Czy ktos orientuje sie ile moze kosztowac taka operacja? Chcemy kupic z malzonka bialego (bez doplaty 2000zl) i przemalowac go na jakis oryginalny kolor.
Pytanie, ile taka operacja moze kosztowac? Poznan z tej strony
Malowanie w pełni profesjonalne to będzie około 10 tys złotych, jednak jest też opcja że wydajesz za 5/6 tys ale wtedy wnęki drzwi, zabezpieczenie antykorozyjne będzie w innym kolorze. Lepiej zdecydowanie dopłacić do docelowego koloru.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2018-06-04, 13:10
z pewnością - choć nie wiem jaką, folia ma to do siebie, że jedynym ograniczeniem jest własna wyobraźnia, można np pokryć auto folią z jakąś nadrukowaną fakturą, nie tylko oklepanym karbonem - np coś takiego
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Kwi 2018 Posty: 173 Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-06-04, 18:04
Thomson1708 napisał/a:
Ogólnie folia to max 4 lata bym dał, wszystko zależy od otoczenia
Mam auto z maską oklejoną zwykłą folią z marketu budowlanego, i spokojnie wytrzymuje szósty sezon. A jest naprawdę licha, w porównaniu z tymi profesjonalnymi, np używanymi w reklamie.
TomaszU84, ty tak na serio? :D dopytam bo nie jestem pewien czy dobrze rozumiem: Chcesz kupic nowego D2 i go od razu lakierowac?
Ogolnie to poroniony pomysl, biorac pod uwage fakt ze oryginalna powloka jest niszczona a nowa nie bedzie tak dokladnie polozona w zagieciach, krawedziach pod uszczelkami itp. poza tym potem malo kto bedzie chetny na auto cale lakierowane powtornie, w dodatku na oryginalny kolor.
Jak chcesz oryginalny kolor to masz do wyboru do koloru wszelkiej masci plastidipow i folii ktorych zaleta jest to ze mozna je latwo usunac, dodatkowo chronia ori lakier. Mialem folia chromowa oklejone listwy w poprzednim aucie, brak sladow zuzycia po 3latach, ogladalem tez auto cale oklejone folia perlowa matowa. Robi wrazenie.
Noo chyba ze masz fachure i nadmiar kasy to kto bogatemu zabroni :D
Bez jaj, jakbym mial nadmiar kasy to nie kupowalbym Dustera...
Wydawalo mi sie, ze w kwocie 5kzl sie zmieszcze. Wziac bialy kolor, dolozyc do interesu 3kzl i jezdzic jedynym "takim" Dusterem w Polsce. Pomysl wcale nie taki poroniony... no ale skoro mowicie o 10kzl to juz za grubo.
Co do folii, powaznie sie wlasnie nad nia zastanawiam...
Ostatnio zmieniony przez TomaszU84 2018-06-07, 10:07, w całości zmieniany 1 raz
Pytałem o cenę oklejenia Dustera w Krakowie.
Do wyboru ok. 100 kolorów folii ze wzornika 3M (matowe, metalik, karbon itp)
Cena to ok. 3500 PLN
W tej samej cenie dowolny inny motyw - np: moro, zebra czy jakieś zdjęcia.
ps
w firmie mamy kilka aut oklejonych folią.
Po 6 latach zdejmowaliśmy jedną, żeby okleić auto na inny kolor... Lakier był jak nowy ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum