Dacia trochę namieszała w tym roku, bo Seria Limitowana Arctica jest obecnie tworzona na bazie Ambiance'a, a nie - jak do tej pory - Laureate'a. Przestaje więc być samoistnie precyzyjnym opisem - trzeba jeszcze brać pod uwagę rocznik.
A wystarczyłoby, żeby wzięto inną nazwę... Może np Antarctica? (;
To już zresztą druga "wpadka" - wprowadzając MCV-kę również nie zdecydowano się na uwidocznienie gdziekolwiek tych trzech literek.
I jakkolwiek oczywiście nie ma takiej konieczności - wielu innych producentów również specjalnie nie oznacza innych wersji nadwoziowych tego samego modelu. Jednak w takim razie Dacia nie powinna była po prostu tak wybijać owego oznaczenia we wszystkich materiałach prasowych.
Chociaż oczywiście jak zawsze w takich przypadkach istnieje możliwość samodzielnej naprawy fabrycznego niedopatrzenia - np:
Seria Limitowana Arctica jest obecnie tworzona na bazie Ambiance'a, a nie - jak do tej pory - Laureate'a. Przestaje więc być samoistnie precyzyjnym opisem - trzeba jeszcze brać pod uwagę rocznik.
A w czym jest różnica ?
Ostatnio zmieniony przez laisar 2009-02-26, 10:13, w całości zmieniany 1 raz
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2009-02-26, 11:56
laisar napisał/a:
trochę namieszała w tym roku, bo Seria Limitowana Arctica jest obecnie tworzona na bazie Ambiance'a, a nie
A skad Ty masz takie informacje? Te na stronie Dacia.pl sa juz nie aktualne? Z nich jasno wynika, ze Arctica to nadal Laureate (juz nieoferowany z wyjatkiem MCV) + klima. Czy ja czegos nie rozumiem?
OK, trochę za bardzo uogólniłem (albo nie sprecyzowałem, w zależności od punktu widzenia): informacja pochodzi z cennika Sandero, jak najbardziej ze strony Dacia.PL - jako jedynego oficjalnego nowego (gama 2009), bo pozostałe wciąż dotyczą poprzedniego rocznika. Chociaż faktycznie ostatnio zaktualizowana i rozszerzona strona o wyposażeniu jest z nim niezgodna - tyle że raczej cennik chyba w końcu ważniejszy...
Ale jeśli w przypadku pozostałych modeli będzie po staremu, to oznacza to jeszcze większy bajzel /:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum