Wysłany: 2018-07-01, 10:02 znika prąd - brak totalny
od kilku dni mam taki objaw, tak jakby nagle odcinało prąd - nie można odpalić auta czy zamknąć go centralnym. Nie ma w ogóle napięcia. Po chwili objaw znika i prąd wraca.. podejrzewam klemy w aku by styki przeczyścić ale czy to aby tylko to??
Jaęli samochód długo stał w środowsku bardzo wilgotnym to gdzieś na złaczach utleniły się styki ( czesto tak miałem ze starszymi samochodami.
Moje doświadczenia mówią żeby użyć WD40 w klucowych miejscach czyli rozkręcić /rozłaczyć głowne przewody zailania i bezpieczniki główne..
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 58 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2955 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-07-03, 06:22 Re: znika prąd - brak totalny
przemoc84 napisał/a:
od kilku dni mam taki objaw, tak jakby nagle odcinało prąd - nie można odpalić auta czy zamknąć go centralnym. Nie ma w ogóle napięcia. Po chwili objaw znika i prąd wraca.. podejrzewam klemy w aku by styki przeczyścić ale czy to aby tylko to??
Na postoju czy podczas jazdy?
Klemy aku do czyszczenia, a szczegolnie zaciski( nakretki) na rozruszniku.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum