Wysłany: 2023-03-27, 01:53 Duster II dodatkowe oświetlenie bagażnika
Hej, chciałem się pochwalić małą modyfikacją. Wraz z moją partnerką narzekaliśmy na to, że w bagażniku często brakuje światła (szczególnie w czasie wyjazdów pod namiot). Seryjne światło (z lewej strony, sprawia, że jest trochę ciemno, szczególnie przy dużej ilości gratów w bagażniku). Zacząłem od zakupu oryginalnej oprawki do lampki - "nowa wersja" tej, która fabrycznie znajduje się z lewej strony i przy pomocy lutownicy przylutowałem kabelek do biegunów i poprowadziłem go pod materiałem bagażnika na prawą stronę. Aby wyciąć miejsce pod lampkę, zdemontowałem plastik po prawej stronie (dwie śruby, wyjęcie pasa bezpieczeństwa i odłączenie gniazda 12V to 5 minut roboty). Okazuje się, że po zdjęciu osłony w plastiku pod nim jest seryjne wycięcie pod lampkę, więc nie trzeba było niczego dodatkowo wycinać. Jedynym wyzwaniem było wycięcie odpowiedniego otworu w maskownicy słupka C. Odrysowałem szablon z lewej strony i odmierzyłem miarką, jak daleko od krańca seryjnego światła zaczyna się otwór. Efekt przerósł oczekiwania (dodatkowo wymieniłem żarówki na LED, stąd dość mocne światło). Wybaczcie za bałagan w bagażniku, ale u nas to zwykle tak wygląda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum