Z tego co sie orientuje Jogger ma na wyposażeniu wyłącznie automatyczny hamulec postojowy. Jakie macie opinie na ten temat ? Osobiście wydaje mi sie że to złe rozwiązanie, mogliby z tego zrezygnować na rzecz normalnego ręcznego skoro to budżetowy samochód to łatwo byłoby tutaj ściąć koszty.
Marka: Ford
Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2003
Wysłany: 2022-12-12, 13:03
To konfigurator w takim razie musi wprowadzać w błąd ponieważ wszędzie na liście standardowego wyposażenia jest wymienione wspomagane ruszanie pod górę, czyli wydawało mi sie że musi być automatyczny postojowy.
To konfigurator w takim razie musi wprowadzać w błąd ponieważ wszędzie na liście standardowego wyposażenia jest wymienione wspomagane ruszanie pod górę, czyli wydawało mi sie że musi być automatyczny postojowy.
wspomaganie ruszania pod górę działa poprzez sterowanie ciśnieniem w układzie hamulcowym
Czyli jak chcesz ruszyć pod górę a auto "wykryje" że się toczysz do tyłu to zwiększa ciśnienie w układzie hamulcowym przytrzymując pojazd tak by pomóc ruszyć.
ogólnie działa całkiem nieźle ale nie ma nic wspólnego z ręcznym, nie licząc tego że nie trzeba już wspomagać się ręcznym podczas ruszania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum