Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Wyświetlacz na desce miga, a radio: radio code 000
Autor Wiadomość
Ircys 


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1,6 SCe 100
Rocznik: 2015
Wersja: Laureate
Dołączył: 25 Wrz 2012
Posty: 242
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2022-08-04, 22:15   Wyświetlacz na desce miga, a radio: radio code 000

Nie bijcie jeżeli nie ten dział i nakierunkujcie gdzie szukać jeżeli już o tym było.

Miałem w moim Dokkerze wymieniane łożysko alternatora w warsztacie i chyba odłączony był akumulator, bo teraz:
1. Wyświetlacz na desce cały czas miga
2. Radio daje tylko komunikat: „Radio code 0000”
Podpowiecie, co mam teraz z tym zrobić?
 
EBmazur 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,0 SCe
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 24 Mar 2019
Posty: 459
Skąd: Mazury
Wysłany: 2022-08-05, 04:44   

zajrzeć do instrukcji , w papierach poszukać prawidłowego kodu do radia , wklepać kod .
_________________
Czerwone jeżdżą szybciej
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 74 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 3404
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-08-05, 09:15   

Kod do radia pomoże tylko na radio. Migający wyświetlacz ? Możesz nagrać filmik ?
 
Łukasz_M 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: Blue dCi 95
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 12 Lis 2019
Posty: 283
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2022-08-05, 09:49   Re: Wyświetlacz na desce miga, a radio: radio code 000

Ircys napisał/a:
Nie bijcie jeżeli nie ten dział i nakierunkujcie gdzie szukać jeżeli już o tym było.

Miałem w moim Dokkerze wymieniane łożysko alternatora w warsztacie i chyba odłączony był akumulator, bo teraz:
1. Wyświetlacz na desce cały czas miga
2. Radio daje tylko komunikat: „Radio code 0000”
Podpowiecie, co mam teraz z tym zrobić?


Że radio i kod to rozumiem, jasna sprawa, ale migajacy wyświetlacz na desce po wizycie w warsztacie to już nie. Dlaczego to ty z tym walczysz a nie ten warsztat, gdzie najwyraźniej doszło do tej usterki?? Co właściwie znaczy migajacy?? przygasa i rozjaśnia się czy całkowicie wyłącza i zapala ponownie?
 
Ircys 


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1,6 SCe 100
Rocznik: 2015
Wersja: Laureate
Dołączył: 25 Wrz 2012
Posty: 242
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2022-08-05, 15:04   

Jeżeli chodzi o radio, to już sobie z tym kodem poradziłem, ale muszę powiedzieć, że instrukcja swoje, a rzeczywistość swoje, ale tu już jest OK.

Problem dalej jest z wyświetlaczem deski rozdzielczej - miga już po otwarciu drzwi. Po przekręceniu kluczyka gdy nacisnę przycisk w manetce, to mogę przechodzić po kolejnych krokach - licznik całkowity, licznik przebiegów częściowych itd. aż do powrotu do godziny. Próbowałem robić reset w kroku SEt tP (przytrzymanie przycisku manetki), ale nic się nie zmienia - nie resetuje. Może tu jakoś inaczej trzeba ten reset zrobić? Nie mogę ustawić np. godziny.
Na filmiku widać jak to wygląda: https://youtu.be/87FDtwOXc1k

Jeżeli chodzi o warsztat, to byłem w ASO, ale oni chcieli mi wymienić cały alternator (koszt 3400 zł), więc pojechałem do warsztaty, który mi wymienił tylko łożysko. Nie mam do nich pretensji za to, że stało się tak jak się stało, bo zdaje sobie z tego sprawę, że będę to musiał "naprawić" sam. Dlatego proszę o podpowiedź, co można z tym zrobić.
 
Marrtin 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 k4m
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Maj 2015
Posty: 102
Skąd: Dębe Wielkie
Wysłany: 2022-08-05, 15:18   

Zegarek na desce należy ustawić z tego co widzę:
https://www.youtube.com/watch?v=W3IV_LtrHvg
 
Ircys 


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1,6 SCe 100
Rocznik: 2015
Wersja: Laureate
Dołączył: 25 Wrz 2012
Posty: 242
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2022-08-05, 18:32   

O rany! jakie to proste, aż mi wstyd, że na to sam nie wpadłem :oops:

Dziękuję wszystkim za pomoc
Pozdrawiam
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 74 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 3404
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-08-05, 19:22   

xD
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne