DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Rośnie znaczenie marki Dacia
Autor Wiadomość
DUCATI 

Marka: DACIA
Model: LOGAN
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
Wersja: Ambiance
Wysłany: 2009-02-24, 13:07   

Fajnie to brzmi: 5 modeli aut... Tyle, ze wszystkie to w zasadzie odmiana Logana.
No i te oddzielne salony... Z moich obserwacji wynika, ze jest to budynek obok tego z napisem Renault. No niby osobny a jednak nie ;) Najlepiej jest u Pieluszynskich na Kosciuszki: stoi budynek z napisem Dacia, ale drzwi zamkiniete, a na nich kartka "informacje w salonie Renault", jak wjechalem na parking to poprosili o przestawienie auta, bo parking nalezy do Nissana ;)

No ale calkiem niezle... Taka Skoda ma chyba fabryki tylko w "Czechoslowacji"...

Mi w sumie Logan spadl z nieb, bo potrzebowalem auto, a w 2005 duzego wyboru nie bylo... Myslalem o uzywanej Alfie albo Fiacie Coupe, pojawila sie Dacia za w miare rozsadna cene i stwierdzilem, ze nie bede ryzykowal i wezme nowe z gwarancja. Do tego doszedl sentyment za PRL i podobienstwo do, jak do tej pory, najfajniejszego mojego auta - Fiata Tempry. Mi sie to auto podoba i smiesza mnie te opinie, ze to brzydkie auto. Pokutuje jednak u nas jeszcze opinia rumunskiej tandety. Do Tempry tez niedawno w TVN Turbo robili jakies aluzje, a fakt jest taki, ze swego czasu bylo to niemal luksusowe auto i wraz z Tipo wyznaczylo nowe trendy stylizacyjne :P

Mamert 

Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os.
Wysłany: 2009-02-24, 13:40   

DUCATI napisał/a:
wjechalem na parking to poprosili o przestawienie auta, bo parking nalezy do Nissana ;)

Jaaaak :?: :shock: W życiu bym nie przestawił mojego Aprio z parkingu Nissana.

laisar 
Moderator

Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Wysłany: 2009-02-24, 13:43   

Cytat:
5 modeli aut... Tyle, ze wszystkie to w zasadzie odmiana Logana

No ale właściwie co to za różnica w nazewnictwie? "Odmiana", "model", "typ" - wszystko jedno. Istotne jest to, że faktycznie poszczególne typy znacznie się od siebie różnią użytkowo.

Niemniej jednak, spore różnice konstrukcyjne też są - nawet jeśli dotyczą jedynie (; blacharki pod- i nadwozia tylnej połowy samochodu. Pod tym względem tylko kombi i van są faktycznie zupełnie takie same - ale z kolei właśnie użytkowo jednak różne.

Czyli jednak pięć... [:

DUCATI 

Marka: DACIA
Model: LOGAN
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
Wersja: Ambiance
Wysłany: 2009-02-24, 20:21   

Filozof.. :P

laisar 
Moderator

Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Wysłany: 2009-02-24, 20:37   

...rzekł malkontent <;

...ale żeby było jednak bardziej merytorycznie napiszę jeszcze, że moim zdaniem naprawdę osobne salony dobrze by Dacii w Polsce zrobiły.

Odpowiedz do tematu