Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe B4DB400
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 25 razy Dołączył: 26 Sty 2018 Posty: 944 Skąd: EL
Wysłany: 2021-12-22, 12:54 Re: Temperatura zapalenia się kontrolki przegrzania silnika
leech10 napisał/a:
przy jakiej temperaturze zapala się kontrolka przegrzania silnika.
Czy chodzi o lampkę ostrzegawczą przegrzania płynu chłodzącego? (piktogram termometru rtęciowego) W moim nie mam chyba innej. W autach z malymi silnikami down-sizing silnik osiąga dużo wyższe temperatury. Kiedyś sprawdziłem różne temperatury swojego silnika 1.0 sce po kilkudziesieciu km jazdy i w trakcie pracy silnika. Blok silnika tuż nad sondą lambda wskazywał 140*C (na mutlimetrze), a temp. plynu chłodzacego miala chyba 4 kreski (na komputerze pokł). Nie pamietam temp. oleju wskazywanej poprzez interfejs diagnostyczny. Gdzieś wczesniej na forum podawałem wszystkie temp. pracującego silnika. Nie zapaliła się żadna lampka kontrolna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum