Wysłany: 2010-11-22, 22:03 Dodatkowa powłoka ochronna na lakier
Witam Kolezanki i Kolegów,
Została mi zaproponowana pewna usługa, tu cyt.
Cytat:
Oferta polega na kompletnym zabezpieczeniu powłoki lakierniczej samochodu techniką i produktem Diamondbrite z 6 letnią gwarancją! Ową kurację stosuję się przed wyjazdem samochodu z salonu,
Generalnie to sceptycznie podchodzę do takich wynalazków, ale moze ktoś z Was miał do czynienia z czymś takim? Ktoś coś słyszał?
Chciałem wiedziec, czy ktos się tym interesował jakos blizej, bądź nawet sie skusil. Pare groszy to kosztuje, i kusi, żeby nowy samochód podpucowac na poczatku.
Tylko nie jestem pewien, czy gra ta jest warta swieczki
Jeżeli ktoś nie lubi często woskować to jest na to rada.
Firma IXTAR, która produkuje chemię samochodową do m.in RENAULT stworzyła super środek który po nałożeniu utrzymuje się 5 lat. Nazwa tego środka to IXTAR G-3 GLASSCOAT. Jak ktoś chcę to wyślę prezentację tego środka, bo nie mogę jej wrzucić tutaj. Chyba jest za duża (3,08 MB) Prezentację otrzymałem od RENAULT RETAIL GROUP WARSZAWA
Nakłada się go samemu czy w salonie?
Ostatnio zmieniony przez laisar 2014-06-05, 11:20, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-11-11, 00:06
Mariusz napisał/a:
Dodam tylko, że koszt tego produktu to około 400zł
80 zeta na rok. Na myjni po domem porządne umycie w środku i na zewnątrz (bez woskowania) mojej MCVki kosztuje 60 zeta, a myję ją jednak częściej niż raz na rok. :)
Pytanie, jak ten środek znosi obijanie drzwiami na parkingu? Bo mnie obijają namiętnie.
No i naklejki musiałbym zedrzeć, a ja lubię moje naklejki. :(
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2012-11-11, 20:11
Ja jeszcze mam prezentację w power point, ale nie mogę jej wrzucić tutaj. To właśnie chodzi o ten środek, który pokazany jest na filmiku. Na stronie renault.pl również jest filmik poświęcony temu produktowi
Ostatnio zmieniony przez Mariusz 2012-11-11, 20:32, w całości zmieniany 6 razy
Tu trochę mniej niż 400. Cholera, świetna sprawa jeśli działa to jak na filmie. Ciekawe na ile starcza jedna butelka, czy da radę potraktować tym 2 samochody.
W renault Polska zaproponowali mi po zakupie auta potraktowanie go środkiem o nazwie Glasscoat za 615zł Traktuje się całe auto łącznie z fotelami do których potem nie wnika brud i wilgoć - gwarancja 5 lat. Ktoś to przerabiał?
Ostatnio zmieniony przez laisar 2014-06-05, 11:10, w całości zmieniany 1 raz
to specjalny rodzaj powłoki od 4-14 mikronów nanoszonej pędzelkiem w blacharni przy aso, schnie jeden dzień ochrania lakier przed rdzą, zabrudzeniami i kamieniami, jak walnie kamień to lakier nie niszczy się tylko ta powłoka. ASO rekomenduje i nie tracisz gwarancji.
Na filmie po nałożeniu powłoki pokazują 100 razy myjnie automatyczna i efekt połowy auta z powłoką i połowy bez.
Ostatnio zmieniony przez moulder 2014-03-04, 09:38, w całości zmieniany 1 raz
Mam dwa prawie nowe samochody kupione w podobnym okresie, na jednym jest glasscoat (na Dusterze), na drugim nie ma nic.
Mycie dustera to przyjemność, praktycznie delikatnie szamponem i spłukiwanie. Owady schodzą momentalnie, samochód znacznie wolniej się brudzi a mam biały kolor!
Każde nowe auto jakie będę kupował w przyszłości będzie powlekane zawsze jakąś ochronna powłoką. Najlepsza dla limuzyn mercedesa to Diamond brite. Ale to wydatek 2-3 tys. Auto tylko się spłukuje bez mycia.
Ostatnio zmieniony przez moulder 2014-06-05, 07:21, w całości zmieniany 1 raz
Mnie srednio zaciekawil, ale ciekawszy jest jeden z komentarzy pod:
"wystarczy po zakupie nowego auta nałożyć światłoutwardzalną powłoką wykonaną w nanotechnologii z dwuchlorku molibdenu i trójtlenku talu i już nigdy nie zobaczysz rysy na swoim lakierze usługa taka kosztuje około 300 - 500 złotych i robią to już w kilkunastu warsztatach w Polsce potem wystarczy zwykła myjnia samochodowa i lakiery wygląda jakby auto wyjechało z salonu polecem"
Na forum Suzuki była dyskusja o powłokach, które można kupić w ASO Suzuki - ceny dużo wyższe (między 1 a 2 tysiące) i starcza na rok, dwa, a potem trzeba zabieg powtórzyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum