Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
MediaNav 4 - dostęp do Micom - ostrzeżenie
Autor Wiadomość
chrom6 


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 100 TCE
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 04 Lis 2021
Posty: 381
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2022-05-31, 13:57   MediaNav 4 - dostęp do Micom - ostrzeżenie

Po najnowszej aktualizacji Media Nav4 zniknął dostęp do Micom poprzez kody, prawdopodobnie zostały zmienione dostępy wraz z aktualizacją.

Także jak komuś na tym zależy to ostatnia aktualizacji dostępna od końca maja 2022 nie jest dla niego.

moja wersja systemu 6.0.9.6. kody do tej pory działające 8484 2688
 
Liakim 



Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway III
Silnik: ECO-G 100
Rocznik: 2022
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Wrz 2021
Posty: 102
Skąd: Poznań
Wysłany: 2022-05-31, 14:31   

Zmieniło się coś istotnego czy niezauważalna aktualizacja?
 
sobol1976 



Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: TCe100 LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Cze 2013
Posty: 749
Skąd: Poznań
Wysłany: 2022-05-31, 15:12   Re: Medianav 4 ( Sandero/Logan III ) dostęp do Micom Ostrzeż

chrom6 napisał/a:
Po najnowszej aktualizacji Media Nav4 zniknął dostęp do Micom poprzez kody, prawdopodobnie zostały zmienione dostępy wraz z aktualizacją.


Francuzi piszą, że kod do tej wersji to 8064 i 6684. Może sprawdź i daj znać?
 
jas_pik 



Marka: Mitsubishi
Model: Outlander PHEV
Silnik: 2,0
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 4055
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-05-31, 18:39   Re: Medianav 4 ( Sandero/Logan III ) dostęp do Micom Ostrzeż

chrom6 napisał/a:
Po najnowszej aktualizacji Media Nav4 zniknął dostęp do Micom poprzez kody, prawdopodobnie zostały zmienione dostępy wraz z aktualizacją.

Także jak komuś na tym zależy to ostatnia aktualizacji dostępna od końca maja 2022 nie jest dla niego.

moja wersja systemu 6.0.9.6. kody do tej pory działające 8484 2688

wystaw dokładny numer wersji ( z pliku device_status.ini) na odcisku ( Navi Sync) z urzadzenia.
Chodzi o pełny numer wraz z literkami przykładowo
Kod:
os_version="6.0.9.4.1134_r6"
[/code]
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
chrom6 


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 100 TCE
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 04 Lis 2021
Posty: 381
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2022-06-01, 12:26   Re: Medianav 4 ( Sandero/Logan III ) dostęp do Micom Ostrzeż

sobol1976 napisał/a:
chrom6 napisał/a:
Po najnowszej aktualizacji Media Nav4 zniknął dostęp do Micom poprzez kody, prawdopodobnie zostały zmienione dostępy wraz z aktualizacją.


Francuzi piszą, że kod do tej wersji to 8064 i 6684. Może sprawdź i daj znać?


ten kod działa :-) także ostrzeżenie nieaktualne. Co ciekawe po poprzedniej aktualizacji nadal działał stary kod chociaż numer wersji się zmienił na właśnie 6.0.9.6.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 107 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3692
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-06-01, 22:05   Re: Medianav 4 ( Sandero/Logan III ) dostęp do Micom Ostrzeż

chrom6 napisał/a:
Po najnowszej aktualizacji Media Nav4 zniknął dostęp do Micom poprzez kody, prawdopodobnie zostały zmienione dostępy wraz z aktualizacją
Analogiczna aktualizacja o tym samym numerze pojawiła się także dla MN3. Ale w tym przypadku nie zmieniła nic w dostępie do Micom- w moim przypadku kody działają nadal te same. A kafelek nawigacji nadal nosi nazwę "Ustawienia"...
 
jas_pik 



Marka: Mitsubishi
Model: Outlander PHEV
Silnik: 2,0
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 4055
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-06-01, 23:31   

Nie sugeruj się widoczną wersją softu ale pełną numeracją widoczną w odcisku ( jako przykład podaję pełny numer dla MN4 6.0.9.4.1134_r6 ).
Kody wejścia do Micom oraz hasła root są generowane z pełnego numeru wersji . Od dawna mamy możliwość odkodowania tych kodów i haseł .
Wystarczy że opublikujecie pełny numer wersji a przypominam jest on widoczny w pliku device_status.ini który jest w tzw odcisku Navi_Sync .
Ja nie mam już żadnego własnego MN i nie jestem na bieżąco .
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2022-06-01, 23:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
chrom6 


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 100 TCE
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 04 Lis 2021
Posty: 381
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2022-06-02, 07:11   

jas_pik napisał/a:
Nie sugeruj się widoczną wersją softu ale pełną numeracją widoczną w odcisku ( jako przykład podaję pełny numer dla MN4 6.0.9.4.1134_r6 ).
Kody wejścia do Micom oraz hasła root są generowane z pełnego numeru wersji . Od dawna mamy możliwość odkodowania tych kodów i haseł .
Wystarczy że opublikujecie pełny numer wersji a przypominam jest on widoczny w pliku device_status.ini który jest w tzw odcisku Navi_Sync .
Ja nie mam już żadnego własnego MN i nie jestem na bieżąco .


nie wiedziałem ale już wiem i będę pamiętał. Dziekuję.
 
Andi5 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Spring
Silnik: elektryk
Dołączył: 06 Lut 2023
Posty: 4
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-02-06, 18:54   

Posiadam MN3 w Dacia Spring
wersja softu to 1.0.15.2
Proszę o podanie kodu do wejścia do Micom
 
jas_pik 



Marka: Mitsubishi
Model: Outlander PHEV
Silnik: 2,0
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 4055
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-02-06, 19:08   

Pass1 9597
Pass2 7793
Ale jak napisałem we wcześniejszym poście zrób odcisk i odczytaj pełny numer
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2023-02-06, 19:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
Andi5 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Spring
Silnik: elektryk
Dołączył: 06 Lut 2023
Posty: 4
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-02-06, 20:09   

Dziękuję, ale te kody nie wchodzą.
Nie bardzo wiem jak zrobić odcisk.
Zrobiłem backup systemu, ale pliku devicestatus.ini tam nie ma.
Może podpowiedz jak zrobić ten odcisk.
 
jas_pik 



Marka: Mitsubishi
Model: Outlander PHEV
Silnik: 2,0
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 4055
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-02-06, 20:43   

Aby zrobić odcisk ( tak jest to nazwane) w instrukcji obsługi .
Wkładasz pendrive ( czysty sformatowany FAT32) do MN.
Uruchamiasz nawigację i zapisujesz dane na pendrive.
Bierzesz pendrive do komputera i szukasz w folderze NaviSync pliku tekstowego o nazwie device_status.ini
Otwierasz go np notatnikiem i widzisz zawartość taką jak :
Kod:
freesize = 2721943552
totalsize = 4407054336
capabilities="store_md5_files,fill_zip_header_id,md5_in_shadow_stm"
os_name="GNU/Linux"
os_version="1.0.15.1.19"
os_build_version="20201223015117"

W tym przypadku mamy podany cały numer wersji os_version="1.0.15.1.19"
Odkoduję poprawne dopiero jak będę miał cały numer wersji
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
Andi5 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Spring
Silnik: elektryk
Dołączył: 06 Lut 2023
Posty: 4
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-02-06, 21:18   

Dziękuję.
plik, który mię zgrał

freesize = 1970950144
totalsize = 4407054336
capabilities="store_md5_files,fill_zip_header_id,md5_in_shadow_stm"
os_name="GNU/Linux"
os_version="1.0.15.2.20"
os_build_version="20210225073533"
 
jas_pik 



Marka: Mitsubishi
Model: Outlander PHEV
Silnik: 2,0
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 4055
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-02-06, 22:25   

pass 1 : 4420
pass 2 : 7771
hasło roota : bavn%%2077
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
Andi5 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Spring
Silnik: elektryk
Dołączył: 06 Lut 2023
Posty: 4
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-02-07, 14:34   

Dziękuje koledze jas_pik za pomoc i konkretną odpowiedź. Teraz już wszystko Jasne.

Kody wpisałem, otworzył się Micom i zmieniłem TMC, gdyż był na Off.
Wszystko działa mapy aktualne i jest antenka TMC.

Jestem pełen uznania dla kolegi jas_pik za poświęcony czas.
 
Sonar 


Marka: Dacia
Model: Jogger
Silnik: 1.0 TCE
Rocznik: 2022
Dołączył: 02 Cze 2022
Posty: 12
Skąd: Łódź
Wysłany: 2023-02-25, 16:59   MediaNav wer. 6.0.9.6

Witam.
Posiadam Dacie Jogger z MediaNav wer. 6.0.9.6
W żaden sposób nie mogę wejść w micom test
Na ekranie z numerem wersji kombinacja nacisnięć na ekran nie działa.
Co może byc powodem.
Na Youtube tak to wszystko łatwo wygląda.
 
siema123123 
Zielony listek


Marka: dacia
Model: sandero
Silnik: 1.0 tce
Dołączył: 06 Mar 2023
Posty: 1
Skąd: polska
Wysłany: 2023-03-06, 21:55   

Witam,
szukam kodu do micom w wersji 6.0.9.9
ktoś coś?
 
cez93 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Jogger
Silnik: 1.0
Dołączył: 25 Maj 2023
Posty: 1
Skąd: PL
Wysłany: 2023-05-25, 11:54   kod do MICOM

Witam, poproszę o kody dostepu do MICOM dla:
freesize = 2081001472
totalsize = 4407054336
capabilities="store_md5_files,fill_zip_header_id,md5_in_shadow_stm"
os_name="GNU/Linux"
os_version="9.0.9.8.1150_r7"
os_build_version="20221027084809"

Z góry dzięki!
 
jpmb76 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Jogger
Silnik: 1.1
Rocznik: 2023
Wersja: Extreme 7-os.
Dołączył: 19 Sty 2024
Posty: 3
Skąd: Kielce
Wysłany: 2024-01-19, 21:21   

Cześć.
Poczytałem trochę o tym dostępie, sprawdziłem czy w ogóle to działa, i przy każdej próbie dostępu wyskakiwało mi okienko z napisem "Niewłaściwy kod dostępu"
Czy ktoś z was jest w stanie podać mi kody do mojej Dacii?
Po skopiowaniu danych z samochodu na pendraka folder NaviSync okazał się być pusty, ale w pliku synctool_log.txt znalazłem następujący wpis:
OS name: "GNU/Linux", version: "6.0.10.2.1154_r8", build: "20230830110510".
Czy to wystarczy?
Zależy mi na tym, bo chcę wyłączyć, jeśli się da, jedną bardzo irytującą funkcję.
Z góry dziękuję za pomoc.
 
jas_pik 



Marka: Mitsubishi
Model: Outlander PHEV
Silnik: 2,0
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 4055
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-01-20, 17:03   

Proszę sprawdzić

Przechwytywanie.JPG
Plik ściągnięto 2854 raz(y) 7,97 KB

_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
jpmb76 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Jogger
Silnik: 1.1
Rocznik: 2023
Wersja: Extreme 7-os.
Dołączył: 19 Sty 2024
Posty: 3
Skąd: Kielce
Wysłany: 2024-01-21, 08:11   

Jas_pik mam wpisać wszystkie trzy hasła?
Jeśli chodzi o Dacię, to jestem całkiem nowy, ale znalazłem stronę z opisem poszczególnych funkcji więc wiem czego nie wciskać.
 
jas_pik 



Marka: Mitsubishi
Model: Outlander PHEV
Silnik: 2,0
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 4055
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-01-21, 16:40   

Do wejścia do micom potrzebujesz hasła pierwszego i drugiego .
I oczywiście plików na pendrive.
Ja rozkodowałem je z podanej wersji softu ale nie mam takiego radyjka żeby sprawdzić czy te hasła są poprawne
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
jpmb76 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Jogger
Silnik: 1.1
Rocznik: 2023
Wersja: Extreme 7-os.
Dołączył: 19 Sty 2024
Posty: 3
Skąd: Kielce
Wysłany: 2024-01-22, 07:57   

No nie są, chyba że coś źle robię.
Wspomniałeś o plikach na pendraku.
Myślałem, że jest tylko jeden potrzebny.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 107 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3692
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-01-22, 09:10   

jpmb76 napisał/a:
Wspomniałeś o plikach na pendraku.
Myślałem, że jest tylko jeden potrzebny.
Jeden, ale warto mieć wgrane wszystkie jak nie wiemy na 100% który plik system używa. Ale u Ciebie to nie to, bo plik jest potrzebny dopiero dalej przy wchodzeniu w opcje Micom Test- do samego wejścia w widok Micom plik nie jest konieczny. Czyli samo sprawdzenie poprawności kodów nie wymaga w ogóle używania pendrive, no chyba że w tym MN4 coś "ulepszyli" (nie miałem jeszcze przyjemności uruchamiać Micom w tym akurat sprzęcie).
 
dawtaj94 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.0TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Dołączył: 13 Lut 2021
Posty: 38
Skąd: Nowy Lubosz
Wysłany: 2024-03-05, 17:13   

Witam, zaktualizowałem sobie system do wersji 6.0.10.2, mam kody dostępowe do ukrytego menu dla dokładnie mojej wersji, ale czy ktoś mi może powiedzieć jakie pliki potrzebuje mieć na pendrave z FAT32, z góry dziękuje
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne