Wysłany: 2009-05-03, 10:29 Dziwny dzwięk na zimnym
Jak w temacie.
Mam taki problem, jak dodaje gazu na zimnym silniku (stoi całą noc) to ewidentnie wydaje inne odgłosy niż przy rozgrzanym silniku, tylko przy dodawaniu gazu bo tak to chodzi tak samo, jak przejadę z 300m to jest OK.... Czy może mnie ktoś pocieszyć że to normalne bo jechać i znowu im tłumaczyć o co mi chodzi to mi się nieche???
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-05-03, 11:05
Spokojnie, zimny silnik zawsze wydaje inne dźwięki inne niż ciepły.
Jeśli były one od kupna to nie ma się raczej czym przejmować - chyba że powstały nowe dźwięki których wcześniej nie słyszałeś.
gigi303, to co ty masz to ja miałem ale już nie mam , a to jest od początku, wiecie samochód kupiony w październiku wtedy to się za często szyb nie otwiera ale usłyszałem to przy otwartych drzwiach, no cóż teraz częściej ją otwieram no i słyszę i się wqurw...m, do przeglądu zostały 3kkm więc poczekam.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum