Będąc na wersji 6.0.4 akutalizowałem kolejno soft do wersji:
- 8.0.5
- 9.1.1
- 9.1.3
na każdej sytuacja wygląda tak samo tzn. kamera w ustawieniach od początku widnieje jako włączona, w Micom tak samo jest na pozycji 'rvc'
Po wrzuceniu biegu wstecznego zero reakcji - nie pojawia się ani obraz, ani komunikat 'kamera uszkodzona' czy cokolwiek innego.
Po wykonaniu 'downgrade' i wgraniu ponownie 6.0.4 kamera działa ponownie.
Aktywacja Clipem nie wchodzi w grę ponieważ w aucie, które posiadam nigdy oryginalnie nie było ani MN ani kamery.
Jakieś pomysły?
Ostatnio zmieniony przez Adamerio 2019-02-07, 22:26, w całości zmieniany 2 razy
Jeżeli babskie pomysły się liczą to ja bym zrobiła reset (odłączyła aku). Jak mi demontowano MNe i odłączono od "+" to jednak to co innego niż zwykłe "wyłącz". U mnie w kompie jak gubił kamerę to reset pomagał.
To jest niestety problem nowych wersji ( pozostaje albo CLIP albo DDT4All) w celu uaktywnienia kamery ( ale uprzedzam też czasami nie zadziała)
To że fabrycznie nie było MN nie przeszkadza w tym żeby CLIP-em uruchomić
Marka: Renault
Model: Megane II ph II
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2008
Wysłany: 2019-02-09, 10:24
To jak w takim razie to uruchomić CLIP-em bo jakoś nie mogę sobie tego zobrazować O.o
W aucie nigdy nie występowało MN i kamera - ani fabrycznie, ani jako dodatkowe wyposażenie.
Podałczyć CLIP-a ( ja niestety miałem CLIP-a zbytk krótko w rękach aby powiedzieć jat to się robi) . Uruchmić wyszkiwanie sieci multimedialnej ( bo MN nie jest widoczny w zwykłj sieci CAN) i uruchomić kamere
Ale jak napisałem czasami się zdarza że CLIP nie widzi MN (dlaczego tego nie wiem) .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum