Wysłany: 2022-06-01, 12:26 Re: Medianav 4 ( Sandero/Logan III ) dostęp do Micom Ostrzeż
sobol1976 napisał/a:
chrom6 napisał/a:
Po najnowszej aktualizacji Media Nav4 zniknął dostęp do Micom poprzez kody, prawdopodobnie zostały zmienione dostępy wraz z aktualizacją.
Francuzi piszą, że kod do tej wersji to 8064 i 6684. Może sprawdź i daj znać?
ten kod działa także ostrzeżenie nieaktualne. Co ciekawe po poprzedniej aktualizacji nadal działał stary kod chociaż numer wersji się zmienił na właśnie 6.0.9.6.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 89 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3371 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-06-01, 22:05 Re: Medianav 4 ( Sandero/Logan III ) dostęp do Micom Ostrzeż
chrom6 napisał/a:
Po najnowszej aktualizacji Media Nav4 zniknął dostęp do Micom poprzez kody, prawdopodobnie zostały zmienione dostępy wraz z aktualizacją
Analogiczna aktualizacja o tym samym numerze pojawiła się także dla MN3. Ale w tym przypadku nie zmieniła nic w dostępie do Micom- w moim przypadku kody działają nadal te same. A kafelek nawigacji nadal nosi nazwę "Ustawienia"...
Marka: Renault
Model: Fluence Z.E.
Silnik: EV
Rocznik: 2012
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 73 razy Dołączył: 02 Lut 2014 Posty: 4027 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-06-01, 23:31
Nie sugeruj się widoczną wersją softu ale pełną numeracją widoczną w odcisku ( jako przykład podaję pełny numer dla MN4 6.0.9.4.1134_r6 ).
Kody wejścia do Micom oraz hasła root są generowane z pełnego numeru wersji . Od dawna mamy możliwość odkodowania tych kodów i haseł .
Wystarczy że opublikujecie pełny numer wersji a przypominam jest on widoczny w pliku device_status.ini który jest w tzw odcisku Navi_Sync .
Ja nie mam już żadnego własnego MN i nie jestem na bieżąco .
Nie sugeruj się widoczną wersją softu ale pełną numeracją widoczną w odcisku ( jako przykład podaję pełny numer dla MN4 6.0.9.4.1134_r6 ).
Kody wejścia do Micom oraz hasła root są generowane z pełnego numeru wersji . Od dawna mamy możliwość odkodowania tych kodów i haseł .
Wystarczy że opublikujecie pełny numer wersji a przypominam jest on widoczny w pliku device_status.ini który jest w tzw odcisku Navi_Sync .
Ja nie mam już żadnego własnego MN i nie jestem na bieżąco .
nie wiedziałem ale już wiem i będę pamiętał. Dziekuję.
Marka: Dacia
Model: Spring
Silnik: elektryk
Wysłany: 2023-02-06, 20:09
Dziękuję, ale te kody nie wchodzą.
Nie bardzo wiem jak zrobić odcisk.
Zrobiłem backup systemu, ale pliku devicestatus.ini tam nie ma.
Może podpowiedz jak zrobić ten odcisk.
Marka: Renault
Model: Fluence Z.E.
Silnik: EV
Rocznik: 2012
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 73 razy Dołączył: 02 Lut 2014 Posty: 4027 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-02-06, 20:43
Aby zrobić odcisk ( tak jest to nazwane) w instrukcji obsługi .
Wkładasz pendrive ( czysty sformatowany FAT32) do MN.
Uruchamiasz nawigację i zapisujesz dane na pendrive.
Bierzesz pendrive do komputera i szukasz w folderze NaviSync pliku tekstowego o nazwie device_status.ini
Otwierasz go np notatnikiem i widzisz zawartość taką jak :
Witam.
Posiadam Dacie Jogger z MediaNav wer. 6.0.9.6
W żaden sposób nie mogę wejść w micom test
Na ekranie z numerem wersji kombinacja nacisnięć na ekran nie działa.
Co może byc powodem.
Na Youtube tak to wszystko łatwo wygląda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum