Mam zarysowaną szybę tylną pasażera w daci jogger. Wygląda ona następująco :
Kod:
https://ibb.co/N2mdbj3
Jest raczej dosyć płytka i ma około 5 cm, obok niej jest też mniejsza ryska około 3cm też płytka. Obie rysy powstały prawdopodobnie podczas transportu.
Niedługo będę rozmawiać z handlowcem i chcemy sprostować ten temat. Czy taka rysa na szybie jest groźna i lepiej od razu wymienić całą szybę? Czy może zaakceptować jakiś rabat od handlowca (na jakieś gadżety lub zniżkę serwisową) i na ile mogę wycenić "taką szkodę"?
Marka: Renault
Model: Koleos II
Silnik: 2.0 dci
Rocznik: 2019 Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2020 Posty: 122 Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2022-04-04, 09:12
Jarekf3d, ja mam podobną na tylne szybie. Kwestia estetyki. Ogólnie naprawa przez wymianę. Inaczej nie usuniesz. Tera zależy co Ci zaproponują. Jeśli rysa Ci nie przeszkadza, a oferta będzie dobra to bierz. A jak nie wymieniają na nową. Celuj wysoko z żądaniami to chętniej zaakceptują ustępstwo z Twojej strony
Dzięki za odpowiedź :) Problem jest taki że kompletnie nie wiem ile mogę za "to wyciągnąć" Ryski co prawda nie są duże i chyba bezpieczne dla szyby bo to praktycznie płytkie zarysowania. Ile orientacyjnie kosztuje wymiana szyby w aso? Rabat 500-1000 zł chyba byłby w porządku ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum