Na infolinii Dacia poinformowano mnie, że samochody wyprodukowane po 45 tygodniu 2020 roku mają już nową wersję oprogramowania, a co za tym idzie mają domyślnie włączony komputer pokładowy w samochodach z LPG (spalanie, zasięg itd). Czy ktoś miał przyjemność odebrać Dustera LPG z produkcji po 45 tyg. ? :)
Swoją drogą zadzwoniłem do sprzedawcy z którym podpisywałem umowę i potwierdził mi, że jest nowy soft i mogę się umówić na aktualizację. To też zrobiłem, lecz po oddaniu samochodu na serwis po 30 min usłyszałem, że nie ma dla mojego samochodu nowego oprogramowania... i że w ogóle tego nie robią w ramach gwarancji jeżeli "nic się nie dzieje. Podejrzewam, że w serwisie są z tego ciemni i wcisnęli mi kit - zważywszy, że prosili o poranny termin wizyty, bo wtedy dostępna jest pomoc z Renault Polska.
A możesz powiedzieć jak sprawa z zasięgiem LPG ? Pokazuje w miarę realne dane czy bzdury ? Druga sprawa czy średnie spalanie PB lub LPG rośnie jak np. staniesz na skrzyżowaniu i czekasz dłuższą chwilę ? (ofc przy wyłączonym Start-Stop)
A możesz powiedzieć jak sprawa z zasięgiem LPG ? Pokazuje w miarę realne dane czy bzdury ? Druga sprawa czy średnie spalanie PB lub LPG rośnie jak np. staniesz na skrzyżowaniu i czekasz dłuższą chwilę ? (ofc przy wyłączonym Start-Stop)
Dane pokazuje realne. Nie ma spalania chwilowego dla LPG. Ciężko zaobserwować czy spalanie rośnie na postoju ponieważ na LPG pokazuje tylko średnie. Dzisiaj tankowałem i komputer pokazywał 9,6 a realnie wyszło 8,9. pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum