Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1,5dCi
Wysłany: 2019-08-18, 18:55 Nie działają wskaźniki - dokker
Witam wszystkich.
Posiadam Dacia Dokker 1,5dCi z 2017r. Wczoraj podczas krótkiej przejażdżki zorientowałem się że nie działają wskaźniki na desce, łącznie z zegarami. Pierwszy raz coś takiego zaobserwowałem...Cały panel wskaźników "zdechł", łącznie z sygnałami akustycznymi kierunkowskazów i nie zapiętych pasów. Dziś sprawdziłem bezpiecznik 5A nr 32 - ok. Postanowiłem wymontować tą konsolę, parę śrubek i już na wierzchu. Po odłączeniu i ponownym podłączeniu kabli lampki ożyły, lecz od tej chwili co 4-5 sek. występuje jakby reset tegoż panela tj. gasną i zapalają się te lampki jak po włożeniu kluczyka do stacyjki i włączeniu zapłonu..jest też sygnał akustyczny i zegary drżą, cofają się minimalnie, wracają na zero i... znów reset i to samo od nowa. Samochód normalnie odpala i jedzie. Zegary też wskazują w tych odstępach normalnie, potem na chwilę wszystko gaśnie... Macie może jakieś sugestie w tym temacie? Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum