Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 815 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2021-06-05, 07:49
Zadam jeszcze jedno pytanie. Czy w nowych Dusterach pojawiło się może takie wypełnienie tych szczelin w których chowają się zawiasy maski silnika? Jeśli tak byłbym wdzięczny za info na temat nr części, gdyż na pewno coś takiego chciałbym zamontować.
Wysłany: 2021-06-05, 12:44
Uszczelki 10 i 11 mam, natomiast osłonę zawiasu maski 3 i 4 chyba też mam, bo nic z tego rysunku nie pojmuję. Wydaje mi się, że to te dwa plastiki zachodzące na szybę przednią.
Mnie natomiast chodzi o tą przestrzeń:
_________________ Nowa zabawka DD 2 :)
Ostatnio zmieniony przez BLACHA_997 2021-06-05, 12:45, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2021-06-05, 17:39
Czyli raczej dobrze sądziłem. Te osłony, to plastiki zachodzące na szybę. U mnie na zdjęciu widoczny jest fragment na samej górze powyżej (górnego) ramienia grotu strzałki.
Myślałem, że jak nowe Dustery dostały spojlery przedniego koła to może i na tą dziurę projektanci znaleźli jakiś patent.
Wysłany: 2021-06-06, 09:22
laisar napisał/a:
Musiałoby to być coś ruchomego albo podobnego do szczotki, żeby zawias jednak się chował, prawda?;
Właśnie o czymś takim myślałem, tylko problem z montażem takiego wynalazku bez ingerencji w blacharkę. bo raczej taśma dwustronna na nic się nie przyda.
laisar napisał/a:
Poza tym jak maska jest zamknięta, to przecież zatyka tę dziurę, więc po co szukać dziury w całym? (;
Niby tak, ale przecież dziura jest poniżej powierzchni maski i świecąc tam latarką trochę brudu także pochodzącego z podszybia da się zlokalizować np. liście.
Teraz minie oświeciło.... może spróbować czegoś co będzie przymocowane właśnie do maski i będzie zatykało tą dziurę po zamknięciu maski? Muszę to przemyśleć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum