Wysłany: 2021-12-21, 23:51 Gniazdo USB w miejsce gniazda zapalniczki
Cześć! Spotkaliście się może z rozwiązaniem, które pozwoliłoby zastąpić gniazdo zapalniczki modułem z dwoma gniazdami USB?
Oczywiście można mieć wetkniętą ładowarkę w gniazdo ale czy jest takie rozwiązanie o jakim pisałem?
Ostatnio zmieniony przez gg 2021-12-21, 23:51, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-12-22, 08:38
gg napisał/a:
Straszna lipa ;)
A niby jak miałoby to wyglądać Twoim zdaniem? Naprawdę wykonań takich gniazd jest sporo, tylko trzeba poszukać. Dla mnie byłoby ważne, żeby:
-nie zakłócało radia (szczególnie DAB);
-średnica pasowała;
-działało QC3;
-była osłonka zamykająca;
-podświetlenie (jeśli jest) było zgodne z kolorem fabrycznych podświetleń- czyli pomarańczowe.
w realu wygląda niebo lepiej. W swoim Dusterze zamontowałem podobne gniazdo w tunelu środkowym aby pasażerowie z tyłu mogli ładować sobie telefon ( w sumie jako kierowca też z tego korzystam) i jest na prawdę spoko. Moja ładowarka ma podświetlanie pomarańczowe czyli takie jak oryginalnie w samochodzie, zaślepkę na gniazda można usunąć ale ja tego nie robiłem bo z nią na prawdę dobrze to wygląda. Jak nie zapomnę to wieczorem zrobię fote i wrzucę na forum
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1956 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2021-12-22, 12:52
route2000 napisał/a:
dudu$, A gdzie kupowałeś?
Jeśli możesz to zapodaj link tej ładowarki dla potomnych...
Niestety nie mam linka ponieważ gniazdo ładowarki kupowałem kilka lat temu przez AliExpress do swojej pierwszej Dacii i tak przewalała się przez parę lat z jednego miejsca na drugie aż nabrała mocy urzędowej i wylądowała w Dusterze. Gniazda te wszystkie są do siebie podobne pod względem wizualnym jak i jakościowym. Kilka miesięcy montował też w koleżanki Swifcie z 2010 roku takie gniazdo z tym, że było ono droższe i kosztowało coś ponad 40zł, miało wskaźnik napięcia w instalacji auta oraz jego obudowa nie była plastikowa a metalowa.
EDIT:
ja mam taką , z tym, że z podświetlaniem pomarańczowym
Chyba nie do końca coś takiego, bo podana przez Ciebie aukacja tyczy się 24v
Ale producenta faktycznie polecam, mam takie dwa (z tym, że 12v), jedno w aucie drugie w motocyklu i sprawują się bardzo dobrze.
Ale producenta faktycznie polecam, mam takie dwa (z tym, że 12v), jedno w aucie drugie w motocyklu i sprawują się bardzo dobrze.
I po co uczyć ludzi czytać?
"Ładowarka motocyklowa 2x QC3.0 + WOLTOMIERZ:
Zaawansowana ładowarka USB
2x Port USB obsługujący Qualcomm Quick Charge 3.0
Szeroki zakres obsługiwanego napięcia 12-24V
Cały korpus ładowarki wykonany z aluminium
Łatwy montaż
Gumowa zaślepka chroniącą port USB
Wbudowany woltomierz
Długo przewód zasilający w zestawie 140cm
Przewód zasilający bez bezpiecznika"
I po co uczyć ludzi czytać?
"Ładowarka motocyklowa 2x QC3.0 + WOLTOMIERZ:
Zaawansowana ładowarka USB
2x Port USB obsługujący Qualcomm Quick Charge 3.0
Szeroki zakres obsługiwanego napięcia 12-24V
Cały korpus ładowarki wykonany z aluminium
Łatwy montaż
Gumowa zaślepka chroniącą port USB
Wbudowany woltomierz
Długo przewód zasilający w zestawie 140cm
Przewód zasilający bez bezpiecznika"
Zwracam honor w takim razie, zasugerowałem się opisem aukcji (tj. treść linka), a do tej pory nie spotkałem się z tego typu ustrojstwem przystosowanym zarówno do 12V jak i 24V.
Sorry, peace
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum