Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Duster i blokada antykradzieżowa radia.
Autor Wiadomość
sleschgsm 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6
Dołączył: 15 Wrz 2022
Posty: 3
Skąd: Biłgoraj
Wysłany: 2022-09-21, 23:05   Duster i blokada antykradzieżowa radia.

Witam. Mam problem w Dacii z 2021r mam taki system multimedialny jak na zdjęciu poniżej, nawet nie wiem jak się to nazywa dokładnie. Problem jak na zdjęciu tzn. po wymianie akumulatora (odłączony na chwilę całkowicie) pokazał się taki komunikat. Jak to usunąć aby wszystko działało.

Link do zdjęcia:
https://ibb.co/Bz60g1F
Ostatnio zmieniony przez sleschgsm 2022-09-21, 23:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
Czajo 



Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: Tce 1.0 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Stepway Laureate
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Sty 2021
Posty: 189
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2022-09-22, 08:12   

zapewne musisz wpisać kod do radia, który powinien Ci dać salon przy zakupie auta
_________________
 
EBmazur 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,0 SCe
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 24 Mar 2019
Posty: 471
Skąd: Mazury
Wysłany: 2022-09-22, 09:20   

Kod powinien być podany w dokumentacji wręczanej przy odbiorze auta
_________________
Czerwone jeżdżą szybciej
 
sleschgsm 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6
Dołączył: 15 Wrz 2022
Posty: 3
Skąd: Biłgoraj
Wysłany: 2022-09-23, 07:07   

Ale jak go wpisać? Wymusić możliwość wpisania kodu?
 
Czajo 



Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: Tce 1.0 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Stepway Laureate
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Sty 2021
Posty: 189
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2022-09-23, 08:41   

nie da się kliknąć w ekran?
_________________
 
EBmazur 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,0 SCe
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 24 Mar 2019
Posty: 471
Skąd: Mazury
Wysłany: 2022-09-23, 10:23   

sleschgsm napisał/a:
Ale jak go wpisać? Wymusić możliwość wpisania kodu?
Instrukcji do auta nie dołączyli ? Na stronie Daci nie ma takowej dostępnej ?( jak kupowałem 4 lata temu była taka opcja - przeczytałem instrukcję przed finałem zakupu )
_________________
Czerwone jeżdżą szybciej
 
Felix 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.0 LPG
Rocznik: ---
Wersja: Extreme
Dołączył: 30 Cze 2022
Posty: 25
Skąd: Rotmanka
Wysłany: 2022-09-23, 10:34   

ja teraz po zakupie też chciałem kod do radia, to mi powiedzieli, że od kliku lat już nie ma tego kodu - wcześniej faktycznie były.
Ciekawe jak to ma działać bez kodu?
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 82 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3077
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-09-23, 11:04   

EBmazur napisał/a:
Instrukcji do auta nie dołączyli ? Na stronie Daci nie ma takowej dostępnej ?( jak kupowałem 4 lata temu była taka opcja - przeczytałem instrukcję przed finałem zakupu )
Od lat na stronie Dacii nie ma żadnych instrukcji, ani do samochodów ani do multimediów. Przejściowo były dostępne w usłudze "MyDacia" ale szybko zginęły. Były natomiast dostępne na stronie Renault instrukcje dla MediaNav2 i MediaNav3, bo te systemy występowały też w Renault. No, ale teraz mamy w Dacii inny system.
Nie mam co prawda nowego systemu, ale wydaje mi się, że pokazany ekran nie jest chyba ekranem, który pokazuje się po odłączeniu akumulatora, wygląda bardziej na ekran blokady po wpisaniu błędnego PINu...
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-09-23, 11:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
Felix 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.0 LPG
Rocznik: ---
Wersja: Extreme
Dołączył: 30 Cze 2022
Posty: 25
Skąd: Rotmanka
Wysłany: 2022-09-23, 11:35   

Dymek napisał/a:
EBmazur napisał/a:
Instrukcji do auta nie dołączyli ? Na stronie Daci nie ma takowej dostępnej ?( jak kupowałem 4 lata temu była taka opcja - przeczytałem instrukcję przed finałem zakupu )
Od lat na stronie Dacii nie ma żadnych instrukcji, ani do samochodów ani do multimediów. Przejściowo były dostępne w usłudze "MyDacia" ale szybko zginęły. Były natomiast dostępne na stronie Renault instrukcje dla MediaNav2 i MediaNav3, bo te systemy występowały też w Renault. No, ale teraz mamy w Dacii inny system.
Nie mam co prawda nowego systemu, ale wydaje mi się, że pokazany ekran nie jest chyba ekranem, który pokazuje się po odłączeniu akumulatora, wygląda bardziej na ekran blokady po wpisaniu błędnego PINu...


Instrukcje można wydobyć na stronie MyDACIA ale trzeba pogrzebać w kodzie strony na Chrome DevTools

w efekcie dostajemy URLa do:
https://world.e-guides.renault.com/sites/default/files/olds_pdfs/1271_9_HJD_Duster_2/Duster_2_-_1271_9_PLK.pdf
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 82 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3077
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-09-23, 12:05   

Felix napisał/a:
Instrukcje można wydobyć na stronie MyDACIA
Jak wiadomo w instrukcjach samochodów nie ma szczegółowego opisu multimediów. Znajdź jeszcze instrukcje dla nowych systemów MediaNav i MediaDisplay...
Analogiczne ekrany multimediów są w Renault Express czy Renault Kangoo, ale akurat do nich instrukcji na stronie Renault jeszcze nie dodali.
W sprzętach R-Link faktycznie nie ma nic o kodzie zabezpieczającym... Może tu jest podobnie i odłączenie akumulatora kończy się taką blokadą radia? Ktoś z użytkowników nowych modeli się wypowie?
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-09-23, 12:28, w całości zmieniany 2 razy  
 
Black Dusty 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6Sce4x4
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 675
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2022-09-24, 09:00   

Dane samochodu błędne, nie pasują do zdjęcia, może to samochód sąsiada, a może jeszcze kogoś innego?
 
sleschgsm 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6
Dołączył: 15 Wrz 2022
Posty: 3
Skąd: Biłgoraj
Wysłany: 2022-09-24, 09:20   

Dacia Sandero rok 2021. To jest zdjęcie z tego auta. Nie mam możliwości wpisać kody ani też w dokumentach kodu nie ma.
 
Lelupi 


Marka: Dacia
Model: Duster FL/ Ph.2
Silnik: 1,0/1.0
Rocznik: 2020/2021
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 31 Paź 2021
Posty: 30
Skąd: Poznań
Wysłany: 2022-09-24, 10:22   

A czy czasami pinu nie podaje się tylko raz, podczas pierwszego uruchomienia systemu multimedialnego?
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster Prestige ECO-G 100 f2
Silnik: 1.0 LPG
Rocznik: 2022
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 268
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2022-09-24, 11:31   

W tym modelu radia Medianav 4 nie ma jako takiego kodu antykradzieżowego. Radio wymienia z resztą modułów swój numer VIN. Coś się musiało wysypać i dlatego ten błąd.Spróbuj odłączyć akumulator na około 20 minut , ostatecznie wizyta w ASO
 
Black Dusty 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6Sce4x4
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 675
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2022-09-24, 12:19   

sleschgsm napisał/a:
Dacia Sandero rok 2021. To jest zdjęcie z tego auta. Nie mam możliwości wpisać kody ani też w dokumentach kodu nie ma.

To popraw opis samochodu bo związku z napisem na wyświetlaczu wygląda to podejrzanie.
 
chrom6 


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 100 TCE
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Lis 2021
Posty: 197
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2022-09-26, 11:31   

Robson68 napisał/a:
W tym modelu radia Medianav 4 nie ma jako takiego kodu antykradzieżowego. Radio wymienia z resztą modułów swój numer VIN. Coś się musiało wysypać i dlatego ten błąd.Spróbuj odłączyć akumulator na około 20 minut , ostatecznie wizyta w ASO


po odpięciu aku na 20 minut i tak czeka go wizyta w aso bo auto wysypie wszystkie możliwe błędy
 
Łukasz_M 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: Blue dCi 95
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 12 Lis 2019
Posty: 294
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2022-09-26, 12:36   

A masz tam system bezkluczykowy i czy pali Ci samochód? oraz czy na desce świecą się dodatkowe lampki z kluczykiem (lub bez). Bo ta blokada to może nie dotyczyć samego systemu multimedialnego.
Czemu w nowym aucie wymieniasz akumulator??
link do poczytania: https://www.startmycar.co...ti-theft-system
Ostatnio zmieniony przez Łukasz_M 2022-09-26, 12:40, w całości zmieniany 2 razy  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne