Wysłany: 2021-02-21, 14:32 Poziom oleju Duster 1.0 Tce LPG
Proszę o poradę jak sprawdzić poziom oleju w nowym Duster ze. Mimo że auto stoi na równym, silnik jest zimny to bagnet zawsze jest zanurzony w oleju na długosci około 10 cm. Ciężko mi stwierdzić jaki jest faktyczny poziom. Auto ma miesiąc, przebieg około 2tys km.
Nie ma innego sposobu niż ten podany w instrukcji:
Cytat:
– wyjąć bagnet i wytrzeć go czystą, niepylącą ściereczką;
– wsunąć bagnet do oporu (w pojazdach wyposażonych w bagnet z korkiem C należy dokładnie dokręcić korek);
– wyjąć ponownie bagnet;
– odczytać poziom: nie powinien nigdy spadać poniżej oznaczenia „mini” A, ani przekraczać oznaczenia „maxi” B.
Po odczytaniu poziomu, należy ponownie wprowadzić bagnet do oporu lub całkowicie dokręcić korek bagnetu.
Marka: Fiat
Model: TIPO SW
Silnik: 1.4
Rocznik: 2020
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Kwi 2019 Posty: 286 Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: 2021-02-21, 16:49
RzLukas napisał/a:
Kilka razy go wyciągnąłem i przecier alem a mimo to bagnet i tak jest uważany olejem. Może stoi wina zakrzywionej prowadnicy bagnetu?
Dość niepokojąca, skoro nie masz oleju na bagnecie.
Ustaw samochód na płaskim terenie ( wypoziomowanym )
Oczyść bagnet i wciśnij ile wlezie.
Może nie dociskach do samego końca.
Killer King, sam zacytowałeś, że ma cały umazany, a nie su chy
RzLukas,
Te bagnety Renault są beznadziejne.. powyginane i jak się je wyjmuje to się od ścianek brudzą. Trzeba wyjmować bardzo, bardzo ostrożnie.. w benzynie dość długo olej jest przezroczysty, może u Ciebie też, przy dieslu, a z podpisu wnioskuję, że miałeś, szybko czernieje i wtedy lepiej widać odcięcie na miarce
Kilka razy go wyciągnąłem i przecier alem a mimo to bagnet i tak jest uważany olejem. Może stoi wina zakrzywionej prowadnicy bagnetu?
Dość niepokojąca, skoro nie masz oleju na bagnecie.
Ustaw samochód na płaskim terenie ( wypoziomowanym )
Oczyść bagnet i wciśnij ile wlezie.
Może nie dociskach do samego końca.
przecież Kolega napisał
Cytat:
bagnet zawsze jest zanurzony w oleju na długosci około 10 cm.
tak więc rozumiem to w ten sposób , że pokazuje zbyt duży poziom
EBmazur, dokładnie martwię że może jest za dużo oleju.
Ostatecznie kilkanaście prób i w końcu udało mi się sprawdzić stan oleju. Oczywiście bagnet jest umazany olejem ale jak się dobrze przyjrzeć to widać po jednej stronie faktyczny stan oleju. Jest na ful po miesiącu użytkowania.
Przejechałem już 2 tysiące km czy zrobić już pierwszą wymianę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum