Witam podzwonilem trochę po dilera i największy upustu dostałem w warszawie .
Powiedzcie jak to jest w przypadku serwisu lub zgłoszenia usterki . Czy muszę tego dokonać w salonie w którym kupiłem zy uznają mi gwarancję w salonie z mojego miasta??
Co myślicie o salonie na Alejach jerozolimskich w warszawie???
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-08-20, 21:02
Mają słaby salonik dla klientów i problemy z parkingiem.
Ale za to dobry dojazd do centrum i dwa centra handlowe przydatne gdy odstawisz samochód na warsztat.
Inna rzecz że wszystkie salony warszawskiej RRG mają podobny poziom obsługi czy to Mory czy Puławska. Na Lewinowskiej czy Białowieskiej nie byłem więc nie wiem.
No ale pewnie nie o to Ci chodziło :)
Marka: dacian conected by orange
Model: duster
Silnik: 1.6sce
Rocznik: 2018
Wysłany: 2018-08-21, 07:49
Chodzi o to ze na Alejandro dostałem najlepszy rabat. Mieszkam w Płocku tez mamy salon Dacia rozumiem ze nie będzie problemu jeśli będę chciał zgłosić usterkę na gwarancji u mnie w miescie , serwisowany tez mogę u siebie??
Niestety jazdę testowa mogę odbyć jedynie na silniku 1.2 a kupuje 1.6. Czy duża jest odczuwalna różnica w mocy??
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-08-21, 08:21
bromkalukasz napisał/a:
rozumiem ze nie będzie problemu jeśli będę chciał zgłosić usterkę na gwarancji u mnie w miescie , serwisowany tez mogę u siebie??
Nie ma z tym najmniejszego problemu.
bromkalukasz napisał/a:
Niestety jazdę testowa mogę odbyć jedynie na silniku 1.2 a kupuje 1.6. Czy duża jest odczuwalna różnica w mocy??
Jest odczuwalna, bo 1.6 jest wolnossący, a 1.2 jest turbo. 1.2 Dużo bardziej rwie się do przodu, jest elastyczniejszy, troszkę cichszy, a skrzynia ma 6 biegów. Jednak o ile się dobrze orientuję, to na Alejach mają właśnie 1.6 do jazd testowych, więc możesz się przejechać dokładnie tym, czym jesteś zainteresowany.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-08-21, 15:49
No to właśnie chodzi o te zmiany, o których trzeba poinformować. Ale nie powinni robić problemu. Mogą być jakieś wyłączenia gwarancji ze względu na specyfikę kraju, do którego się wybierasz.
Wysłany: 2018-08-22, 08:26
Dlatego obecnie jest zamieszanie z silnikami do Dacii. Chodzi właśnie o normy spalania. 1.6 SCe musi je spełniać, bo inaczej by został wycofany i zastąpiony innym. Po prostu reżim spalania, podawania paliwa i inne takie jest bardziej wyżyłowany, żeby spełnić nowe normy.
Ze sprzedażą nie będziesz mieć problemu, bo jeśli w trakcie sprzedawania auta jako nowego spełniało ono normy i miało homologację, to ma to wszystko do końca swojego mechanicznego życia (przynajmniej papierowo). Prawo nie działa wstecz.
1,6 to muł bagienny. Jak jeździłeś tylko 1,2 to się mocno rozczarujesz swoim egzemplarzem :(
Polecałbym jednak się przejechać 1,6 SCe zanim go kupisz...
tak jak w opisie, Duster 2017 1.6 gaz, przy 5 biegu nawet nie próbuje wyprzedzać, trzeba zmienić na 4 ,żeby coś wyprzedzić 90-130 km/h, 3 osoby w samochodzie
Marka: dacian conected by orange
Model: duster
Silnik: 1.6sce
Wysłany: 2018-08-22, 19:54
Teraz jeżdżę 1.9 TDI Audi a4
Niby ma tylko 130 koni ale roznica miedzy nią a duster kiedy 1.2 jest kolosalna☺ nie wiem czy się odnajdą w 1.6 .
Zastanawiam się żyje jednak nie kupić czegoś 3-4 letniego z autoryzowanego salonu polskiego pochodzenia
Wysłany: 2018-08-22, 21:34
Benzyna turbo, a turbodiesel zupełnie inaczej rozwija moc/moment obrotowy. Diesel robi to gwałtowniej przez co jest wrażenie większego przyspieszenia. Benzyna ma z kolei dłużej dobrą siłę ciągu. Że o różnicy głośności pomiędzy 1.9 TDI, a 1.2 TCe nie wspominam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum