Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Media Nav - automatycznie radio po odpaleniu
Autor Wiadomość
ravi8 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2018
Dołączył: 08 Gru 2022
Posty: 6
Skąd: Leszno
Wysłany: 2022-12-08, 10:00   Media Nav - automatycznie radio po odpaleniu

Hej, w moim Dusterze z Media Nav po przekręceniu kluczyka w stacyjce włącza się ekran z logiem Dacia i następnie godzina na czarnym tle. Po odpaleniu dalej jest tak samo. Czy jest możliwość ustawienia w ten sposób, żeby załączało się automatycznie radio FM lub ostatnio używana funkcja?
Ostatnio zmieniony przez ravi8 2022-12-08, 10:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 106 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3679
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-12-08, 10:27   Re: Media Nav - automatycznie radio po odpaleniu

ravi8 napisał/a:
Hej, w moim Dusterze z Media Nav po przekręceniu kluczyka w stacyjce włącza się ekran z logiem Dacia i następnie godzina na czarnym tle. Po odpaleniu dalej jest tak samo.
Dziwne... Normalny stan jest taki, że jeżeli MediaNav było włączone w momencie wyłączenia stacyjki, to po jej ponownym włączeniu włącza się w tym samym trybie jaki był przy wyłączaniu (stacja radiowa czy inne multimedia). Natomiast jeżeli wyłączymy MediaNav przyciskiem przed wyłączeniem stacyjki, to również po włączeniu stacyjki pozostanie wyłączone (w trybie zegara). No chyba, że faktycznie w Dusterach coś namieszali...
 
ravi8 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2018
Dołączył: 08 Gru 2022
Posty: 6
Skąd: Leszno
Wysłany: 2022-12-08, 10:32   

Właśnie też mnie to zdziwiło - mam go od dwóch dni, ale nie mogę się przyzwyczaić do tego, że za każdym razem po odpaleniu jest zegar i muszę ręcznie włączyć przyciskiem radio. Widziałem że to radio ma różne wersje i różne systemy - u mnie jest system 9.1.3.1.0.
Ostatnio zmieniony przez ravi8 2022-12-08, 10:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Mitsubishi
Model: Outlander PHEV
Silnik: 2,0
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 4055
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-12-08, 10:34   

Sprawdź w ustawieniach Micom jak masz ustawiony kafelek WakeUP .
Po drugie stan jest zapamiętywany , czyli jesli przed wyłączeniem samochodu miałeś wyłączone radio ( zegar) to po właczeniu będzie tak samo.
Ale zacznij od statusu wakeUp
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
ravi8 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2018
Dołączył: 08 Gru 2022
Posty: 6
Skąd: Leszno
Wysłany: 2022-12-08, 10:53   

Dzięki za odpowiedzi.
Z tym stanem rozumiem tylko problem polega na tym, że radia nie wyłączam do zegara, tylko gra cały czas przed wyłączeniem samochodu.
Z ustawieniami Micom musicie mi dać chwilę, bo dopiero poznaję ten sprzęt :)
 
eplus 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 15 Wrz 2010
Posty: 3501
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2022-12-08, 11:19   

Myślałem o takiej funkcji. Ale wsiadając do samochodu niekoniecznie jestem w takim samym nastroju, w jakim wysiadałem. :-D
_________________
K4M - NOT tested on animals :!: :!: :!:
 
ravi8 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2018
Dołączył: 08 Gru 2022
Posty: 6
Skąd: Leszno
Wysłany: 2022-12-11, 15:12   

Dzięki za pomoc. Miałem ustawione wake na on, po zmianie na off jest tak jak powinno być, czyli po odpaleniu uruchamia się radio :-)
 
matek 


Marka: Dacia
Model: Sandero II Lift
Silnik: 1,0 SCE
Rocznik: 2019
Wersja: Laureate
Dołączył: 07 Wrz 2023
Posty: 26
Skąd: EL
Wysłany: 2023-09-22, 14:39   

Witam
Jestem nowy, czy mogę prosić o szczegółową instrukcję jak wejść do MiCAM krok po kroku i sprawdzić ustawienie Wake w moim MN3
 
nowy 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: TCe90
Rocznik: 2019
Wersja: Techroad
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Lut 2020
Posty: 437
Skąd: DTR
Wysłany: 2023-09-22, 17:50   

tu gdzieś jest instrukcja, trzeba poszukać
_________________
Paweł
 
labondz 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6 sce
Dołączył: 04 Paź 2023
Posty: 43
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2023-10-29, 20:21   

Cześć,
podpinam się pod temat bo wydaje się zbieżny
Jestem na etapie dostrajanie MN3 do dustera I po lifcie. Powiedzcie mi czy na takie objawy jest jakaś rada:

1) W trakcie jazdy mam ustawiony wyświetlacz na radio. Po zgaszeniu radia i ponownym włączeniu (bez względu czy wyłączyłem przyciskiem czy kluczykiem w stacyjce) odpala się radio (tzn słychać rozgłośnie) ale widać menu. Czy jest możliwość aby od razu odpalało się menu radia?

2) Po włączeniu zapłonu w pierwszy tryb, włącza się radio, gasną ikonki kontrolne przy zegarach. Przekręcam dalej zapłon aby odpalić auto i radio znowu gaśnie na moment. Powiedzcie mi czy tak ma być. Jakoś wieloma autami podróżuję i chyba nie zwracam na to uwagi.

Pozdrawiam
Jacek
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 106 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3679
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-10-29, 20:47   

labondz napisał/a:

1) W trakcie jazdy mam ustawiony wyświetlacz na radio. Po zgaszeniu radia i ponownym włączeniu (bez względu czy wyłączyłem przyciskiem czy kluczykiem w stacyjce) odpala się radio (tzn słychać rozgłośnie) ale widać menu. Czy jest możliwość aby od razu odpalało się menu radia?
Nie ma takiej możliwości.
Cytat:
2) Po włączeniu zapłonu w pierwszy tryb, włącza się radio, gasną ikonki kontrolne przy zegarach. Przekręcam dalej zapłon aby odpalić auto i radio znowu gaśnie na moment. Powiedzcie mi czy tak ma być.
Tak ma być. Podczas odpalania odcinana jest część obwodów.
 
labondz 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6 sce
Dołączył: 04 Paź 2023
Posty: 43
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2023-10-29, 20:51   

Dymek: dzięki 😃
 
Kauris 



Marka: Dacia
Model: Logan MCV II Ph1
Silnik: 1.2 16v 73KM
Rocznik: 2015 120kkm
Wersja: Laureate
Pomógł: 21 razy
Dołączył: 21 Sie 2015
Posty: 617
Skąd: Poznań
Wysłany: 2023-10-30, 22:43   

Dymek napisał/a:
Podczas odpalania odcinana jest część obwodów.
Masz na myśli samochód czy radio?
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 106 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3679
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-10-31, 00:52   

Kauris napisał/a:
Masz na myśli samochód czy radio?
Mam na myśli to samo, co autor pytania:
labondz napisał/a:
Przekręcam dalej zapłon aby odpalić auto i radio znowu gaśnie...
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne