Fajnie to brzmi: 5 modeli aut... Tyle, ze wszystkie to w zasadzie odmiana Logana.
No i te oddzielne salony... Z moich obserwacji wynika, ze jest to budynek obok tego z napisem Renault. No niby osobny a jednak nie ;) Najlepiej jest u Pieluszynskich na Kosciuszki: stoi budynek z napisem Dacia, ale drzwi zamkiniete, a na nich kartka "informacje w salonie Renault", jak wjechalem na parking to poprosili o przestawienie auta, bo parking nalezy do Nissana ;)
No ale calkiem niezle... Taka Skoda ma chyba fabryki tylko w "Czechoslowacji"...
Mi w sumie Logan spadl z nieb, bo potrzebowalem auto, a w 2005 duzego wyboru nie bylo... Myslalem o uzywanej Alfie albo Fiacie Coupe, pojawila sie Dacia za w miare rozsadna cene i stwierdzilem, ze nie bede ryzykowal i wezme nowe z gwarancja. Do tego doszedl sentyment za PRL i podobienstwo do, jak do tej pory, najfajniejszego mojego auta - Fiata Tempry. Mi sie to auto podoba i smiesza mnie te opinie, ze to brzydkie auto. Pokutuje jednak u nas jeszcze opinia rumunskiej tandety. Do Tempry tez niedawno w TVN Turbo robili jakies aluzje, a fakt jest taki, ze swego czasu bylo to niemal luksusowe auto i wraz z Tipo wyznaczylo nowe trendy stylizacyjne :P
5 modeli aut... Tyle, ze wszystkie to w zasadzie odmiana Logana
No ale właściwie co to za różnica w nazewnictwie? "Odmiana", "model", "typ" - wszystko jedno. Istotne jest to, że faktycznie poszczególne typy znacznie się od siebie różnią użytkowo.
Niemniej jednak, spore różnice konstrukcyjne też są - nawet jeśli dotyczą jedynie (; blacharki pod- i nadwozia tylnej połowy samochodu. Pod tym względem tylko kombi i van są faktycznie zupełnie takie same - ale z kolei właśnie użytkowo jednak różne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum