super - chyba najlepszy kolor jaki widziałem dla Stepwaya ostatnio. Własnie przymierzam się do zakupu białego nówki sztuki z salonu. Kwestia tylko benzyna czy benzyna + lpg
A co do felg nie bedę się kłócił ale wygląda mi to na alufelgi z tej perspektywy
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-16, 10:05
plocki napisał/a:
Też tak myślałem kupując to auto, ale nie są to jednak alusy, ale KOŁPAKI :)
Jeżeli to 16", to pewnie kołpaki analogiczne jak u mnie- tylko kolor inny. Czarnych nie ma- to grafit odpowiadający dokładnie kolorowi samochodu "Szary Iceland", dostępnemu w wersji Outdoor.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-01-16, 14:04, w całości zmieniany 1 raz
To już weź droższy zestaw, bo warto wymienić filtr powietrza, nie warto się oszczędzać na wydłużeniu interwału wymiany filtra powietrza wg producenta, bo to i tak też się brudzi i zatyka filtr.
Jak to zrobisz to silnik odwdzięczy bezawaryjną jazdą, zużycie paliwa będzie mniejsze.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-18, 10:59
Nie chciałem pisać wprost, bo to i nie najwłaściwsze miejsce, ale skoro to pytanie padło... Nie mogę napisać, że biały jest brzydki, bo każdy ma swoje preferencje- jeden lubi biały a inny nie, dlatego z góry przepraszam miłośników. Moje osobiste preferencje są od zawsze niezmienne- nigdy nie kupiłbym białego samochodu i nie byłbym w stanie takim jeździć prywatnie. Po prostu odrzuca mnie sam widok i to niezależnie od marki czy modelu- samochód jest dla mnie jak niewykończony. A gdybym taki dostał/wygrał, to na pewno bym go szybko sprzedał, nawet ze stratą. Nie lubię też wszelkich lansowanych ostatnio przez producentów, kolorów zgaszonych typu "szare błoto ze srebrnym popiołem".
Lubię po prostu "kolory kolorowe" a o takie ostatnio coraz trudniej i to niezależnie od marki. Przykładowo z oferty Dacii mógłbym jeszcze wybrać przy zakupie jedynie "Niebieski Azurite" i "Czerwień Ognistą".
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-01-18, 11:14, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2018-01-19, 17:46
To znaczy ja się dowiedziałem w salonie, że w silniku jest 5W40 to to kontynuuję, nie ma w tym żadnego drugiego dna, byłby inny to pewnie lałbym inny. Różnica między nimi polega na tym, że 5W40 ma niższą temperaturę gęstnienia - ten mój obrazek wyżej. I tyle ^^
Ja i arczi_88 mamy takie. Trzeba pamiętać, że nie mają homologacji i o ile diagnosta nic ci nie powie to Policja może ci zatrzymać dowód. Nie ważne, że świecą o niebo lepiej i auto jest bardziej widoczne.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2018-01-28, 10:43, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum