DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2008-12-21, 01:07
Przyczepa
Autor Wiadomość
waski 

Marka: Dacia
Model: Logan - Laureate
Silnik: 1.4
Wysłany: 2008-01-13, 13:00   Przyczepa

Jutro odbieram przyczepę i mam takie pytanko, jak już zapłacę dostanę papiery, to gdzie trzeba iśc dalej załatwiać bo już dzisiaj mam taki mętlik w głowie że nie wiem co dalej.
Przyczepa jest nowa z homologacją o ład. DMC 750. Niech ktoś napisze co dalej, gdzie iść, wiem że trzeba zrobić przegląd przyczepy, jednorazowo, wydział komunikacji obowiązkowo, i jakie papiery muszę dostać od nich żeby wszystko załatwić ( faktura i homologacja to napewno obowiązkowo) ale czy coś jeszcze i gdzie najpierw iść i jakie koszty jak ktoś jest w temacie.
Wiadomo że najprawdopodobniej wszystko mi oni powiedzą, ale wiecie jak jest, człowiek się lepiej czuje jak idzie już uzbrojony w pewną wiedzę i nie jest skazany na to co ktoś mu mówi.

petek 

Model: Logan MCV
Silnik: 1,5 dci 68 KM
Wysłany: 2008-01-13, 17:44   

Z przyczepą jest jak z samochodem. Nie jestem pewien czy przy nowej będziesz musiał robić przegląd. Do rejestracji powinna wystarczyć faktura i świadectwo homologacji. Przy DMC poniżej 750 kg przegląd jest bezterminowy.

ZeneC 

Marka: Renault
Model: Twingo I
Silnik: 1.2
Rocznik: 1997
Wysłany: 2008-01-13, 19:33   

No i w tym samym dniu, kiedy zarejestrujesz, musisz wykupić oc. Choć to już finansowo najmniejszy problem w całej sprawie. Nie warto odkładać ubezpieczenia na później, bowiem więszość wydziałów komunikacji sprawdza przy wydaniu stałego dowodu rejestracyjnego (najpierw otrzymasz tymczasowy), czy dopełniłeś obowiązku od pierwszego dnia rejestracji. Jeśli nie, zgłasza taki fakt do Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego.

El Logano 

Model: Logan
Silnik: 1.5 DCi K9K 68KM
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate
Wysłany: 2008-01-15, 19:11   

No i przeglad auta chyba: czy nadaje sie do holowania przyczep (sprawdzaja oswietlenie, czy jest gniazdko przy haku, boczne kierunkowskazy na blotnikach z przodu itd.). Ale nie jestem pewien na 100%.

waski 

Model: Logan - Laureate
Silnik: 1.4
Wysłany: 2008-01-15, 20:02   

To takie rzczy sprawdzał mi jak zamontowałem hak. Podpiął specjalny tester i sprawdzał podłączenie haka, czyli wszystkie światła w aucie, a potem sprawdzał czy jest napięcie na podłączeniu przyczepy, oczywiście wykazało że nie ma napięcia na lewym pozycyjnym w przyczepie i znowu musiałem jechać do Głowacza.
Wogóle jakie miałem przejścia z montażem haka to głowa boli. Trzy razy musiałem jechać na poprawkę, bo elektryk u Głowacza jest niekompetentny. Powienin raczej kartofle układać w markecie, a ie ajmować się elektryką.

antropolog 

Silnik: 1,5 dCi 68 KM
Rocznik: 2008
Wersja: Arctica 5 os.
Wysłany: 2009-11-04, 11:01   

Jesli juz o elektryce mowa, to wiecie może, w którym miejscu podbiera się światła na gniazdo przyczepki w Loganie/ Loganie MCV ? jest jakieś wygodne rozgałęzienie / kostka?

petek 

Silnik: 1,5 dci 68 KM
Wysłany: 2009-11-10, 17:46   

antropolog napisał/a:
Jesli juz o elektryce mowa, to wiecie może, w którym miejscu podbiera się światła na gniazdo przyczepki w Loganie/ Loganie MCV ? jest jakieś wygodne rozgałęzienie / kostka?

Z lamp tylnych. Nie ma żadnych dodatkowych kostek.

Odpowiedz do tematu