Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-22, 18:36
Dziekuje za blysakwiczna odpowiedz . Ambience ale chyba doposazona w klime plus radio ? Co sadzicie o cenie za jaka ten jegomosc sobie zyczy ? Plus koszty rejestracji w Polsce oplaca sie ? Ciekaw jestem Wszych opni.
Po moich przejściach przy zakupie "od Helmuta", nie kupię samochodu sprowadzonego, o ile sprzedający nie przygotuje go do rejestracji w Polsce. Tzn. zrobi przegląd i załatwi wszystko w Urzedzie Celnym i Skarbowym. Zwłaszcza Celnym.
Borys
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-05-22, 19:37
Poza tym jakoś podejrzanie tanio : 22 tyś.
Ktoś przejechał 1500 km i chce sprzedać za 10 tyś mniej niż nówka z salonu ?
Dziwne, ale może to i dobra okazja, może komuś się nie podobało auto i stwierdził że chce sprzedać
i kupić inne nowe :)
Marka: Kia
Model: cyd kombi
Silnik: 1.6 a/t
Rocznik: 2008 Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Kwi 2009 Posty: 219 Skąd: Warszawa Bielany
Wysłany: 2009-05-22, 19:51
Ahoj!
Może niską cenę - poza jakims wałkiem, oczywiście - tłumaczy:
- kupno egz. z 2008 w ramach "wyprzedaży poprzedniego rocznika" plus 2500 Euro za złomowanie starego?
Czy jest to mozliwe? Czy te dwie rzeczy mogły wystąpic równolegle?
Nowy tegoroczny Ambiance to 8.500 + klima za 850
http://dacia.de/dacia_sandero_preise.php
Ale ja bym bez gotowości przygotowania do rejestracji (przegląd, Urząd Celny) w ogóle ze sprzedawcą nie gadał ...
Borys
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 888 Skąd: W-WA
Wysłany: 2009-05-22, 20:21
a może jest złożone z dwóch innych sandero ja osobiście bałbym się kupić taka używkę no chyba że mam kasę na zrobienie jej przeglądu przed kupnem i podłączenie do kompa i sprwdzenie silnika.
Loteria albo zyskasz albo władujesz tyle że wyjdzie jak nowe
A myślałeś nad nowym TATA ?
Ostatnio zmieniony przez gigi303 2009-05-22, 20:26, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-05-22, 20:26
borys68 napisał/a:
Ahoj!
Może niską cenę - poza jakims wałkiem, oczywiście - tłumaczy:
- kupno egz. z 2008 w ramach "wyprzedaży poprzedniego rocznika" plus 2500 Euro za złomowanie starego?
Czy jest to mozliwe? Czy te dwie rzeczy mogły wystąpic równolegle?
Nowy tegoroczny Ambiance to 8.500 + klima za 850
http://dacia.de/dacia_sandero_preise.php
Borys
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-22, 20:58
Spytalem sprzedajacego o niski przebieg. " Czy z tych 1500 km Pan 500 km nabil podczas drogi do kraju ? " Odparl, ze "auto na lawecie przyjechalo, gdyz nie oplaca mi sie takim samochodem jechac " Dalej mowil, ze kupil w salonie renault w Niemczech. Spytalem, czy ma dowod zakupu.. odparl " ze na moja prosbe zalatwi fakture zakupu na moje nazwisko" dziwne.. powinien miec jakis papier od pierwszego usera lub na siebie. Koszty rejestracji ocenil na ok 3% wartosci auta. Mowil ze moze podac nr nadwozia - czy to moze pomoc zweryfikowac przeszlosc samochodu ?
Marka: Kia
Model: cyd kombi
Silnik: 1.6 a/t
Rocznik: 2008 Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Kwi 2009 Posty: 219 Skąd: Warszawa Bielany
Wysłany: 2009-05-22, 21:17
mekintosz napisał/a:
Dalej mowil, ze kupil w salonie renault w Niemczech. Spytalem, czy ma dowod zakupu.. odparl " ze na moja prosbe zalatwi fakture zakupu na moje nazwisko" dziwne..
Wysłany: 2009-05-22, 21:28
Nie ciagnelem rozmowy dalej... tylko zaciekawila mnie mozliwosc kupna samochodu dacia z poza granic Polski. Byc moze ceny uzywanych moga byc bardziej przystepne niz uzywanych na rynku krajowym.
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1501 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2009-05-23, 07:57
Wystarczy spytać sprzedającego czy napisze umowę przedwstępną w której jest zapisane , że jedziemy do serwisu na diagnostykę. Jeżeli z autem wszystko jest ok za sprawdzenie płaci kupujący natomiast jeżeli z autem było lub coś jest nie w porządku za wizytę płaci sprzedający.
1. Wszystkie auta sprowadzane sa bite, bo inaczej sie nie oplaca.
2. Gosc napisal, ze serwisowany... Na przeglad chyba za maly przebieg wiec ciekawe co bylo naprawiane ;)
3. Kupujac od takiego handlarza zawsze jest jakis walek, oni wszyscy sciemniaja i trzeba miec tego swiadomosc i sie z tym pogodzic, normalny czlowiek najpierw rejestruje na siebie, potem sprzedaje. Handlarz tylko posredniczy, formalnie kupujesz od Niemca i wrazie czego Niemca musial bys pozywac do sadu...
To auto było naprawiane. Jakies pół roku temu było wystawione przez jakis czas na gratce za 16 900zł,lekko rozbite z przodu. Prawa lampa brawy blotnik zderzak przod maska i nie wiem co pod spodem. Wiem napewno bo sam bylem nim zainteresowany i pamietam tę miejscowosc bo sprawdzalem na mapie gdzie to jest w razie czego, ale ze wzgledu na to ze na allegro nie bylo za bardzo czesci do sandero odpuscilem. Pozniej przez jakis czas oferta jeszcze wisiala w necie.Jak by ktos ogladal niech zwroci uwage na prawy przód , czy dobrze spasowany , dobrze polakierowany itp.
Tutaj widać, że maska jest źle spasowana z reflektorem.
Oraz dziwne że listwa nad grilem jest koloru nadwozia niebieski - w Ambiance normalnie jest chromowana.
Poza tym w środku silnik jakiś taki wyplakowany, szczególnie filtr powietrza . Za bardzo się świeci, widać że ktoś go natłuszczał jakimś plakiem i cała reszta również wyplakowana - a nowego, dobrego i sprawnego auta żaden normalny człowiek by nie plakował, bo po co ?
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2009-05-23, 16:33, w całości zmieniany 3 razy
zwroccie uwage na przewody klimy czesc jakby nowe ,te tylnie stare, śruba mocująca lampe po lewej str auta stara po prawej nowa , to oczywiscie szczegoly ze zdjecia na zywo moze byc ich wiecej , teraz wszystko zalezy jak i jakim kosztem bylo naprawiane
Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-23, 19:45
Fakt nie jest napisane, że bezwypadkowy ale:"Sprzedam Sandero w b.dobrym stanie technicznym i wizualnym".
Poznaliśmy jego sekret i osobiście mam duże wątpliwości co do tego stwierdzenia a wy jak sądzicie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum