradzic.
Mysle, ze 25 pln to nie duzy wydatek dla lekkiego stuningowania starego dustera ; )



Gdzies to dorwal???
_________________
 
corrado 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCi 86KM
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate
Pomógł: 24 razy
Wiek: 37
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 3050
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-06-12, 17:12   

allegro panie kolego
 
BoloSr 
Moderuje DusterKlub



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 90KM (115KM/260Nm)
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate
Pomógł: 7 razy
Wiek: 43
Dołączył: 29 Lip 2012
Posty: 1265
Skąd: Koszalin
Wysłany: 2018-06-12, 17:14   

czyli trafic tot jak w totolotka :(
_________________
 
corrado 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCi 86KM
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate
Pomógł: 24 razy
Wiek: 37
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 3050
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-06-12, 17:20   

czyli widze podoba sie moja przerobka ? :)) 8-)
 
corrado 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCi 86KM
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate
Pomógł: 24 razy
Wiek: 37
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 3050
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-06-12, 21:42   

Cytat:
czyli trafic tot jak w totolotka :(
jak w totolotka ? cos nie wierzysz w siebie kolego :-?
na szybko znalazlem kolejne takie zegary

http://allegro.pl/dacia-d...18-b8ca3a6ab870
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 27
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1617
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-06-13, 20:54   

oOooo szukałem tego swego czasu :) może coś i jak pokombinuje :D
 
Dymek 
Aspirant



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 7 razy
Wiek: 49
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 694
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-06-14, 15:49   

W tym wschodnim obrotomierzu grafika ostrzegawcza zaczyna się dopiero przy 6 tys obrotów.
W "naszej" wersji już przy 4800 obrotów "coś się dzieje". :mrgreen:
Inne silniki tam mają...
 
shrek 
Shrek



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 38 razy
Wiek: 37
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2328
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-06-14, 17:23   

corrado, to teraz o ze 5 koni wiecej. ;-)
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
corrado 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCi 86KM
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate
Pomógł: 24 razy
Wiek: 37
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 3050
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-06-14, 17:37   

haha, No może i tyle doda :D
a tak wogóle ... to mam nadzieje, że będzie jednak więcej, bo w przyszłym tygodniu jadę na chipowanie mojego 1.5dci z 86KM :D Obiecano +15-20KM i +30-40Nm
Cytat:
W "naszej" wersji już przy 4800 obrotów "coś się dzieje". :mrgreen:
Inne silniki tam mają...

No faktycznie, pewnie to z wersji 2.0 B ze skrzynia automatyczną . :-)
 
BoloSr 
Moderuje DusterKlub



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 90KM (115KM/260Nm)
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate
Pomógł: 7 razy
Wiek: 43
Dołączył: 29 Lip 2012
Posty: 1265
Skąd: Koszalin
Wysłany: 2018-06-14, 19:58   

corrado napisał/a:
haha, No może i tyle doda :D
a tak wogóle ... to mam nadzieje, że będzie jednak więcej, bo w przyszłym tygodniu jadę na chipowanie mojego 1.5dci z 86KM :D Obiecano +15-20KM i +30-40Nm
Cytat:
W "naszej" wersji już przy 4800 obrotów "coś się dzieje". :mrgreen:
Inne silniki tam mają...

No faktycznie, pewnie to z wersji 2.0 B ze skrzynia automatyczną . :-)



Kiedy ???
_________________
 
corrado 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCi 86KM
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate
Pomógł: 24 razy
Wiek: 37
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 3050
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-06-14, 23:11   

Zrobione
 
Fruxo 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: lpg 1.6 16v
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 16 Lis 2016
Posty: 747
Skąd: wwa
Wysłany: 2018-06-15, 07:54   

co to jest stop
 
route2000 
Jerzy



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 8V MPI+LPG-BRC
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 55 razy
Wiek: 53
Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 3754
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-06-15, 08:24   

Fruxo napisał/a:
co to jest stop

Jak coś się dzieje źle z sinikiem to STOP nakazuje zatrzymać auto i wyłączyć silnik i czekać na przyjazd lawety.
_________________
Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne