Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Najlepszy soft do MediaNav Evolution
Autor Wiadomość
czarkinson 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2017
Wersja: Prestige
Dołączył: 10 Gru 2018
Posty: 4
Skąd: BYDGOSZCZ
Wysłany: 2018-12-10, 15:49   

Witam!
Przeczytałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na pytanie, które dotyczy mojego problemu.
Zakupiłem Renault Captur i poprzedni właściciel miał zainstalowany uwolniony soft.
Pobrałem aktualizację do wersji 9.1.3 ze strony:
https://www.gps-rlink.com...tware-medianav/
Wszystko się zaktualizowało, ale wyrzuca mi teraz błąd, że nie mam licencji na mapy.
Nie zależy mi za bardzo na nawigacji fabrycznej, ale chciałbym się pozbyć tego komunikatu.
Znalazłem na forum plik Patch 9.1.3.zip. Czy wystarczy, że uwolnię navi wgrywając tę aktualizację?
Jestem nowym użytkownikiem Media Nav Evolution i będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam!:)
 
marmar 



Marka: Renault
Model: CLIO IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Maj 2014
Posty: 173
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-12-10, 18:30   

Jak dasz uwolnienie to powinno być OK.
 
joker 


Marka: Renault
Model: Clio4
Silnik: 1.2 16v
Rocznik: 2018
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Paź 2018
Posty: 16
Skąd: Wadowice
Wysłany: 2018-12-10, 18:39   

Miałeś poprzednią wersję uwolnioną. Wgrałeś nową i musisz ją teraz tylko uwolnić.
 
joker 


Marka: Renault
Model: Clio4
Silnik: 1.2 16v
Rocznik: 2018
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Paź 2018
Posty: 16
Skąd: Wadowice
Wysłany: 2018-12-10, 18:48   

http://www.daciaklub.pl/f...er=asc&start=25
Świetne narzędzie w polskiej wersji udostępnione przez "Anioła" (pod linkiem do 1.3 jest już 1.6)
 
czarkinson 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2017
Wersja: Prestige
Dołączył: 10 Gru 2018
Posty: 4
Skąd: BYDGOSZCZ
Wysłany: 2018-12-11, 18:02   

joker napisał/a:
Miałeś poprzednią wersję uwolnioną. Wgrałeś nową i musisz ją teraz tylko uwolnić.


Ok, dzięki za podpowiedź. To znaczy, że jak wgram tego patcha to będzie ok? Nie chciałbym zepsuć sobie urządzenia ;)
 
czarkinson 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2017
Wersja: Prestige
Dołączył: 10 Gru 2018
Posty: 4
Skąd: BYDGOSZCZ
Wysłany: 2018-12-11, 18:03   

marmar napisał/a:
Jak dasz uwolnienie to powinno być OK.


A jak nie pójdzie, to mogę ponownie wgrać oficjelny update?
 
marmar 



Marka: Renault
Model: CLIO IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Maj 2014
Posty: 173
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-12-11, 21:02   

Wgrywasz "patch" dla swojej wersji systemu.
Druga opcja to wgranie z kopii bezpieczeństwa StorageC -4 oryginalnej licencji map.
Wgraj "Patch" to idzie chwilkę jako aktualizacja systemu nic nie uwalisz.
 
czarkinson 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2017
Wersja: Prestige
Dołączył: 10 Gru 2018
Posty: 4
Skąd: BYDGOSZCZ
Wysłany: 2018-12-11, 23:53   

Ok, dzięki za info, jutro wgrywam ;) Pozdrawiam!
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 132
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2018-12-12, 18:39   

chmurzasty napisał/a:
hej, mam pytanie w temacie zmiany koloru menu,

znalazłem poniższy film

https://www.youtube.com/watch?v=rs4T-IVYIh8

czy po zmianie opcji MI na MO należy wcisnąć przycisk wyłączający media nav powyżej radia? film nie pokazuje kolejnego "ruchu", czy może system sam sie zresetuje?


też dzisiaj udało mi się wejść do MICOM TEST i to zmienić, ale żadnego efektu nie ma :-| nie wiem dlaczego, może któryś z kolegów coś podpowie :lol:
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 899
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-12, 22:02   

tomeveris napisał/a:
też dzisiaj udało mi się wejść do MICOM TEST i to zmienić, ale żadnego efektu nie ma nie wiem dlaczego, może któryś z kolegów coś podpowie

Konkretnie co?
Zmieniłeś kolory czy nie? Ten kafelek musi być podświetlony by działał. Wtedy dopiero się naciska, potem MNE sam się przeładuje , niczego więcej nie naciskaj, bo jeszcze zwalisz!
Podobny temat , może ci pomoże: TUTAJ
Ostatnio zmieniony przez paul7 2018-12-12, 22:38, w całości zmieniany 2 razy  
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 132
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2018-12-12, 22:36   

Już działa, po prostu Media muszą się wyłączyć całkowicie, czyli jak nie świeci już zegar, włączyłem później bo gdzieś jechałem i ikonki się zmieniły :lol:
 
dudu$ 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: H4M 1.6 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 21 Mar 2017
Posty: 716
Skąd: Ząbki
Wysłany: 2018-12-13, 19:21   

A może ktoś mi wyjaśni dlaczego w uwolnionem sofcie 6.0.4 nie mam możliwości zmiany kolorystyki z daciowej na renault ? Nie mam po prostu przycisku COL w micom. Czyżby zmiana koloru była dostępna od wersji 8.0 5?

 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 132
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2018-12-15, 07:56   

Reasumując jeśli chodzi o zmianę kolorów czy raczej zmianę ikonek grafiki w wersji 9.1.3, to po wejściu do MICOM test i zmianie modułu COL MI na COL MO lub odwrotnie, należy wyjść poprzez przycisk on-off radia (power) i wyłączyć całkowicie.

Zmiany następują dopiero po uruchomieniu MNE od logo. U mnie się zmienioło i nieźle wygląda :mrgreen:

Więcej nic nie zmieniam bo się nie znam :P
 
gorus 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 09 Gru 2018
Posty: 50
Skąd: POZnan*
Wysłany: 2018-12-18, 15:54   

https://www.youtube.com/watch?v=6iKiILNwJCE

coś takiego znalazłem, jak domniewam jest to podbicie niskich tonów. Czy ktoś próbował? Słychać jakąś różnicę w głośnikach?
 
metalic 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 sce 4x4
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 05 Sie 2018
Posty: 115
Skąd: Sląsk
Wysłany: 2018-12-18, 21:20   

Czy ktoś z Was testował skórki z tej strony?
http://www.mondoduster.it...e-blue-version/

Podobają mi się i może dałoby radę wgrać coś takiego u siebie :-)
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 899
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-19, 09:32   

metalic napisał/a:
Czy ktoś z Was testował skórki z tej strony?
http://www.mondoduster.it...e-blue-version/

Podobają mi się i może dałoby radę wgrać coś takiego u siebie :-)

Większość skórek i nakładek na mondoduster jest na nakładce PLUS, ale możesz zmieniać plikami .lgu samodzielnie. Jak już się interesujesz takimi rzeczami , to jest program do tworzenia własnych skórek, wtedy sobie poeksperymentujesz. easySkinner_Evo
 
metalic 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 sce 4x4
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 05 Sie 2018
Posty: 115
Skąd: Sląsk
Wysłany: 2018-12-19, 19:04   

a gdybym próbował zainstalować tą nakładkę i będzie coś nie tak to jak ten proces odkręcić??
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 899
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-19, 21:39   

Musisz wgrać z powrotem starą skórkę. Czyli musisz mieć nową i starą .
 
Mitr0Z 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.2
Rocznik: 2014
Wiek: 36
Dołączył: 05 Mar 2011
Posty: 21
Skąd: WWa
Wysłany: 2019-01-10, 19:23   

Ja również zmieniłem radyjko na MNE i mam takie spostrzeżenie że gra dużo lepiej.
Wcześniej chciałem wymieniać głośniki, ale na szczęście się powstrzymałem. Myślałem że wymiana radia nie może spowodować tak dużej różnicy. Wcześniej przy 16/17 Vol trzeszczały basy, wysokie tony były dziwnie płaskie. Teraz może nie jest idealnie, ale mogę słuchać tej samej muzyki głośniej i bez zniekształceń.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3326
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-10, 19:29   

Głośniki zawsze warto wymienić.
A także wyciszyć drzwi , jesli nie w całości to przynajmniej za głośnikami.
Zobaczysz zresztą jak wyglądają jak je będziesz demontował. Nie zdziw się jesli membrany będą pogniecione .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 132
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2019-01-11, 08:11   

Mitr0Z napisał/a:
Wcześniej chciałem wymieniać głośniki, ale na szczęście się powstrzymałem.


Ja też lubię mieć w samochodzie fajne car audio, nie koniecznie do głośnego słuchania, dlatego zaraz po zakupie mojego nowego Dusterka oddałem go firmy zajmującej się car audio. Wygłuszyli mi właśnie drzwi wszystkie i bagażnik, efekt bez porównania, no i zupełnie inaczej też jest podczas jazdy jeśli chodzi o zwykły hałas, zdecydowanie ciszej, ponadto wymienili mi gwizdki z przodu, głośniki z tyłu a przede wszystkim założyli taki mały subwoofer blaupunkta, rewelacja, teraz właśnie mam to o co mi zawsze chodziło a nigdy nie miałem w samochodzie :P Koszt wszystkiego ok 2500 zeta :-D
 
Dziadzia69 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6
Dołączył: 11 Lut 2019
Posty: 1
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-02-11, 10:34   

Witam serdecznie, od razu uprzedzam, że jestem zielony w tym temacie, więc proszę o wyrozumiałość.

Chciałbym zaktualizować swoją mapę lub wgrać całkiem nową, a dodatkowo "odblokować" możliwe funkcje mojego MNE.
Aktualizowałem softa w lipcu 2017.
Jakis czas temu wyczytałem, że ktoś na OLX oferuje wgranie/aktualizację map, odblokowanie czujników cofania w formie graficznej, oglądanie filmików na MNE itp.
Jak z legalnością takich aktualizacji?
Czy tracę gwarancję w takiej sytuacji?
Czy możecie polecić gdzie i jak to zrobić?
Samemu jedynie co wiem jak robić to aktualizacja map z pendriva :)

Proszę o info tutaj lub na priv.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników.
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 250
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-02-11, 12:20   

Musisz trochę poczytać to forum i odblokujesz je sam. Co do odtwarzania filmów też jest teraz udostępniony link do upgrade wersji 9.1.3 i odtwarzacz systemowy też odtwarza filmy. Jest też od Anioł pendrive z odtwarzaczem filmów na nim i nic nie instalujesz. Oczywiście jest to logiczne, że po odblokowania radia a jest to ingerencja w oprogramowanie tracisz gwarancję na nie.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 899
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-02-11, 13:48   

Należy dodać , że nie chwalisz się odblokowaniem radia w serwisie. Jak potrzeba, to zawsze można przywrócić stan fabryczny oprogramowania. Wszystko jest na stronach działu multimedia. powodzenia.
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 15 razy
Wiek: 38
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 1315
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-02-11, 14:09   

Samo odblokowanie radia jeszcze nic serwisowi nie powie. Nie sprawdzają tego. Jeśli coś aktualizują to soft/oprogramowanie silnika, a nie MNE. A nawet jeśli... to po prostu wgrają nowy soft do MNE i tyle. I będziesz musiał robić uwolnienie od początku.
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)

 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne