Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Najlepszy soft do MediaNav Evolution
Autor Wiadomość
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: H4M 1.6 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 716
Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-03-02, 20:24   Najlepszy soft do MediaNav Evolution

Tematów o MediaNav i MediaNav Evolution na forum jest kilka, trochę poczytałem na ich temat ale nie mogę znaleźć prostych odpowiedzi na dręczące mnie pytania. Otóż od wczoraj stałem się posiadaczem MediaNav Evolution. zakupiłem je od kolegi robson330. Radyjko w stanie idealnym działa ok, nawigacja również, zainstalowane są najnowsze mapy z grudnia 2017r, kamera cofania odblokowana itp. Mój egzemplarz MNE jest z 05.05.2017r, jaka wersja softu jest najlepsza dla tego radia ? Ja z tego co zauważyłem mam wersję 6.0.4 czy to jest dobry soft do tego radia? Znalazłem informacje że nowszy rom to 8.0.5 a nawet 9.1.1. Który w trzech w/w wersji oprogramowania będzie najlepsza? Wgrywając aktualizację utracę wgrane mapy? Skąd wziąć nowszą wersję i jak ją zainstalować? na pewno przez pendriva tyle wiem. Co wnoszą nowsze wersję oprogramowania? czy bez większych modyfikacji można odtwarzać pliki mp4? z góry dzięki za informację
Ostatnio zmieniony przez laisar 2019-03-24, 14:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
Adamerio 


Marka: Renault
Model: Megane II ph II
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2008
Dołączył: 19 Mar 2017
Posty: 67
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2018-03-02, 21:01   

Wgranie wyższej wersji oprogramowania spowoduje zablokowanie kamery cofania^^ Ja niestety wgrałem 8.0.5 i nie potrafię jej odblokować :(

Co do odtwarzania filmików wystarczy nakładka Media-Pik
Nowsza wersja wprowadziła między innymi graficzny obraz czujników parkowania, menu 4x4 (kompas, przechyłomierze) jednak bez odpowiedniego modułu działa tylko kompas to samo w przypadku parktronica.
 
topdrive 



Marka: Dacia, Fiat
Model: Lodgy Outdoor, 500
Silnik: 1.5dCi, 1.2
Rocznik: 2017, 2017
Wersja: Stepway
Wiek: 33
Dołączył: 27 Lip 2017
Posty: 56
Skąd: Dobczyce
Wysłany: 2018-03-03, 17:28   

dudu$, 6.0.4 to najlepsza, najlepiej rozgryziona, wersja. Jak wszystko działa, to nie aktualizuj ;).
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: H4M 1.6 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 716
Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-03-03, 18:44   

Dzięki za info, w takim razie nic nie będę w niej grzebał. Jak możecie napiszcie jeszcze jak aktualizuje się w tym radiu mapy? Oczywiście aby nie płacić za aktualizacje. Na pewno będzie potrzebny mi pendrive. Skąd wziąć nowe mapy ( na chwilę obecną mam chyba najnowsze grudzień 2017). Z góry dzięki

Ściągnąłem instrukcję obsługi MNE i niby jest tam napisane jak aktualizuje sie mapy ale czy procedura jest identyczna w odblokowanych Radiach?

Kolejna sprawa, nie wiem jak anulować trasę już wybraną? Ustawiłem trasę a po pewnym czasie chciałem ją wyłączyć aby już nie nawigowała ale nie wiem jak, cały czas mi gada i gada. Nigdzie nie widzę pozycji zamknij ani nic w tym stylu
Ostatnio zmieniony przez dudu$ 2018-03-03, 19:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 899
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-03, 21:00   

Jak masz odblokowane to podmiana map wg. wcześniejszych opisów jas_pik.
Mapy były w wątku http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=7361, ale w 2018 jeszcze nic nie przybyło.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2019-03-24, 14:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
dorota4i 


Marka: Renault
Model: Megan IV, Clio 4, Captur, Laguna III
Silnik: 1.6 DCI
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 21
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-03-04, 02:06   

chyba że włączasz kamerę clipem jak ja, to wtedy zostaje na zawsze więc dowiedz się jak masz u siebie aktywowaną
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 42 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2632
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-03-04, 06:26   

dudu$ napisał/a:


Kolejna sprawa, nie wiem jak anulować trasę już wybraną? Ustawiłem trasę a po pewnym czasie chciałem ją wyłączyć aby już nie nawigowała ale nie wiem jak, cały czas mi gada i gada. Nigdzie nie widzę pozycji zamknij ani nic w tym stylu

Nawigacja-> trasa->anuluj trase.
Jak chcesz miec wszystko na biezaco to odblokuj wg opisu jas_pika.
Sprawa prosta i nieskaplikowana.
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 899
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-04, 13:21   

shrek napisał/a:
Nawigacja-> trasa->anuluj trase.
Jak chcesz miec wszystko na biezaco to odblokuj wg opisu jas_pika.
Sprawa prosta i nieskaplikowana.

No nareszcie shrek ,
Bo jak czytam , to się sam zastanawiam, ile razy można tłumaczyć to samo.
A wystarczy tylko posiedzieć sobie na postoju i pobawić się swoim MN. Chyba , że mróz :roll:
 
DokkerKRK 


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.2 115km
Wersja: Stepway Outdoor
Dołączył: 11 Sie 2017
Posty: 58
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-03-07, 00:04   

Cześć

Mam fabrycznie zamontowany zestaw kamery cofania. Czy jak wgram nowszy soft zostanie ona zablokowana?

Mam oryginalnie zainstalowaną aktualną mapę na 2018 rok. wyszła w lutym 2018. (Do 90 dni od odbioru auta można ZA DARMO zaktualizować mapy)

Czy przy zmianie softu albo odblokowaniu możliwości oglądania filmów itp. stracę te mapy?
Czy w ogóle można odblokować filmy lub wgrać windowsa żeby nie stracić map?

O co chodzi z możliwością wpisania numeru VIN?
Jakie są najważniejsze możliwości windowsa który można wgrać?
Ostatnio zmieniony przez DokkerKRK 2018-03-07, 00:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3326
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-07, 00:23   

DokkerKRK napisał/a:


Mam fabrycznie zamontowany zestaw kamery cofania. Czy jak wgram nowszy soft zostanie ona zablokowana?

A jaki masz soft? Po co chcesz wgrywać nowszy ? Żaden soft nie zmienia konfiguracji zapisanej . Nie blokuje kamery.

DokkerKRK napisał/a:
Mam oryginalnie zainstalowaną aktualną mapę na 2018 rok. wyszła w lutym 2018. (Do 90 dni od odbioru auta można ZA DARMO zaktualizować mapy)

Chyba źle odczytałeś daty map . Na pewno nie masz mapy z datą wydania luty 2018 ( jeśli już to masz mapę oznaczoną Q2 2017 , i raczej nowszej przez system naviexxtras nie będziesz miał przez najbliższe 90 dni ( może jedna uda Ci się zaktualizować na Q3 2017) . Ale to dalej nie będzie najnowsza dostępna dla wersji "uwolnionych " gdzie są już dostępne mapy Q4 2017 .

DokkerKRK napisał/a:
Czy przy zmianie softu albo odblokowaniu możliwości oglądania filmów itp. stracę te mapy?

Po zmianie softu ( nie wiem na jaki to nie wiem czy stracisz) . Po wgraniu mojego uwolnienia nie - patrz wyżej
DokkerKRK napisał/a:
Czy w ogóle można odblokować filmy lub wgrać windowsa żeby nie stracić map?

A po co chcesz wgrywać Windowsa - już go masz :) . Jeśli masz system w wersji 8.0.5 to mogę Ci wgrać nakładkę która uwalania system i daje możliwość oglądania filmów :)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: H4M 1.6 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 716
Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-03-07, 23:27   

a do wersji 6.0.4 też jest taka nakładka ?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3326
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-08, 00:45   

Oczywiście.
I jak dotychczas polecam wszystkim ta wersję - bo jest najbardziej stabilna i nie powoduje błędów z zarządzaniem pamięcią tak jak to robi wersja 8.0.5 ( co powoduje reset do ustawień fabrycznych co jakiś czas)
Jedyne czego nie ma to wyświetlania na ekranie działania czujników cofania ( ale mało kto posiada czujniki cofania wysyłające sygnał do sieci CAN) . Na pewno żadna wersja z dokładanymi czujnikami cofania.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: H4M 1.6 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 716
Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-03-08, 12:00   

Mógłbyś podesłać taką nakładkę do wersji 6.0.4 i dobrze napisanego manuala jak to zrobić aby czegoś nie schrzanić. Ewentualnie można było by się kiedyś spotkać bo widzę , ze tez jesteś ze Stolicy
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3326
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-08, 13:10   

Przecież masz w tym dziale temat ( poszukaj bo ja na telefonie tego nie znajdę ).
W Warszawie będę jutro
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1379
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2018-03-08, 13:53   

dudu$- a czy aby przypadkiem MNE od kol. robsona330 nie jest już uwolniona, skoro masz nowe mapy?
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-03-08, 14:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: H4M 1.6 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 716
Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-03-08, 17:12   

I jest, z tym że nigdy nie miałem stycznosci z tym radiem i nie chce od razu czegoś zepsuć. Tablety telefony, komputery są mi nie straszne, bez obaw je rozkręcam, rootuje, zmieniam softy itp.ale jakoś nie czuje się na siłach aby nie maja wiedzy zacząć dłubać w sofcie MNE. Wolałbym się spotkać z kimś ogarnietym kto pokazał by mi co i jak. Niby to wszystko jest proste, tak samo jak włączenie kierunkowskazów autostradowych, instrukcja była, programy również a ja nie byłem w stanie tego aktywować. Okazało się że żadna z wersji polecanych na forum nie była w stanie połączyć się z moim ECU, dopiero wersja sciagnieta z jakiejś rosyjskej strony w postaci instalki dała radę to zrobic
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3326
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-08, 17:38   

A wystarczy trochę poczytać moje posty w tym dziale.
MNEvolution to zwykły komputerek na WindowsCE z nakładka zrobioną przez LG na zlecenie Renault.
Problematyczne jest tylko użycie przez LG nigdzie więcej nie stosowanego procesora zamiast standardowego ARM ( wtedy by działała Automapa) a tak pozostaje nam wyłącznie nawigacja iGo ( w spory sposób wykarczowana z większości funkcjonalności) ale w wersji MNE ze względu na użycie TMC bardzo dobra.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: H4M 1.6 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 716
Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-03-08, 23:11   

mam taki mały problem ze swoim MNE. Wgrałem na pendriva ponad 50 utworów mp3 a radio wykrywa mi tylko 19. Jakiś pomysł ?

Zrobiłem test i utworzyłem 2 katalogi do których przeniosłem wcześniej wgrane pliki mp3. Po włączeniu MNE, odtwarzacz w jednym katalogu widzi tylko 11 utworów natomiast w drugim 9. O co chodzi z tym radiem? niby maiło być takie super a tu takie krzaki.
Ostatnio zmieniony przez dudu$ 2018-03-09, 08:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1379
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2018-03-09, 09:00   

Podstawa, to pendrive sformatowany w systemie FAT32 - ale to na pewno masz.
Jeżeli nie widzi zawsze tych samych plików, to na początek przyjrzyj się właściwościom tych plików porównując do tych plików widzianych- porównaj typ kodeka-enkodera użytego do konwersji. Ogólnie przyjęty jest "MPEG 1, Layer III".
Być może są jakieś enkodery, których MN nie toleruje?
Chociaż ja mam obecnie ok. 70 katalogów, w niektórych są podkatalogi- więc w sumie ze 100 katalogów będzie. Łącznie co najmniej 1300 plików MP3 i nie zdarzyło mi się żeby któregoś nie widział. Ale ja mam wyłącznie pliki MPEG1.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-03-09, 13:34, w całości zmieniany 5 razy  
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: H4M 1.6 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 716
Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-03-09, 11:48   

Dzisiaj w domu to sprawdzę. jeżeli jest tak jak mówisz to to radio jest po postu do dupy. Aby w dzisiejszych czasach były takie problemy? Ponad 10lat temu każdy sprzęt który miał obsługę mp3 odtwarzał wszystkie utwory , nie było problemów z enkoderami. Jak nie uda mi się tego ogarnąć to będę żałował, ze kupiłem to radio.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1379
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2018-03-09, 12:55   

dudu$ napisał/a:
Dzisiaj w domu to sprawdzę. jeżeli jest tak jak mówisz to to radio jest po postu do dupy. Ponad 10lat temu każdy sprzęt który miał obsługę mp3 odtwarzał wszystkie utwory , nie było problemów z enkoderami. Jak nie uda mi się tego ogarnąć to będę żałował, ze kupiłem to radio.

Niezupełnie jest tak jak piszesz- w drugim samochodzie mam bardzo przyzwoity i chyba dokładnie 10-letni radioodtwarzacz szanowanej firmy CLARION i jak parę razy trafił mi się plik MP3 zgrany jakimś mniej typowym enkoderem, to też go nie widział. Wcześniej miałem jakiś tani niemarkowy sprzęt i też nie wszystko łykał. Poza tym pliki MP3 oficjalnie dostępne i ściągane z internetu kodowane są zawsze w MPEG1 (256 do 320kbit/s i 44100Hz), inaczej zdarza się gdy ktoś zgrywa pliki sam na kompie i nie zwróci uwagi na rodzaj enkodera.
EDYTUJĘ
Sprawdziłem przed chwilą- plik zapisany MPEG 2 Layer III jest odtwarzany przez MNE bez problemu.
Może ktoś z większym stażem w obsłudze MNE się wypowie?
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-03-09, 13:57, w całości zmieniany 4 razy  
 
topdrive 



Marka: Dacia, Fiat
Model: Lodgy Outdoor, 500
Silnik: 1.5dCi, 1.2
Rocznik: 2017, 2017
Wersja: Stepway
Wiek: 33
Dołączył: 27 Lip 2017
Posty: 56
Skąd: Dobczyce
Wysłany: 2018-03-09, 13:54   

MNE (jak i MN) ma limit do 320kbps dla MP3, o ile mnie pamięć nie myli. Sprawdź, może to jest problem?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3326
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-09, 14:55   

dudu$ napisał/a:
to radio jest po postu do dupy. Aby w dzisiejszych czasach były takie problemy?

Ja nigdy nie widziałem żadnych problemów. Problemy najczęściej powstają ze względu na nieprawidłowe działanie czynnika biologicznego.
dudu$ napisał/a:
Ponad 10 lat temu każdy sprzęt który miał obsługę mp3 odtwarzał wszystkie utwory , nie było problemów z enkoderami. Jak nie uda mi się tego ogarnąć to będę żałował, ze kupiłem to radio.

A nie użyłeś niedopuszczalnych przez system Windows znaków diakrytycznych w nazwie czy też zbyt długiej nazwy plików? To tylko Windows i ma ograniczenia określone przez twórcę czyli Małego i Mietkiego
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1379
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2018-03-09, 15:00   

jas_pik napisał/a:
Problemy najczęściej powstają ze względu na nieprawidłowe działanie czynnika biologicznego.

Pyszne! I ta sentencja powinna na stałe zdobić nagłówek tego "Działu technicznego". :mrgreen:
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: H4M 1.6 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 716
Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-03-09, 18:18   

Już prawie wszystko sprawdzałem i dalej lipa. Pliki maja odpowiednia nazwę, parametry samych plików równiez są ok, odtwarzane są te co mają 320kb/s a niektóre co mają 128kb/s czy 160km/s już nie. To jest jakieś chore, w oryginalnym radiu nie miałem z tym problemów, zgrywałem x plików na pendriva i wszystkie były wykrywane i odtwarzane. Sformatowałem nawet pendriva z opcją wolne formatowanie ale to nic nie dało, gdy ponownie zgrałem te same pliki na tego pendriva z tym , że nie tworzyłem katalogów a wrzuciłem wszystkie pliki bezpośredni , to ilość wykrywanych plików zmalała z 20 do 17.

Zrobiłem jeszcze jeden test i nic nie pomogło, utworzyłem osiem katalogów do których skopiowałem po 10 utworów. MNE wykryło mi w każdym z katalogów po 4 pliki. Myślę ze problem tkwi w sofcie i przydałoby się wgrać go jeszcze raz. Jak wcześniej pisałem jeszcze tego nie ogarniam wiec z chęcią przyjmę kogoś pomoc kto mi za cztero pak dobrego piwa albo drobną opłatą przeinstaluje soft zachowując aktywną kamerę cofania oraz aktualne mapy Q42017


Tak sobie trochę poczytałem temat założony stworzony przez kolegę jas_pikna dotyczący uwolnienia MNEVO do wersji 6.0.4 i małymi krokami myślę że powinienem dac sobie z tym radę,mam tylko jeszcze dwa pytania. Wcześniej gdzies czytałem na forum, że wgranie softa powoduje usunięcie aktualnych map. W tej chwili mam najnowsze mapy czyli 4Q2017, po wgraniu softa zamieszczonego w tamtym temacie będę miał stare mapy z 2Q2016. Czyli przed wgraniem softa muszę zgrać na pendriva swoje aktualne mapy ale jak to zrobić? mam zgrać na pendriva plik dboot604MN2.lgu i po jego instalacji radio uruchomi się ponownie w totalcomandera w którym trzeba zgrać na pendriva zawartość wszystkich kart pamięci. Po zgraniu wszystkiego przeinstalowuję soft tak jak w instrukcji ( 3 etapy) i w ostatnim z nich podmieniam mapy na te co wcześniej zgrałem. Dobrze kojarzę czy nie?
Ostatnio zmieniony przez dudu$ 2018-03-09, 21:35, w całości zmieniany 3 razy  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne