Witam, pare dni temu znalazłem watek o podmianie pliku i downgrade na dowolny soft. Ja chce wrocic z 9.1.2 na 8.05 wydaje mi sie zze na tym dzialal najlepiej. jak dla mnie 9.1.3 to katastrofa. Czy ktoś może spotkal gdzies po drodze ten temat i podpowie?
z góry dzięki. Ps.moe podpiac temat żeby był na początku?
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3958 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-17, 07:48 Re: Downgrade z 9.1.3
djverbi napisał/a:
Ja chce wrocic z 9.1.2 na 8.05 wydaje mi sie zze na tym dzialal najlepiej. jak dla mnie 9.1.3 to katastrofa.
A można spytać w jakim sensie katastrofa? Bo ja nie widzę w działaniu żadnych różnic, poza tym że zmieniły się cyferki. Jedyne co zauważyłem, że na 9.1.3 jeszcze ani razu nie zresetowało mi ustawień w nawigacji do domyślnych, co w przypadku 8.0.5 się zdarzało.
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-09-17, 09:36
Dymek napisał/a:
A można spytać w jakim sensie katastrofa? Bo ja nie widzę w działaniu żadnych różnic, poza tym że zmieniły się cyferki. Jedyne co zauważyłem, że na 9.1.3 jeszcze ani razu nie zresetowało mi ustawień w nawigacji do domyślnych
Też chętnie się dowiem. Tak jak Dymek napisał - 9.1.3 jest stabilniejsze od 9.1.1 .
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Marka: Renault
Model: CLIO IV
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013 Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Maj 2014 Posty: 178 Skąd: Polska
Wysłany: 2018-09-17, 17:33
Jest to tylko indywidualne odczucie każdego z użytkowników.
Prawie rok i jeszcze nic się na sys 8.0.5 u mnie nie zresetowało.
Jak się stuka w "przywróć ustawienia domyślne" to resetuje.
Zgadza sie . Chociaż wg mnie najbardziej stabilną wersja jest wciąż wersja 6.0.4 I jeśli nie masz centralki cofania podłączonej do sieci CAN to wyższe wersje niczego więcej nie poprawiają ( w szczególności stabilności systemu)
Pamiętajcie że Microsoft od marca tego roku przestał wspierać Windowsa w wersji CE6.0
Zmiany wprowadzane w systemie Windows przez Renault czasami wprowadzają babole czego przykładem była pierwotna wersja 9.1.3
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3958 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-18, 07:54
marmar napisał/a:
Jest to tylko indywidualne odczucie każdego z użytkowników.
No właśnie- moje odczucie jest takie, że nie widzę żadnej różnicy w działaniu wersji 9 w stosunku do 8. Dlatego jesteśmy ciekawi Twojego odczucia, bo piszesz, że masz inne. Daj jakieś konkrety, co funkcjonuje gorzej?
Cytat:
Prawie rok i jeszcze nic się na sys 8.0.5 u mnie nie zresetowało.
Jak się stuka w "przywróć ustawienia domyślne" to resetuje.
No właśnie "się nie stukało" a resetowały się do domyślnych tylko i wyłącznie ustawienia nawigacji (a nie całego radia) plus kasowało historię tras i "ulubione". Działo się to tylko czasami, (może ze 4 razy w ciągu pół roku) ale zawsze przy wyłączaniu MediaNav przyciskiem przed wyłączeniem stacyjki. Przy następnym włączeniu sprzęt włączał się znacznie dłużej i już po tym wiedziałem, że ustawienia nawigacji będą przywrócone do fabrycznych.
W 9.1.3 jeszcze mi się to nie zdarzyło, ale mam ten system zbyt krótko żeby orzec na 100%.
Wysłany: 2018-09-19, 07:37
marmar napisał/a:
...w którym miejscu mówię, że mam inne odczucia, ja o odczuciach nic nie mówię, stwierdzam tylko stan faktyczny tego co jest u mnie na Sys.8 u mnie działa, jak powiedziałem i tyle w temacie...
Aby wypowiadać się na temat sys 9.1.1 czy 9.1.3 to trzeba mieć z nim, tym sys. do czynienia, a ja na dzień dzisiejszy nie mam takiej potrzeby.
marmar- proszę o wybaczenie, po prostu pomyliłem Cię z djverbi i odpisałem Tobie a chciałem się dowiedzieć od autora wątku co mu konkretnie nie pasuje w sofcie 9.1.3 i dlaczego chce wracać do niższej wersji. Stąd wyszło to bezsensowne pytanie
A co do resetowania- to jest właśnie jedyna różnica- wyjątek, który ponadto przemawia jak na razie za nowym softem.[/b]
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-09-19, 07:53
marmar napisał/a:
Tym bardziej, że korzystam z Mediaskina od kolegi Romana na sys 8.0.5 ze względu na nawigację 7ways. A do tego mam inne dodatki. Bo z IGO nie korzystam.
Mediaskin od Romana tak wygląda, kilka zrzutów ekranu MNEvo wykonanych dołączonym programem do Mediaskina. Spolszczenie zrobiłem gdyż lepiej wygląda w ojczystym języku.
Może utwórz nowy temat Mediaskin. Nie ma takiego dotychczas i tam opisz co zrobiłeś i jak ci działa.
Marka: Renault
Model: Clio IV PH2 i PH1
Silnik: 1.2 tce i 1.5 dCi
Rocznik: 2017 i 2016
Wersja: GT Line
Wysłany: 2020-07-11, 19:04
Panowie, może któryś z Was dysponuje plikiem zmieniającym nr wersji na 5.0.0? Linki wygasły, a potrzebuję pozbyć się wideo playera z systemu i nie mogę wgrać oryginalnego 9.1.3...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum