Marka: DACIA
Model: DUSTER
Silnik: 1,5 DCi
Wysłany: 2010-08-06, 17:42 Jadą, jadą nowe Dusterki
Jak odbierałem z ASO swojego Dusterka, podjechały dwa samochody wyładowane Dusterami. Następni zadowoleni klienci doczekają się na swojego Dusterka. Wszystkie były czarne? Jakie Wy macie swoje kolorki i dla czego taki a nie inny ?
Jeden z klientów oczekiwał na swój i latał jak szalony przy tych lawetach. Zastanawiam się czy ja tak samo się zachowywałem? Nie chciałem psuć człowiekowi radości i nie powiedziałem mu, że i tak dziś go nie otrzyma. Jeśli nawet wydadzą mu dokumenty to będzie rozczarowanie, bo jutro sobota i urzędy nie pracują. Oby nie dostał zawału biedaczyna.
Po mnie zadzwonili i wydali to co trzeba. Dpoiero naprawdę swojego ujrzałem wypucowanego po 5 dniach, bo przedłużała się rejestracja ze względu na upały panujące w urzędzie gminy.
Czy każdy z Was odbierał tak samochód?
Ostatnio zmieniony przez KOSA 2010-08-06, 17:49, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-08-06, 19:38 Re: Jadą, jadą nowe Dusterki
Cytat:
Wszystkie były czarne? Jakie Wy macie swoje kolorki i dla czego taki a nie inny ?
Mój owszem też. Lubię ten kolor. Myśleliśmy też o brązowym i niebieskim ale stwierdziliśmy, że to trochę ryzykowne (zwykle te kolory wyglądają w rzeczywistości inaczej niż na zdjęciach. Brązowego już widziałem - i rzeczywiście inaczej niż na zdjęciach, choć nadal ładnie - niebieskiego na żywo jeszcze nie).
Za to ja wszystkie widziałem z pakietem look (poza swoim :) ) - ciekawi mnie ile jest bez.
Cytat:
Dpoiero naprawdę swojego ujrzałem wypucowanego po 5 dniach, bo przedłużała się rejestracja ze względu na upały panujące w urzędzie gminy.
Mój urząd zarejestrował mi w pół godziny, uprzejmie i bez wcześniejszej kolejki (dużo czynnych okienek). To jakby Potworny to czytał.
Za to przez centralę RRG odbiór się przedłużył również do prawie tygodnia.
P.S.
Na razie odbiory są chyba dużo przed terminami. W sierpniu podobno fabryka ma stanąć na trochę, więc klienci z następnych miesięcy mogą już nie być tacy szczęśliwi.
Marka: DACIA
Model: DUSTER
Silnik: 1,5 DCi
Wysłany: 2010-08-06, 19:44
Dowiedziałem się, że nie we wszystkich urzędach rejestracja jest tak bezproblemowa. W Piasecznie czeka się ponoć na rejestrację około 1,5 tygodnia.
Mój kolorek jest szary basalte i mogę powiedzieć, że mało się brudzi natomiast mój wybór też miał być czarny, jednak strasznie się brudzi a ja nie należę do czyścioszków i mam mało czasu więc taki a ie inny kolor wybrałem. Na ulicy jeszcze nie widziałem innego jak w kolorze czarnym i wygląda na to, że jestem wyjątkiem, odmieńcem. Ale co mi tam, mi się podoba.
Witam serdecznie .jestem nowy na forum,i chciałęm opowiedzieć o moim Dusterku.Mam kolor srebrny bez pakietu LOOK.Chcielismy z żoną kolorek biały ale musieli byśmy czekać na niego a ten srebrny był dostępny od ręki, więc wzieliśmy.Jesteśmy oboje bardzo zadowoleni z naszego Dusterka .PS. jak narazie jeden w Lublinie ,a napewno w Szwecji gdzie aktualnie pracujemy hehe
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-08-07, 10:35
Jeśli chodzi o Dustera i silnik 1.6 16V to ma on 105 KM, kolega Beckie zapewne z rozpędu napisał o silniku 1.6 8V który to ma 87 KM.
Także kolego czapla miałeś wszystko poprawnie wpisane w swoim profilu.
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2010-08-07, 10:36, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum