Albo po wakacjach kiepsko mi idzie przeszukiwanie forum, albo nic o tym nie było, poza mglistymi zapowiedziami.
Na stronie dacia.pl widziałem, że z okazji Euro 6 pojawia się nowy silnik, a innym zmieniają się nieco opcje. Nie ukrywam, że najbardziej interesuje mnie ten stukonny SCe, bo nie jestem fanem silników Diesla, a dotychczasowa benzyna wydaje się lekko słaba.
I teraz moje pytania:
1. Kiedy będzie można to kupić (zakładam, że to świeżynka, bo konfigurator na stronie nie działa na tę okoliczność)?
2. Czy są jakieś widoki na fabryczny LPG (bo ten silnik chyba nie powinien mieć z tym problemu)?
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3761 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-09-02, 11:57
ad.1 - zamówienia przyjmują od końca czerwca - pierwsze egzemplarze powinny być pod koniec miesiąca w salonach - być może Dustery Sce będą wcześniej ze względu na krótszy transport
ad.2 - ma być "w późniejszym terminie - czytaj koniec roku
ad.3 - nie sądzę żeby już były w kraju jakieś pojedyncze sztuki, ale wystarczy że przejedziesz się Nissanem Juke czy Qashqaiem z tym silnikiem żeby wyrobić sobie opinię - jak stary 1.6 84KM był wystarczający to ten nie będzie gorszy :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum